Η Πλατυτέρα των Ουρανών

14 Αυγ. 2020

Ο πατήρ Αρσένιος Μαχαιριώτης (Ηγούμενος Μαχαιρά 1999 – †2004) μιλά για θαύματα που επιτέλεσε η Παναγία η Μαχαιριώτισσα, σε ομιλία που έγινε στις 29.6.2004 στο Birmingham.
Ο πατήρ Αρσένιος Μαχαιριώτης (κατά κόσμον Νικόλαος Πάτσαλος) γεννήθηκε το 1969 στη Λάρνακα. Το 1986 αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και στη συνέχεια σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα φοίτησε και στο Ωδείο Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, το 1990, μετέβη στη Μεγάλη Βρεττανία για εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ενώ το επόμενο έτος παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα συστηματικής θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1991 χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, οπότε μετέβη στο Άγιον Όρος όπου και υπηρέτησε για ένα χρόνο στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.
Το 1992 επέστρεψε στην Κύπρο και εγκαταβίωσε αρχικά στην Μονή των Ιερέων στην Πάφο, ως μέλος της αδελφότητας που δημιουργήθηκε σ’ αυτήν από τον μετέπειτα Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. Τον Νοέμβριο του 1993 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Μονής Μαχαιρά, όταν ο π. Αθανάσιος εξελέγη ηγούμενός της. Το 1996 χειροθετήθηκε ιερομόναχος και τον Φεβρουάριο του 1999 εξελέγη ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά, σε διαδοχή του πατρός Αθανασίου, ο οποίος στο μεταξύ εξελέγη μητροπολίτης Λεμεσού.
Λίγο αργότερα, ο Αρσένιος προεχειρίσθη σε αρχιμανδρίτη. Ο π. Αρσένιος βρήκε τραγικό θάνατο στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, από την πτώση Ελληνικού ελικοπτέρου που μετέφερε στο Άγιον Όρος τον Κύπριο πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και την 16μελή συνοδεία του στην οποία, εκτός του πατρός Αρσενίου, περιελαμβάνοντο οι μητροπολίτες Πηλουσίου Ειρηναίος και Καρθαγένης Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί.

"Όρος Αλατόμητον"

24 Ιουλ. 2020

Όλα όσα ΘΕΛΕΙΣ και ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις για το άρμα των Χερουβείμ και των Σεραφείμ, τον ανυπέρβλητο ναό της Χριστιανοσύνης, την Αγιά Σοφιά ...

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΙΝΗΣ"

21 Ιουλ. 2020

Πρόσφατο συγκλονιστικό, τριπλό θαύμα του Τιμίου Σταυρού στην εγκεφαλικά νεκρή Βαρβάρα, το οποίο διηγείται κατασυγκινημένος ο παπα-Δημήτρης των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού! Είναι αδύνατον να μην συγκλονιστεί όποιος το ακούσει ως το τέλος!

"noiazomai"

21 Ιουλ. 2020

Το θαύμα στην παράλυτη Φανή από την Πάτρα (σκλήρυνση κατά πλάκας), είναι δημόσιο, άμεσο και συγκλονιστικό! Ο Τίμιος Σταυρός του π. Δημητρίου στο Εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, το Τίμιο Ξύλο όπου Σταυρώθηκε ο ίδιος ο Χριστός, θαυματουργεί και πάλι χάρη στο έλεος του Παντοδυνάμου Κυρίου! Κολλά επάνω στο σώμα σαν βεντούζα, θαυματουργικά και θεραπεύει άμεσα κάθε παράλυση, κάθε νεύρο, κάθε αρρώστια και την πιο βαριά και την πιο ανίατη! Και το θαύμα στην παράλυτη Φανή, που έφερε ως εκεί πάνω με πίστη η οικογένειά της, γίνεται και είναι μέγα! Στις 21-6-2020 μ.Χ.!

"noiazomai"

21 Ιουλ. 2020

Ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης, ο οποίος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ”προαναγγέλλει” πολλά και μεγάλα θαύματα τα οποία θα γίνουν στον Λυκαβηττό, στο περίφημο Εκκλησάκι του Βράχου, όπου λέγεται πως προσεύχονταν στα μαθητικά τους χρόνια στην Αθήνα οι μεγάλοι Ιεράρχες Άγιοι Βασίλειος και Γρηγόριος Θεολόγος, που υπήρξαν όχι μόνο συμμαθητές μα και καρδιακοί φίλοι!
Ο παπα - Δημήτρης, αναφέρει πως στον τόπο αυτό των Αγίων Ισιδώρων, του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, πάρα πολλά παιδιά που ερχόταν (κυρίως από το Νοσοκομείο Παίδων με προβλήματα υγείας), με πίστη και αγνότητα, είδαν τον Χριστό ανυπόδητο με λευκό χιτώνα, μέσα σε ένα μεγάλο σύννεφο!
Ο καλωσυνάτος, πράος και υπομονετικός Ιερέας, προσθέτει τώρα πως σύντομα θα γίνονται πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα θαύματα, όταν ολοκληρωθεί και το Παρεκκλήσι της Αγίας Πλάκας, δηλαδή της Αποκαθηλώσεως και το Παρεκκλήσι του Παναγίου Τάφου, τόσο που θα ανεβαίνουν παράλυτοι με καροτσάκια και θα σηκώνονται!

“noiazomai”