Η Πλατυτέρα των Ουρανών

25 Απρ. 2022

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συριακής Προεδρίας “Ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ και η κυρία Άσμα Αλ Άσαντ επισκέφθηκαν χθές (24.4.2022) την Ιερά Μονή Παναγίας Σαϊντανάγια προκειμένου να τιμήσουν το Ορθόδοξο Πάσχα και να ευχηθούν στις μοναχές και στα παιδιά του ορφανοτροφείου”!

-- Τύφλα να΄χουν οι “Ορθόδοξοι” Ελληνόφωνοι ηγέτες ... --

زيارة السيد الرئيس بشار الأسد والسيدة أسماء الأسد إلى دير سيدة صيدنايا

Syrian Presidency

28 Μαρ. 2022

"Φωτεινά Μονοπάτια"

18 Φεβ. 2022

Αυτό το εκκλησάκι χτίστηκε -με πίστη και αγάπη- στο εσωτερικό ενός δέντρου ακολουθώντας τα βήματα του Αγίου Παϊσίου, 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας στο χωριό Αγία Βαρβάρα. Το υπεραιωνόβιο δέντρο (δρυς) στο εσωτερικό του είχε υποστεί αρκετές φορές καταστροφές και πυρκαγιές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η κατάστασή του να επιδεινώνεται. Χάρη, όμως, στην ιδέα και πρωτοβουλία ενός κατοίκου του χωριού Αγία Βαρβάρα σώθηκε για να μετατραπεί σε προσκυνηματικό τόπο του Αγίου Παϊσίου. Το αδύναμο ευλογημένο δέντρο θωρακίστηκε εσωτερικά με πέτρα από την περιοχή και μετατράπηκε σε δενδροκκλησιά.
Τοποθετήθηκε εικόνα προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου, όπου στα νεανικά του χρόνια περνούσε από την Αγία Βαρβάρα, πηγαίνοντας στο κοντινό χωριό Αμάραντος για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες.
Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα παρόμοια εκκλησάκια – τόποι προσκυνήματος μέσα σε δέντρο και προκαλούν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων προσκυνητών.