16 Ιουλ. 2020

Από την ζωή του παπα-Ισαάκ του Λιβανέζου: Όταν η Ευρώπη άνοιγε τις ... τσέπες της

| Ιστολόγιο |


 

 

 


Θα 'ταν καλοκαίρι του 1983 ... η Ελλάδα στα μεγαλεία της ... η Ευρώπη, της είχε ανοίξει τις τσέπες και την προκαλούσε να ζήσει μια ζωή έκλυτη
... μια ζωή ψεύτικη, όπως αποδείχθηκε στις μέρες μας!
Και τελικά πλάνεψε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το Άγιον Όρος!
…Ήμουν μέσα στο κελλί φιλοξενούμενος του Αγίου Γέροντα παπά Ισαάκ και του νέου πολλά υποσχόμενου παπα Ευθύμιου.
Μόλις είχε τελειώσει το φαγητό στη μικρή αλλά τόσο ευλογημένη τράπεζα  και είχαμε πάει για "ησυχία" όπως έλεγε ο Γέροντας ...
Πέρασε λίγη ώρα και ακούστηκε φασαρία στην αυλή..., ομιλία από κόσμο έντονη.
Χτύπησαν την πόρτα άκομψα για ησυχαστήριο, βγαίνω να ανοίξω τη πόρτα για να μην ανησυχήσουν οι Γεροντάδες αλλά με πρόλαβε ο Γέροντας.
'Ηταν καλόγεροι δυο τρεις και απ΄ ότι κατάλαβα γνωστοί και με θέσεις ... άνοιξαν την κουβέντα σχετικά με την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο χαρά έλεγαν ότι οι εταίροι θα μας βοηθήσουν να αναστηλώσουμε την Ελλάδα και ειδικά το Άγιον Όρος με λεφτά που άφθονα ρίχνουν στα ταμεία της υπεύθυνης υπηρεσίας για την αναστήλωση του Αγίου Όρους.
Οι μοναχοί που ήταν αντιπρόσωποι κάποιων μονών στην Ιερά Κοινότητα ήταν πολύ ενθουσιασμένοι και όλο χαμόγελα ικανοποίησης, ρώτησαν τελικά τον Γέροντα τι θα ήθελε Εκείνος να φτιάξει στο κελλί του και περίπου τι ύψους θα ήθελε να ήταν η χρηματοδότηση!
Εκεί που ο Γέροντας Ισαάκ καθόταν αμίλητος παίρνει τον λόγο και όλο "θυμό", αυτόν τον πνευματικό θυμό που ήξερε να ξυπνά συνειδήσεις, είπε στους αντιπροσώπους ...
"Καλά, ευλογημένοι, δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται; Τόσο παρασύρεστε από τα άνομα χρήματα των Ευρωπαίων; Δεν καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά τα κάνουν για να κυριεύσουν την συνείδηση των Ελλήνων; Δεν βλέπετε ότι αλώνεται η Πατρίδα μας;"
Και ειδικά για το Άγιον Όρος είπε..." Με τον τρόπο αυτόν πάνε να αλώσουν το Άγιον Όρος. Θα μας υποχρεώσουν μετά να κάνουμε ότι θέλουν και μέχρι και γυναίκες θα μας επιβάλλουν να μπουν μέσα! Μη παρασύρεστε Πατέρες ... είναι Δούρειος Ίππος όλα αυτά για την Πατρίδα μας!"
Οι Μοναχοί έμειναν έκπληκτοι με την γνώμη του Γέροντα που έδειχνε να μην κατανοεί την χαρά και την ικανοποίησή τους που οι Ευρωπαίοι άρχισαν πρωτόγνωρα να μας βοηθήσουν άκοπα και ανέξοδα κατά τη γνώμη τους ...!
Με ένα χαμόγελο κατανόησης της "ιδιορρυθμίας" του Γέροντα απομακρύνθηκαν αφήνοντας Εκείνον μέσα στην θλίψη για τα επερχόμενα όπως είπε μονολογώντας!...
Πόσο μπροστά ήταν ο Γέροντας Ισαάκ και πόσα έβλεπε που όλοι εμείς δεν είχαμε την ικανότητα να διακρίνουμε;

Ο ΠΑΠΑ ΙΣΑΑΚ Ο ΛΙΒΑΝΕΖΟΣ  ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...
ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΣΟ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ !!!

ahdoni.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης