Η Πλατυτέρα των Ουρανών

6 Νοε. 2022

** Με τον Δημοσιογράφο Χρόνη Προσαλέντη **


Οι ψευδοεσφιγμενίτες σε συντονισμένη επιχείρηση, έκλεψαν το λάδι της μονής μας

Οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγµένου προέβησαν σε καταγγελία πως εργάτες, συνοδεία της αστυνομίας και υπό τις οδηγίες του Βαρθολομαίου, έκλεψαν τους καρπούς των ελαιών που βρίσκονται στη μονή άρα και το λάδι τους.

Σήμερα Κυριακή Ημέρα Κυρίου, οι διώκτες μας, τον Θεόν μη φοβούμενοι και ανθρώπους μη εντρεπόμενοι, έπραξαν νέο ανοσιούργημα. Υπό τις «σοφές» οδηγίες του αχυρανθρώπου ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δυνάμεως, μαζί με την συνδρομή δεκάδων λαϊκών εργατών, εισέβαλαν στον ελαιώνα της μονής μας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ιερού Κελλίου του Αγίου Μεθοδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά της μονής Εσφιγμένου και κατέκλεψαν όλη την φετινή σοδειά των ελαιοκάρπων μας!
Να σημειώσουμε ότι η αδελφότητά μας ζει αποκλειστικά από το λάδι το οποίο παράγεται στους πέριξ της μονής μας ελαιώνες, ενώ τα συγκεκριμένα ελαιόδενδρα είχαν φυτευθεί από την αδελφότητά μας δεκαετίες πριν και τα φρόντιζαν προσωπικά τόσο εγώ ο Καθηγούμενος της Μονής, όσο και ο πατέρας Δωρόθεος, μαζί με άλλους μοναχούς μας.
Βέβαια, οι ταλαίπωροι διώκτες μας ανέμεναν να απαντήσουμε με επεισόδια και βιαιοπραγίες, όμως διεψεύσθησαν. Η αδελφότητά μας προτίμησε να στερηθεί τα επίγεια, για τα ουράνια. Προτίμησε την ειρήνη από την μάχη. Προέκρινε την προσωρινή ζημία και την στέρηση κάποιων υλικών αγαθών, για την αγάπη του Χριστού, παρά την εκδίκηση και την ανταπόδοση. Για πολλοστή φορά, η σεμνή αδελφότητά μας απέδειξε την ηθική της ανωτερότητα, και επιβεβαίωσε έμπρακτα τα όσα λέμε κατά διαστήματα στις διάφορες συνεντεύξεις μας, ότι στο Άγιον Όρος δεν ήρθαμε για να καλοπεράσουμε και να πλουτήσουμε, αλλά πρωτίστως για να κρατήσουμε την πίστη μας και ύστερα για να κακοπαθήσουμε εάν χρειαστεί στην προσπάθειά μας αυτή, κατά το παράδειγμα του Κυρίου μας.
Και εμείς μεν ψευδοηγούμενε Βαρθολομαίε θα απολαύσουμε κατά την ημέρα της Κρίσεως τον μισθό μας από την εκούσια στέρηση. Εσύ όμως τί ψυχή θα παραδώσεις; Παλαιά οι μοναχοί έδιναν ελεημοσύνες, εσύ όμως θα είσαι ο πρώτος στην ιστορία του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναφέρεται ότι έκλεβε και σφετεριζόταν όχι χρήματα ή περιουσίες άλλων, αλλά το ίδιο το φαγητό των συνανθρώπων του. Εύγε νέε Ιούδα! Εύγε του Άθωνος η ντροπή και η καταισχύνη. Εύγε, τέλος, της αδιανόητης υποκρισίας σου! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ώρα που κλέβεις το βιός μας, εσύ τολμάς αναίσχυντε και εκδίδεις το βιβλίο «Από καρδιάς» στο οποίο υποτίθεται ότι μοιράζεσαι με τους πιστούς λόγια και σκέψεις «αγάπης», όπως τα κατωτέρω:
● Αγάπη είναι να αγαπάς (σελ. 49)
● Η καρδιά του ανθρώπου που αγαπά δεν μπορεί να βγάλει τίποτε άλλο εκτός από αγάπη!!! (σελ.30)
● Η αγάπη μόνο ως λέξη σε κάνει να νοιώθεις ένα σκίρτημα. Φαντάσου να την κάνεις και τρόπο ζωής!….. έτσι απλά! (σελ.53)
● Θες να «τιμωρήσεις» κάποιον; Δώσ’ του αγάπη! Δεν θα αντέξει. Έτσι απλά! (σελ. 54)

Αυτά είναι απλά σταχυολογήματα από το ξεχείλισμα αγάπης του νεοεποχίτη ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, ο οποίος την επομένη ήρθε και μας κατέκλεψε…. Έτσι απλά!
Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιου είδους «αγάπη». Όμως το παράδειγμα του Βαρθολομαίου μας εμπνέει. Διότι όσο υπάρχουν άνθρωποι τόσο υποκριτές και δόλιοι, τόσο ξεπουλημένοι στον Οικουμενισμό και την πονηριά, άλλο τόσο πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι με την ζωή τους και το παράδειγμά τους, οφείλουν να φέρνουν ισορροπία και γαλήνη στο Άγιον Όρος!
Ψευδοηγούμενε κ. Βαρθολομαίε, πράγματι, το κατάντημά σου μας εμπνέει!
Ευχέτης προς Κύριον
Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
+ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Υ.Γ. Να συμπληρώσουμε, ότι πριν λίγες ώρες αφίχθη στον λιμένα της μονής μας και το λιμενικό σκάφος, προφανώς για να αποκλειστούμε και από θαλάσσης. Μήπως όμως ο σκοπός της παρουσίας του λιμενικού δεν είναι απλά ο αποκλεισμός μας αλλά και η προστασία των ημεδαπών και αλλοδαπών εργατών οι οποίοι αυτήν την στιγμή κατακλέβουν τον ελαιόκαρπο της μονής μας; Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας, διότι βρισκόμαστε μάρτυρες σε πρωτοφανή για τα δεδομένα του Αγίου Όρους συμπαιγνία και συνεργασία. Ελπίζουμε το σενάριο αυτό να μην ευσταθεί …

amazonios.net

21 Αυγ. 2022

| Ιστολόγιο |


 

 

 
~
Ο Γέροντας Γαβριήλ Διονυσιάτης (Καζάζης Γεώργιος του Διονυσίου εκ Μεσενικόλα Καρδίτσης, γεν. 1887, προσ. 1910, κουρ. 1911, ηγούμενος 1936, κοιμ. 24-10-1983) διηγήται θαυμαστά πράγματα για τον πολύ ενάρετο συγκοινοβιάτη του πατέρα Ισαάκ, που σαν μάκιπας είχε... «συνοδεία» και «υποτακτικό» του στο διακόνημα του φούρνου ένα λαφιάτη κοντά δύο μέτρα και τον τάιζε στο πιάτο αλευροχυλό και ενώ οι άλλοι πατέρες, μόλις τον έβλεπαν, έντρομοι το ’βαζαν στά πόδια κι' όπου φύγη φύγη, εκείνος κοιμόταν μαζί του στο ίδιο κρεβάτι του δωματίου του διακονήματος... Γνώριζε την αρετή και αγιότητά του ο ηγούμενος και ενέκρινε την πρωτάκουστη συνοίκησι, αφού το υπάκουο αυτό φίδι του πατρός Ισαάκ είχε σάν διακόνημα τον όλεθρο των ποντικιών της Μονής. Όλοι δε οι πατέρες ομολογούσαν ότι, όσο ήταν ο πατήρ Ισαάκ στον φούρνο και είχε το φίδι του, ούτε ίχνος ποντικού δεν είδαν στους χώρους του διακονήματος και στις άλευραποθήκες. Μόλις όμως κρίθηκε αναγκαίο να αλλάξη διακόνημα ο πατήρ Ισαάκ και να μεταβή στό Μετόχι του Μονοξυλίτη, εξαφανίστηκε το καημένο το ερπετό, γιατί έχασε τον γέροντά του και δεν εμπιστευόταν να πλησιάση κανέναν άλλον: Οι δε ποντικοί χόρευαν κυριολεκτικώς όχι μόνο στους χώρους που μύριζαν αλεύρι, αλλά και σε όλους τους άλλους της Μονής...

apantaortodoxias.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 

 

 

21 Αυγ. 2022

| Ιστολόγιο |


 

 

 
~ Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας βρίσκεται στην Ιερά Μονής Βατοπαιδίου. Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας είναι η «εφέστιος» εικόνα της Μονής Βατοπαιδίου και είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του Ιερού Βήματος του καθολικού της Μονής.
Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, κατά την παράδοση, ο Αρκάδιος, υιός του Μεγάλου Θεοδοσίου του αυτοκράτορα, ευρισκόμενος σε ναυάγιο, μεταφέρθηκε στην στεριά κάτω από μία βάτο, με θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου, στην περιοχή όπου αργότερα θα κτιζόταν η Μονή Βατοπαιδίου, και εκεί βρήκε αυτήν την εικόνα της Παναγίας.

Με την εικόνα αυτή σχετίζεται ένα θαύμα που έγινε τον 10ο αιώνα.

Όταν κάποτε έγινε επιδρομή των Αράβων στην Μονή, ο ιεροδιάκονος και βηματάρης (επιμελητής του ιερού βήματος και συνεπώς, υπεύθυνος για τα άγια λείψανα και λοιπά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί) Σάββας πρόλαβε και έριξε την εικόνα της Παναγίας στο πηγάδι του Ιερού Βήματος μαζί με τον σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου και μία λαμπάδα αναμμένη που πάντοτε έκαιγε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.
Το μοναστήρι λεηλατήθηκε και ο Σάββας με τους άλλους μοναχούς οδηγήθηκαν αιχμάλωτοι στην Κρήτη. Όταν μετά εβδομήντα χρόνια ελευθερώθηκε η Κρήτη από τους πειρατές, επί Νικηφόρου Φωκά του αυτοκράτορα, ελευθερώθηκε και ο όσιος Σάββας και επέστρεψε υπέργηρος στην Μονή.
Εκεί υπέδειξε στον τότε ηγούμενο της Μονής Νικόλαο να ανοίξουν το πηγάδι, όπου – ω του θαύματος! – βρήκαν την εικόνα και τον σταυρό όρθια πάνω στο νερό και την λαμπάδα αναμμένη όπως την είχε ανάψει πριν από εβδομήντα χρόνια!
Συνέβη δηλαδή διπλό θαύμα· τα ιερά αντικείμενα που είχαν πέσει μέσα στο νερό δεν καταστράφηκαν, από θαύμα και πρόνοια της Παναγίας, και η λαμπάδα έκαιγε εβδομήντα χρόνια χωρίς να εξαντλείται!
Έκτοτε σε ανάμνηση του θαύματος, ψάλλεται Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο κάθε Δευτέρα απόγευμα, και κάθε Τρίτη τελείται στο καθολικό Θεία Λειτουργία, ενώ σε όλες τις λιτανείες της Μονής πρωτοστατεί αυτή η εικόνα της Παναγίας.
Εορτάζεται ιδιαίτερα την Τρίτη της Διακαινησίμου, όπου και γίνεται μεγάλη λιτανεία γύρω από την Μονή προς τιμήν της εικόνας.
Η εικόνα αυτή βρίσκεται σήμερα στο σύνθρονο του ιερού βήματος, λέγεται δε και “Κτιτόρισσα”, από το γεγονός ίσως ότι η ανεύρεσή της σχετίζεται με την ανοικοδόμηση της μονής από τους τρείς αδελφούς και κτίτορες της μονής, Αθανάσιο, Νικόλαο και Αντώνιο, που μόνασαν περί τα τέλη του Ι’ αιώνα.

ieramonopatia.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης