9 Ιουλ. 2022

Γέροντας Ζωσιμάς του Ντονιέτσκ: Με τον Θεό, τίποτα στη ζωή δεν είναι ποτέ τρομακτικό!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

H μάχη του Αντίχριστου πλησιάζει! 


  Ένας σύγχρονος στάρετς, ο στάρετς Ζωσιμάς από το Ντονιέτσκ συγκλονίζει με τις προφητείες του τον κόσμο.
Ο προορατικός χαρισματικός γέροντας Ζωσιμάς (Sokur), ο ιδρυτής του μοναστηριού της Ιεράς Κοιμήσεως - Μονή Νικολάου Βασιλιέφσκυ στην περιοχή Volnovakha της περιοχής του Ντονιέτσκ, κοιμήθηκε το 2002.
Οι προφητείες του μεταφέρουν με εκπληκτική ακρίβεια την ουσία της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία…
Ο μεγαλόσχημος Αρχιμανδρίτης Ζωσιμάς απολάμβανε αδιαμφισβήτητη εξουσία στο Ντονμπάς. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο στο Ντονμπάς.
Οι πιστοί γνώριζαν και τιμούσαν τον ασκητή πολύ πέρα ​​από αυτήν την περιοχή, από την Μόσχα ως τον Άθωνα, από την Ιερουσαλήμ ως το Κίεβο. Μεγάλου βεληνεκούς η πνευματική ακτινοβολία του.
Οι άνθρωποι έρχονταν στον πατέρα Ζωσιμά για συμβουλές, πνευματική υποστήριξη και ευλογίες. Τα κηρύγματά του ήταν εξαιρετικά δημοφιλή. Ξεχωριστή θέση, βέβαια, κατέλαβαν τα οξυδερκή λόγια του στάρετς. Εξάλλου, ένα τέτοιο χάρισμα σπάνια δίνεται σε κάποιον.
Για παράδειγμα, ιδού πως ο πατέρας Ζωσιμάς προέβλεψε τον επερχόμενο πόλεμο, που συγκλονίζει το Ντονμπάς για ένατη χρονιά:
~ «Η οργή του Θεού —του πολέμου— πλησιάζει γρήγορα με μεγάλες δρασκελιές και δεν πάμε πουθενά», είπε. — Όσο κι αν φωνάζουμε για τον κόσμο… Εμείς οι ίδιοι φέρνουμε ήδη την οργή του Θεού πάνω μας. Αυτό το πύρινο καζάνι της οργής του Θεού θα πέσει στα κεφάλια μας, θα υπάρξει πρόβλημα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, μην ελπίζεις για το καλύτερο. Η μελλοντική γενιά είναι ακόμα χειρότερη: τα γυάλινα μάτια είναι παντού, τα όπλα υπάρχουν παντού. Μπορεί να σε πυροβολήσουν ανά πάσα στιγμή χωρίς λόγο. Έρχεται τώρα μια τέτοια κακιά στιγμή, ο κόσμος βρίσκεται σε σοβαρό κακό. Ήδη η μάχη του Αντιχρίστου πλησιάζει και βλέπουμε μια τρομερή διαφθορά και παρακμή στα ήθη της κοινωνίας μας». «Θα γίνει η ίδια Γεθσημανή, θα επαναληφθεί σύντομα και στη χώρα μας, ετοιμάζεται ήδη. Προδοσία της Εκκλησίας, προδοσία της Πατρίδος, προδοσία όλων των Αγίων».
«Οι Khokhols-Δυτικοί θα στραφούν ενάντια στην ιερά Ορθόδοξη πίστη. Λοιπόν, εσείς θα πρέπει να φυλακιστείτε. Δεν θα είστε ιερείς αν δεν πάτε φυλακή. Και πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό, και για το μονοπάτι της εξομολόγησης. Λοιπόν, όπως θέλει ο Θεός. Καλύτερα να το αποφύγεις. Αλλά ποτέ μην απαρνηθείτε την φυλακή και αυτό το σενάριο. Ο Θεός είναι παντού – και στις φυλακές, και όπου κι αν είμαστε – ο Θεός είναι παντού. Και με τον Θεό, τίποτα στη ζωή δεν είναι ποτέ τρομακτικό».
Ωστόσο, ο στάρετς γνώριζε σίγουρα ότι υπήρχε μια δύναμη ικανή να αντισταθεί στο σκοτάδι που είχε κυριεύσει την Ουκρανία.
~ «Ο μοναχισμός θα σταθεί ως στρατός ενάντια στον Αντίχριστο μέχρι την συντέλεια. Πόσοι ακόμη ευλαβείς μάρτυρες θα είναι μοναχοί, πόσοι ακόμη ασκητές μοναχοί, που θα σηκωθούν με θάρρος όταν όλοι οι άλλοι προσκυνήσουν τον Αντίχριστο. Το πιο τρομερό πράγμα για τον Αντίχριστο θα είναι ο μοναχισμός και τα μοναστικά ράσα. Τον μοναχικό μανδύα θα τρέμει ο Αντίχριστος. Αν και θα βασανίσει σκληρά τους μοναχούς, δεν θα μπορέσει να τους νικήσει».

Φυσικά, ο πατέρας Ζωσιμάς έκανε τρομερές προφητείες, αλλά μας έδωσε και πίστη, υποδεικνύοντας σταθερά που είναι η αλήθεια και σε ποιον θα ανήκει τελικά η νίκη.
~ «Έτσι το πνεύμα της Ρωσίας είναι πανίσχυρο, πάντα αήττητο!... Η ρωσική αρκούδα κοιμάται, κοιμάται, υπομένει, αντέχει, αλλά μόλις ξυπνήσει... τότε ολόκληρη η μασονική Ευρώπη θα πετάξει μακριά από το αληθινό, ρωσικό ιερό».
«Και τώρα, στην εποχή μας, όλο το σφυροκόπημα ξεκινά με το Κίεβο – την μητέρα των ρωσικών πόλεων, από αυτό το λίκνο. Και από εκεί αυτό το σφυροκόπημα θα κυλήσει σε όλη τη ρωσική γη, δεν θα παρακάμψει τη Ρωσία, τίποτα, θα υπάρχει παντού δαιμονική κατοχή. Αλλά η Ρωσία θα σταθεί, και θα υπάρχει μεγάλη χάρη εκεί, ακόμη και οι δυνάμεις της κόλασης, ο Αντίχριστος, δεν θα νικήσουν την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».
«Οι άγιοι γέροντες είπαν: “Η Ορθοδοξία θα παραμείνει αγνή μόνο στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλοι οι υπόλοιποι θα φύγουν, όλοι θα πέσουν στην πλάνη των δαιμόνων και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διατηρήσει την αγνότητα της πίστης μέχρι την έλευση του Αντιχρίστου”…».

Προβλέπει τα γεγονότα στην Ουκρανία και προειδοποιεί μοναχό
να μεταφέρει τους γονείς του στη Ρωσία!

Άκουσα αυτές τις προφητείες του πατέρα Ζωσιμά στα μέσα της δεκαετίας του ’90 από τον φίλο μου μοναχό αγιογράφο Aλύπιο (Oborotov), ​​ο Θεός να τον αναπαύσει!
Ο πατέρας Zωσιμάς έδωσε ευλογία στον Aλύπιο, που ήταν μοναχός στη μονή Mirozhsky, να μεταφέρει επειγόντως τους γονείς του από το Lugansk (Λουγκάνσκ) κάπου στην περιοχή Pskov (Πσκώφ: πόλη στη Ρωσία).
Αυτοί δεν ήθελαν και τρομερά αντιστάθηκαν.
Αλλά ο Aλύπιος ο ίδιος ανέλαβε αυτήν την επιχείρηση με απροσδόκητο ζήλο για αυτόν, πούλησε το φτωχόσπιτο των γονιών του στο Λουγκάνσκ, τους αγόρασε σπίτι στη Zalita και τους μετέφερε εκεί…

Σήμερα και στην χώρα μας η Ορθοδοξία είναι σε ημιαπαγόρευση. Η λαϊκή θρησκευτικότητα λοιδορείται και διώκεται. Η Ορθοδοξία θα επιστρέψει θριαμβευτικά. Ιεροσόλυμα θα γίνουν οι καρδιές των ανθρώπων. Η θρησκευτική καταπίεση και οι απαγορεύσεις θα φέρουν όπως γινόταν πάντα την νέα Άνοιξη της πίστης και της Ορθοδοξίας… Ο Γυάλινος κόσμος θα θρυμματιστεί. Είμαστε λίγο πριν την πνευματική Αναγέννηση…

dimpenews.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης