9 Ιουν. 2022

Η εκτέλεση του μοναχού Εφραίμ (Αντωνίου, Frank Jarvis Atwood) – Τα τελευταία του λόγια

– Για πρώτη φορά στα χρονικά επετράπη σε Ορθόδοξο Ιερέα να εισέλθει μέσα στο δωμάτιο του θανάτου –

Μετά την εκτέλεση του μοναχού Εφραίμ (Αντωνίου, Frank Jarvis Atwood) έλαβε χώρα μία ζωντανή ενημέρωση για το τι συνέβη την ώρα της εκτέλεσης της θανατικής ποινής.
Παραθέτω σε μετάφραση κάποια αποσπάσματα του Video.

Δηλώσεις του Αναπληρωτού Διευθυντού του Σωφρονιστικού Τμήματος Αποκατάστασης και Επανεισαγωγής της Αριζόνα:

- Η εκτέλεση έγινε στις φυλακές της Αριζόνα με θανατηφόρα ένεση. Οι προετοιμασίες για την εκτέλεση ξεκίνησαν στις 09.37’ το πρωί και τέλειωσαν στις 10:04’ το πρωί.
Η εκτέλεση ξεκίνησε στις 10:04’ και η διαπίστωση θανάτου του Atwood έγινε στις 10:16’ το πρωί. Τα τελευταία του λόγια ήταν:
«Ακριβέ μου πατέρα σε ευχαριστώ που ήλθες σήμερα και που με οδήγησες στην Πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη σύζυγό μου που με αγάπησε με όλο της το είναι. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου και τη νομική ομάδα, και πάνω απ’ όλα τον Ιησού Χριστό μέσα από αυτήν την άδικη δικαστική διαδικασία που οδήγησε στην σωτηρία μου. Προσεύχομαι ο Κύριος να μας ελεήσει όλους και ο Κύριος να ελεήσει εμένα».

Σχόλιο μάρτυρα μέσου ενημέρωσης: «Η ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ»

«Καλημέρα. Ο “ακριβός πατέρας” για τον οποίον μιλούσε ήταν ιερέας. Του επετράπη να έχει μαζί του στο δωμάτιο της εκτέλεσης έναν ιερέα. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην Πολιτεία. Ο ιερέας έμεινε μαζί του καθ’ όλη την διαδικασία. Κρατούσε στο κεφάλι του ένα πανί (σ.σ. μάλλον εννοεί το Επιτραχήλιο) και ένα medallion (σ.σ. μάλλον εννοεί τo Εγκόλπιο). Κάποιες φορές συνομίλησαν ...
Επίσης, για πρώτη φορά είδαμε να φέρνουν τον Frank Atwood στον θάλαμο, σε αντίθεση με τις άλλες φορές που άνοιγε η κουρτίνα και ήταν έτοιμος στο τραπέζι. Τον έφεραν μέσα και ήμασταν σε θέση να δούμε όλη την διαδικασία, που έβαλαν τις ενδοφλέβιες και στα δύο χέρια. Έχω παρακολουθήσει εκτελέσεις στο παρελθόν, συνήθως χρησιμοποιούν ένα χέρι, αυτή την φορά χρησιμοποίησαν δύο. Δεν ξέρουμε γιατί έγινε αυτό αλλά μπορούμε να μάθουμε. Στο δωμάτιο βρισκόντουσαν περίπου 40 άνθρωποι ... Αρκετές φορές γύρισε, κοίταξε την σύζυγό του και χαμογέλασε. Ήτανε πολύ ήρεμος. Δεν προσπάθησε ποτέ να τραβήξει τα δεσμά που είχε πάνω του. Είχε λουριά στους αστραγάλους, είχε λουριά κοντά στα γόνατα, στην μέση και στο στήθος. Ήταν δεμένος σε πολλά σημεία με πολλούς τρόπους αλλά δεν προσπάθησε ποτέ να τραβήξει κάποιο από τα δεσμά. Ήταν πολύ ήρεμος και χαλαρός καθ’ όλη την διάρκεια. Σε κάποιες περιπτώσεις μίλησε με τους γιατρούς κατά την προετοιμασία…
Έχω γίνει μάρτυρας και σε άλλες εκτελέσεις που ήταν κάπως σκληρές να τις παρακολουθήσεις. O John Brewer το 1993 αντιστάθηκε σκληρά πριν την εκτέλεσή του. Αυτή, θα πρέπει να πω, ήταν μάλλον η πιο ειρηνική εκτέλεση που έχω δει απ’ όλες όσες έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν... Δεν υπήρχε τίποτα που να σε έκανε να πιστεύεις ότι ετοιμαζόταν για κάτι άλλο εκτός από χειρουργείο ή κάποια επέμβαση... »!

tasthyras.wordpress.com