21 Απρ. 2022

«Οι ασκητές της Ουκρανίας είχαν προειδοποιήσει, πάρα πολλά χρόνια πριν, για αυτά που συμβαίνουν τώρα

| Ιστολόγιο |


 

Οι γέροντες Λαυρέντιος, Ζωσιμάς και Ιωνάς

 

(…) Αποδείχτηκε ότι ασκητές της Ουκρανίας είχαν προειδοποιήσει, πάρα πολλά χρόνια πριν, για αυτά που συμβαίνουν τώρα, μερικές φορές μέχρι και με ακρίβεια στις λεπτομέρειες. Για τον έξω κόσμο αυτές οι μαρτυρίες δεν έχουν σημασία. Όμως, για μας τους Ορθοδόξους, είναι πολύ σημαντικές.

Ο γέροντας Λαυρέντιος του Τσερνίγκοφ που αγιοκατατάχτηκε πρόσφατα (κοιμήθηκε στην πόλη Τσερνίγκοφ, το 1950), έλεγε:
«Οι δικές μας οικείες λέξεις είναι Ρωσία και ρωσικός. Και οπωσδήποτε πρέπει να ξέρουμε, να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε, ότι υπήρξε Βάπτιση της Ρωσίας και όχι Βάπτιση της Ουκρανίας. Το Κίεβο είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ και είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων. Η Ρωσία του Κιέβου ήταν ένα με την μεγάλη Ρωσία. Το Κίεβο χωρίς την μεγάλη Ρωσία και εκτός Ρωσίας δεν νοείται σε καμμία περίπτωση».
Και στη συνέχεια, πολύ δυνατά και παραστατικά:
«Όπως δεν μπορούμε να χωρίσουμε την Παναγία Τριάδα, τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, τον Έναν Θεό, έτσι δεν μπορούμε να χωρίσουμε τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία. Και οι τρείς μαζί είναι η Αγία Ρωσία. Να ξέρετε, να το θυμάστε και να μην το ξεχνάτε. Στην πόλη του Κιέβου δεν υπήρχε ποτέ Πατριάρχης. Πατριάρχες υπήρχαν και ζούσαν στη Μόσχα. Να φυλάγεστε από την αυτοχειροτόνητη ουκρανική ομάδα (εκκλησία) και την Ουνία».
Όταν ο συνομιλητής του γέροντα, καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου πατήρ Κρονίδης, εξέφραζε αντιρρήσεις στον παππούλη και έλεγε ότι οι αυτοχειροτόνητοι και οι Ουνίτες στην Ουκρανία είχαν εξαλειφτεί, τότε ο παππούλης προφητικά απαντούσε:
«Ο δαίμονας θα μπει μέσα τους, και έτσι θα πολεμούν με σατανική κακία ενάντια στην Ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία, μόνο που θα έχουν επαίσχυντο τέλος και οι οπαδοί τους θα έχουν ουράνια τιμωρία από τον Κύριο Βασιλέα των Δυνάμεων».
Και προειδοποιούσε:
«Να είστε πιστοί στο Πατριαρχείο Μόσχας και σε καμμία περίπτωση να μην μπαίνετε σε οποιοδήποτε σχίσμα… Όταν προκύψει σχετική ελευθερία, θα ανοίγουν Εκκλησίες και Μοναστήρια και θα τα αναστηλώνουν, τότε όλες οι ψευδείς διδασκαλίες θα βγουν στη φόρα μαζί με τους δαίμονες και τους κρυμμένους άθεους (Καθολικούς, Ουνίτες, αυτοχειροτόνητους Ουκρανούς και άλλους) και με όλα τα δυνατά τους θα πολεμούν στην Ουκρανία ενάντια στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, την ενότητά της και την συνοδικότητά της. Η άθεη εξουσία θα στηρίζει αυτούς τους αιρετικούς, και γι’ αυτό θα αρπάζουν από τους Ορθόδοξους τις Εκκλησίες και θα δέρνουν τους πιστούς. Τότε, ο Μητροπολίτης Κιέβου (που δεν είναι άξιος του αξιώματός του) μαζί με τους ομοϊδεάτες αρχιερείς και ιερείς του θα αναστατώσει άσχημα την Ρωσική Εκκλησία».
Επιπλέον, λέχθηκε και αυτό για τον Φιλάρετο, πρώην Μητροπολίτη Κιέβου:

«Ο ίδιος θα καταλήξει στην αιώνια καταστροφή, όπως και ο Ιούδας. Όμως, όλες αυτές οι συκοφαντίες του πονηρού και οι ψευδείς διδασκαλίες θα εξαφανιστούν από τη Ρωσία και θα υπάρχει ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ρωσική».
~ «Θα έρθει ο καιρός, που θα χτυπιούνται, θα χτυπιούνται και τότε θα αρχίσει Παγκόσμιος Πόλεμος. Και στο αποκορύφωμα του πολέμου θα πουν: ελάτε να εκλέξουμε έναν τσάρο για όλη την οικουμένη. Και θα τον εκλέξουν! Τον Αντίχριστο θα εκλέξουν ως παγκόσμιο τσάρο και κύριο «ειρηνοποιό» στη γη. Πρέπει να ακούμε προσεκτικά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί! Μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν έναν για όλον τον κόσμο, να ξέρετε ότι είναι αυτός ο ίδιος. Οπότε, μην ψηφίζετε».
Ο γέροντας Λαυρέντιος, εν αντιθέσει με τις ανούσιες φήμες, μιλάει για τους έσχατους καιρούς, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, το μυστηριακό βιβλίο της Αποκάλυψης που μας προειδοποιεί ότι όλοι οι λαοί θα ενωθούν με επικεφαλής έναν κυβερνήτη-ψευδομεσσία, τον Αντίχριστο.

* * *

Στην Ουκρανία υπήρχε ακόμα ένας γνωστός ασκητής, πνευματικός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Οδησσό, ο μεγαλόσχημος αρχιμανδρίτης Ιωνάς (Ιγκνατένκο). Εκδήμησε εις Κύριον την 18η Δεκεμβρίου του 2012. Λίγο πριν από τον θάνατό του, είχαν καταγράψει τα εξής:
«– Έναν χρόνο μετά τον θάνατό μου, θα αρχίσουν μεγάλες αναταραχές, θα γίνει πόλεμος. Όλο αυτό θα διαρκέσει δύο χρόνια.

– Και πώς θα ξεκινήσουν όλα; Η Αμερική θα επιτεθεί στη Ρωσία;
– Όχι.
– Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Αμερική;
– Όχι.
– Πώς θα γίνει τότε;
– Σε μια χώρα που είναι μικρότερη από τη Ρωσία, θα γίνουν πολύ μεγάλες αναταραχές και θα χυθεί πολύ αίμα. Και στη δίνη του εμφυλίου πολέμου, σε αυτή τη μικρή χώρα, θα παρασυρθούν και η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες».
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, στα τέλη του 2013 – αρχές του 2014, άρχισαν το Μαϊντάν και τα αιματηρά γεγονότα στο Κίεβο και την Οδησσό.
Επίσης, έλεγε: «Δεν υπάρχει ξεχωριστά η Ουκρανία και ξεχωριστά η Ρωσία. Υπάρχει μια ενιαία Αγία Ρωσία. Είναι οι εχθροί που αποφάσισαν να μας χωρίσουν για να καταστρέψουν την Ορθοδοξία στη Μικρή Ρωσία. Όμως, ο Κύριος δεν θα το επιτρέψει».

* * *

Υπάρχει και άλλη μια προφητεία ενός ακόμα πολύ τιμώμενου στην Ουκρανία γέροντα, του μεγαλόσχημου αρχιμανδρίτη Ζωσιμά (Σοκούρ), ιδρυτή της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου, στην περιφέρεια Ντονιέτσκ. Κοιμήθηκε το 2002.
«Και τώρα, στην εποχή μας, η διαμάχη θα ξεκινήσει από το Κίεβο, την μητέρα των Ρωσικών πόλεων, από την κοιτίδα. Και από κει αυτή η διαμάχη θα επεκταθεί σε όλη τη Ρωσική γη. Δεν θα γλιτώσει ούτε η Ρωσία ούτε τίποτα. Γύρω - γύρω θα κυριαρχήσει παντού δαιμονισμός. Όμως, η Ρωσία θα αντέξει και θα έχει πολύ μεγάλη χάρη. Ακόμα και οι δυνάμεις του άδου, του Αντίχριστου δεν θα νικήσουν την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».
«Σύντομα, θα έρθει η ώρα που οι εγκληματίες θα είναι περισσότεροι από μας, τους κάπως λίγο πολύ νορμάλ ανθρώπους… Η μελλοντική γενιά θα είναι ακόμα χειρότερη: όλοι θα έχουν γυάλινα μάτια, παντού θα υπάρχουν όπλα. Ένας θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να σε πυροβολήσει για πλάκα».
Στη δική του πνευματική διαθήκη ο γέροντας έγραψε:
«Να είστε σταθερά δίπλα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Σε περίπτωση απόσχισης της Ουκρανίας από τη Μόσχα, όποιο και να είναι το αυτοκέφαλο – παράνομο ή «νόμιμο» - αυτόματα διακόπτεται η σύνδεση με τον Μητροπολίτη Κιέβου. Από τα υπάρχοντα μοναστήρια, θα πρέπει να δημιουργήσετε τότε το Σπίτι της Ευσπλαχνίας [εννοεί τα μοναστήρια που ιδρύθηκαν από τον ίδιο στην Περιφέρεια του Ντονιέτσκ], το οποίο θα εκτελεί τις άγιες εντολές της ελεημοσύνης, δηλαδή την διακονία στους ανθρώπους μέχρι την ταφή τους. Και αυτή την εντολή οι μονές πρέπει να την εκτελούν δια παντός. Καμμία απειλή ή κατάρα να μην αναγνωρίζονται, επειδή αυτές είναι μη κανονικές και παράνομες.
Να υπερασπίζεστε σθεναρά τους κανόνες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σε περίπτωση απόσχισης από την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν υπάρχει διοικών αρχιερέας. Οι Μονές υπάγονται στην σταυροπηγιακή διοίκηση, υπό το ωμοφόριο του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε οι μονές έχουν αυτόνομη ηγουμενική διοίκηση, όπως αυτή που ίσχυε στην Ιερά Μονή Βάλαμο, στις αρχές του αιώνα μας. Θα αναμένουν τα φωτεινά μελλοντικά χρόνια της ενότητας της Ουκρανίας και της Ρωσίας, τα οποία, πιστεύω βαθιά, θα έρθουν οπωσδήποτε, και με αυτό φεύγω προς την αιωνιότητα… Μεταβαίνοντας στην αιώνια ζωή, τελευταία λέξη σας λέω, αδελφοί και αδελφές και όλοι οι προσευχόμενοι στη μονή μας: να είστε με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία – σε αυτήν βρίσκεται η σωτηρία».

Pravoslavie.ru

Μετάφραση: Αναστασία Νταβίντοβα

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης