6 Μαρ. 2022

Γέρoντας Ιουστίνος Πίρβου: Σφράγισμα

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

 

Προσευχή, Αγάπη και Ενότητα ...

"Τώρα, ονειρεύτηκα ένα βράδυ, αφού ήρθα από την Θεία Λειτουργία, μισή ώρα αφότου με πήρε ο ύπνος, και είδα τρία βασανιστικά όνειρα στη σειρά καθώς οι άνθρωποι σφραγίζονταν από τους υπηρέτες του αντίχριστου. Τους μάζεψαν από τον δρόμο και σε ένα από τα εργαστήριά τους σφραγίστηκαν με το ζόρι με ένα ηλεκτρονικό τσιπ σε μέγεθος κουκούτσι δαμάσκηνου. Φυσικά δεν πρέπει να δίνουμε πίστη στα όνειρα, αντίθετα κατάφεραν κάποιοι να δραπετεύσουν, να μείνουν ασφράγιστοι, αλλά όσοι ήταν μόνοι τους απήχθησαν εύκολα και σφραγίστηκαν Ο Κύριος θα μας ελεήσει, γιατί μόνοι εμείς δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε, και έτσι ζητούν να μας χωρίσουν ο ένας από τον άλλον. Όπου είναι δύο ή τρεις, μαζευτείτε στο όνομά μου, εκεί είμαι ανάμεσά τους» (Ματθ. 18:20). 
Τώρα χρησιμοποιούν και υπνωτικά μέσα. Δεν βλέπετε πως αυτή η τεχνική κάνει έναν άνθρωπο να μην μπορεί να κοιμηθεί, να μην μπορεί να κρίνει, να κουράζεται πολύ γρήγορα; Αυτή η τεχνική έχει ισχυρότερη επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό από το αλκοόλ, είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό.

Εύχομαι σε όλους να είμαστε σε μεγαλύτερη ενότητα. Για να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να υπάρχει αγάπη. Και για να είναι αγάπη, χρειάζεται να προσευχόμαστε περισσότερο. Προσευχή, Αγάπη και Ενότητα λοιπόν για να φτάσουμε στην αληθινή Πίστη. Αν δεν τα έχουμε, θα έχουμε αρρώστια, ανεντιμότητα, ανοησία και δυσαρμονία. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στην κατάσταση στην οποία μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε και να μάθουμε ποιες είναι οι αξίες μας, τι μας βοηθάει στην προσωπικότητα και το κύρος μας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Ενότητας, μέσω της τέλειας σύνδεσης μεταξύ των αδελφών του Χριστού».

Γέρoντας Ιουστίνος Πίρβου

apantaortodoxias.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης