18 Οκτ. 2021

Ενθυμήσεις αποφοίτου της Αθωνιάδος για τον Όσιο Παΐσιο

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 


  Στη Σχολή που πήγαινα – διηγείται ο Τ. Ι., απόφοιτος της Αθωνιάδος – γνώρισα μια κοπέλλα. Αρχικά μου άρεσε εξωτερικά, αλλά κάτι μέσα μου με εμπόδιζε να προχωρήσω, γιατί σκεφτόμουν την Ιερωσύνη και η κοπέλλα δεν ήθελε γι’ αυτό να πάρει θέση ξεκάθαρη.

Πηγαίνω στον Γέροντα Παΐσιο και τον ρωτώ τι να κάνω. Μου λέει, «πήγαινε να βρεις τον τάδε Πνευματικό και το πράγμα θα δείξει μόνο του». Έτσι και έγινε. Όταν την ρώτησα το όνομα του Πνευματικού της, τα έχασα, διότι ήταν αυτός στον οποίο με είχε στείλει ο Γέροντας, χωρίς φυσικά ποτέ να την γνωρίζει.
Μια ομάδα προσκυνητών ρωτούσε τον Γέροντα Παΐσιο για τρεις πρώην Μητροπολίτες και τον σκανδαλισμό που έχει γίνει στο πλήρωμα της Εκκλησίας.
– Τους αδίκησαν, Γέροντα, του είπαν και πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη της Εκκλησίας.
Του είπαν αρκετά για αγώνες των Χριστιανών, γι’ αυτή την δικαίωσή τους.
Ο Γέροντας άκουγε σκεφτικός. Κάποια στιγμή, τους λέει: «Για ποιά δικαιώματα μιλάτε συνεχώς, για το καλό τους και το καλό της Εκκλησίας; Εμείς, ως μέλη της Εκκλησίας, δεν ζητάμε τίποτα, όπου μας λένε πάμε. Καλόν είναι να πάνε στην μετάνοιά τους (εννοούσε το Μοναστήρι της κουράς τους). Έτσι θα βοηθήσουν», είπε.
Τότε, κάποιος πετάχτηκε και είπε ότι κάποιος Επίσκοπος λέει ότι εσείς δεν γνωρίζετε από θέματα Κανονικού Δικαίου και ότι πρέπει να δικαιωθούν.
Δείχνοντας τον πόνο της ψυχής του στο πρόσωπό του, είπε: «Δυστυχώς, κάποιος απ’ αυτούς, θα πάει αμετανόητος».
Κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο παρουσίασε συμπτώματα μιας σοβαρής και ανίατης ασθένειας, που οδηγεί σε ολική παραλυσία.
Πηγαίνω στον Γέροντα και τον παρακαλώ να κάνει προσευχή γι’ αυτόν. Τον ρωτώ αν θα γίνει καλά ή θα εξελιχθει η αρρώστεια του. Σκέφτεται λίγο και μου απαντάει: «Είναι πνευματικοί λόγοι που οδήγησαν τον άνθρωπο αυτόν εκεί.
Αν δεν εξομολογηθούν (ίσως εννοούσε και τους συγγενείς) και αν δεν μετανοήσουν, δεν θα γίνει ποτέ καλά, θα γίνεται χειρότερα». Έτσι και έγινε. Η κατάστασή του χειροτέρεψε σε μεγάλο βαθμό και τώρα είναι σε αναπηρικό καρότσι.

Από το βιβλίο: “Ο Όσιος Παΐσιος” - Έκδοση «Ενωμένη Ρωμηοσύνη»

koinoniaorthodoxias.org

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης