20 Ιουλ. 2021

Ο Άγιος του Θεού με δύο λόγια τα είπε όλα ...

Λόγια Χρυσάφι. Ζει Χριστό, δίνει Χριστό. Ό,τι καλύτερο για την εποχή που ζούμε.
Ο Άγιος του Θεού με δύο λόγια τα είπε όλα, ας τους απολαύσουμε τώρα που είναι εν ζωή. Ποιός δεν θα ήθελε τα γραπτά του Αγίου Νεκταρίου να τα έχει και με εικόνα σε ζωντανή συνέντευξη;

Χαίρετε.
Να χαίρεστε γιατί είναι και ευλογία, αλλά είναι και το θέλημα του Θεού.
Δεν λέει «πάντοτε χαίρεστε»;
Ε λοιπόν, εύχομαι να χαίρεστε γιατί έχουμε και λόγο να χαιρόμαστε τώρα.
Θα μου πείτε, γιατί;
Γιατί μας δίνει ο Θεός μία ευκαιρία τώρα να αγωνιστούμε και να δείξουμε σε ποιον ανήκουμε.
Δεν θα περάσει αυτό που θέλει ο Καίσαρας και τα όργανά του. Θα γίνει αυτό που θέλει ο Χριστός με τους Αγίους Του.
Λοιπόν. Είναι μία ευκαιρία να βάλουμε σαν στόχο στη ζωή μας ΤΩΡΑ, να γίνουμε Άγιοι. ΤΩΡΑ να γίνουμε όπως μας θέλει ο Χριστός.
Και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε με τον Χριστό νικητή. Γιατί εμείς ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα είναι ο νικητής. Θα είναι ο Χριστός μας, είτε το θέλουνε είτε δεν το θέλουνε. Αρκεί να είμαστε μαζί Του.
Και εύχομαι, εύχομαι στην Παναγία μας που εδώ την υπηρετώ - θα έχουμε και αγρυπνία απόψε που είναι Παρασκευή - να μας σκεπάζει και θα μας σκεπάσει, αρκεί εμείς να είμαστε κάτω από τις φτερούγες της.
Να μην απομακρυνθούμε. Να μην δεχτούμε τα κελεύσματα του Καίσαρα με τα όργανά του. Να μην δεχτούμε να σφραγιστούμε, Να μην δεχτούμε να εμβολιαστούμε. Να μην δεχτούμε.
Γιατί όλα αυτά είναι του αλλουνού. Αυτό βέβαια εσείς το γνωρίζετε, το βλέπετε.
Ξαφνικά τους έπιασε, μα τόση αγάπη; Μα τόση αγάπη; Και να μας πληρώνουνε για να μας εμβολιάσουν, για να μας σφραγίσουν δηλαδή; Ε;
Λοιπόν, να μην τους ακούσουμε. Να ακούσουμε τον Κύριό μας. Να ακούσουμε την Παναγία μας. Να ακούσουμε τους Αγίους μας. Να ακούσουμε τους Αποστόλους μας. Να ακούσουμε τους Πατέρες της Εκκλησίας που είναι αι Οικουμενικαί Σύνοδοι, και να είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε για εκεί που είναι ο προορισμός μας. Και ο προορισμός μας είναι να πάμε στον Παράδεισο, στην Βασιλεία των Ουρανών.
Εύχομαι με όλη μου την ψυχή να βρεθούμε εκεί, και θα βρεθούμε με την Χάρη του Θεού.
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Καλόν αγώνα.

Odysseas Koutakis
tasthyras.wordpress.com