20 Ιουλ. 2021

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το σφράγισμα: Μια αδιάψευστη πραγματικότητα και όχι συνωμοσιολογία

| Ιστολόγιο |


 

 

 

Μια αδιάψευστη πραγματικότητα και όχι συνωμοσιολογία, όπως αποδεικνύεται από τα όσα είχε πει ο Άγιος Παΐσιος

 

   Στη σύγχρονη εποχή της “πανδημίας” του κορωνοϊού και των συνεχόμενων μέτρων που παίρνουν για την καταπολέμησή του οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε απολύτως φυσιολογική την στέρηση της ελευθερίας μας «για την δημόσια υγεία», την καταπάτηση νόμων και συνταγμάτων με ισχύ αιώνων, ακόμα και το σφράγισμα του Αντιχρίστου.
Πώς; Σφράγισμα; Αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να αναφέρει αυτή την λέξη! Χαρακτηρίζεται ευθύς γραφικός, συνωμοσιολόγος, κινδυνολόγος, ακραίος και φανατικός. Στη γωνία τον περιμένουν οι «Χριστιανοί της αγάπης» (και της υποκρισίας), με πρωτοστάτες μεγαλόσχημους ρασοφόρους, προκειμένου να τον εγκαλέσουν στην «τάξη» (της υποταγής στον Καίσαρα).
Σημασία, όμως, δεν έχει τι πιστεύεις εσύ, αγαπητέ αναγνώστη που διαβάζεις αυτό το κείμενο, ούτε ο γράφων. Οι απόψεις μας είναι καθαρά προσωπικές. Σημασία έχουν μόνον αυτά που είχε πει για το ζήτημα ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.
Βασική πηγή για το παρόν άρθρο είναι το βιβλίο «Πνευματική Αφύπνιση». Πρόκειται για τον Β’ Τόμο από την σειρά Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι που εκδίδει το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος που βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Κατά γενική ομολογία, είναι τα πλέον αξιόπιστα βιβλία που κυκλοφορούν για τον Γέροντα, έχοντας συμπληρώσει δεκάδες επανεκδόσεις, με εκατομμύρια αντίτυπα σε διάφορες γλώσσες.

ΑΠΟ ΤΟ 1980 Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Όπως αναφέρει στον Πρόλογο του βιβλίου η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Φιλοθέη Μοναχή, «Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος άρχισε από το 1980 να μας μιλάει για τα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν. Συχνά επαναλάμβανε ότι ίσως ζήσουμε και εμείς πολλά από αυτά που γράφει η Αποκάλυψη».
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου τοποθετείται στο μακρινό 1999, ενώ τα όσα είπε ο Γέροντας είναι καταγραφές πριν από το 1994, οπότε εκοιμήθη. Το τονίζουμε αυτό, διότι εδώ δεν μιλάμε για «μετά Χριστόν προφήτες», αλλά για κάποιον που ανέφερε θέματα (πλαστικό χρήμα, εμβόλιο, σφράγισμα κλπ) σε μια εποχή που υπήρχε μεν η αγωνία των ανθρώπων για τα έσχατα, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έβλεπαν στην καθημερινή τους ζωή όσα γίνονται σήμερα και θυμίζουν γεγονότα της Αποκαλύψεως!

ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ

Ένα από αυτά, είναι και η επιβολή του πλαστικού χρήματος. Αναφέρει ο Γέροντας: «Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν. Θα δίνει κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζει».

ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Λέει ο Άγιος: «Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε μια αρρώστια, για την οποία βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και, για να το κάνει κανείς, θα τον σφραγίζουν. Πόσοι άνθρωποι εκεί είναι ήδη σφραγισμένοι με ακτίνες λέιζερ, άλλοι στο μέτωπο και άλλοι στο χέρι! Αργότερα, όποιος δεν θα είναι σφραγισμένος με τον αριθμό 666 δεν θα μπορεί ούτε να πουλά, ούτε να αγοράζει ή να παίρνει δάνειο, να διορίζεται κλπ. Μου λέει ο λογισμός ότι ο Αντίχριστος με αυτό το σύστημα θέλησε να πιάσει όλον τον κόσμο και, άμα δεν είναι κανείς στο σύστημα, δεν θα μπορεί να δουλέψει κλπ., είτε κόκκινος είτε μαύρος είτε άσπρος, όλοι δηλαδή. Θα επιβληθεί έτσι με ένα οικονομικό σύστημα που θα ελέγχει την παγκόσμια οικονομία, και μόνον όσοι θα έχουν δεχθεί το σφράγισμα, το χάραγμα µε τον αριθμό 666, θα μπορούν να έχουν εμπορικές συναλλαγές».
Χρειάζεται άραγε να προσθέσουμε κάτι στα όσα συγκλονιστικά αναφέρει ο Όσιος; Μάλλον όχι. «Προσθέτουν» όμως διάφοροι, πιστοί και άπιστοι, μιλώντας για «αλληγορικά» λόγια του Γέροντα και…ερμηνεύοντάς τα κατά το δοκούν. Σε κείμενα που δεν επιδέχονται καμμίας ερμηνείας, πόσο μάλλον παρερμηνείας!
Μέχρι σήμερα, απαγορεύεται κάποιος ανεμβολίαστος ή χωρίς σχετικό αρνητικό τεστ να ταξιδέψει με πλοίο ή αεροπλάνο και να διασκεδάσει σε εσωτερικούς χώρους εστίασης. Στο άμεσο μέλλον, όμως, όπως αφήνουν να εννοηθούν οι κυβερνώντες, δεν θα μπορεί ούτε να μπαίνει σε καταστήματα για ν’ αγοράζει ή να δουλεύει σ’ αυτά!
Δηλαδή, βλέπουμε πλήρη εφαρμογή των λόγων του Αγίου στις μέρες μας!
Ενώ ταυτόχρονα ακούμε καθημερινά στις «ειδήσεις» των αργυρώνητων (επισήμως με 20 εκατομμύρια Ευρώ) ΜΜΕ θριαμβολογίες για το «πόσο εύκολο είναι να σκανάρετε το πιστοποιητικό σας» και άλλα τέτοια που θα ταίριαζαν περισσότερο σε προϊόντα, παρά σε ανθρώπους! Κι όμως, κάποιοι συνεχίζουν να μιλούν για «συνωμοσιολογία», υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας!

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Μερικοί νομίζουν, ότι θα…κατέβει ο Διάβολος με τα κέρατα για να μας σφραγίσει! Συμφέρει πολλούς πονηρούς αυτή η «πρόβλεψη», γιατί έτσι παραβλέπουν την ακρίβεια των λόγων του Αγίου και γραφικοποιούν τις αντιδράσεις όσων δεν θέλουν να σφραγιστούν και να ζήσουν σε μια παγκόσμια δικτατορία.
Αναφέρει λοιπόν πολύ εύστοχα ο Γέροντας, σε ερώτηση Μοναχής αν θα μπορούν να επιβάλλουν με την βία το σφράγισμα: «Μέχρι εκεί η … ευγένειά τους δεν θα φτάσει! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος αν δεν έχει το σφράγισμα. Θα λένε: «Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείσθε! Αν το δεχόσασταν, δεν θα δυσκολευόσασταν». Ούτε χρυσά νομίσματα ούτε δολάρια, αν έχει, θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί».
Τί διαφορετικό από αυτά ζούμε στις μέρες μας; Όλοι μας πιέζουν να εμβολιαστούμε «για το καλό μας», ενώ έφτασαν στο σημείο να δωροδοκούν τους νεώτερους και να απειλούν τους εργαζομένους με απολύσεις για να το κάνουν!
Είναι πραγματικά απίστευτη η απόλυτη επιβεβαίωση των λεγομένων του Γέροντα! Κι όμως, μερικοί «οδηγοί τυφλοί» επιμένουν να αδιαφορούν ή – ακόμα χειρότερα – να παραπληροφορούν τον λαό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ

Ακριβώς σ’ αυτή την κατηγορία αναφέρεται ο Γέροντας με τα παρακάτω λόγια του. Σε όσους, δηλαδή, εφευρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να νομιμοποιήσουν την υποταγή τους στα κελεύσματα της εξουσίας: «Ενώ ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει στην Αποκάλυψη για το χάραγμα, μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Τί να τους πεις; Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς «Γνωστικούς». Ένας λέει: «Εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666 και θα βάλω και έναν σταυρό». Άλλος: «Εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο μέτωπο και θα κάνω και έναν σταυρό στο μέτωπο..» και ένα σωρό παρόμοιες ανοησίες. Νομίζουν ότι θα αγιαστούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Ένας δεσπότης μου είπε: «Εγώ εκεί που θα υπογράψω θα βάλω δίπλα έναν σταυρό. Δεν τον αρνούμαι τον Χριστό, απλώς εξυπηρετούμαι». «Εντάξει, του λέω, εσύ είσαι Δεσπότης και βάζεις στο όνομα σου λόγω ιδιότητος έναν σταυρό. Ο κόσμος τι θα κάνει;», το βρώμικο δεν αγιάζεται. Το καθαρό νερό δέχεται την Χάρη και γίνεται αγιασμός. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο Αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας ή στο χέρι ή στο μέτωπό μας, με το σύμβολό του, δεν αγιάζεται, αν βάλουμε και έναν σταυρό. Έχουμε την δύναμη του τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την θεία Χάρη του Χριστού, μόνο όταν διατηρούμε την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, με το οποίο απαρνούμαστε τον σατανά, συντασσόμαστε με τον Χριστό και δεχόμαστε το άγιο Σφράγισμα, «Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου». Βλέπεις, προχωράνε με μια λογική… Θα βάλουν δίπλα έναν σταυρό, και εντάξει! Και ενώ βλέπουμε ότι ο Απόστολος Πέτρος εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό, αλλά και αυτό ήταν άρνηση, αυτοί αρνούνται το Άγιο Σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα, με το να δέχονται την σφραγίδα του Αντιχρίστου, και να λένε ότι έχουν μέσα τους το Χριστό»!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται περισσότερα. Άλλωστε, ο λόγος του Αγίου Γέροντος είναι σαφέστατος. Δεν αλλοιώνεται ούτε «προσαρμόζεται» στην εποχή μας, προκειμένου κάποιοι να διατηρήσουν τους θρόνους τους και να τα έχουν καλά με την κοσμική εξουσία. Ούτε έχουμε την δικαιολογία πως δεν ξέρουμε ή δεν ακούσαμε, αφού ο Όσιος το τονίζει ξεκάθαρα, σε ερώτηση Μοναχής για το αν όσοι σφραγιστούν θα το κάνουν από άγνοια: «Από αδιαφορία θα είναι. Τί άγνοια, όταν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα; Και να μην ξέρει κανείς, πρέπει να ενδιαφερθεί, να μάθει.
Αν πούμε ότι δεν ξέραμε, για αυτό δεχθήκαμε το σφράγισμα, θα μας πει ο Χριστός: «Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;
».

Στους εκβιασμούς, λοιπόν, και την αδιάκοπη προπαγάνδα ιερών και ανίερων θεσμών, ας αναζητήσουμε στήριγμα στα όσα είπε πριν από δεκαετίες ο Άγιος Παΐσιος. Κι ας καταλάβουμε ότι το εμβόλιο δεν είναι «μόνον ιατρικό θέμα», όπως αναφέρουν με περισσή αλαζονεία και επικίνδυνη άγνοια (;) ακόμα και Μητροπολίτες, αλλά ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
Κλείνω την παρούσα δημοσίευση με μια παρότρυνση σε όσους, ειδικά Ιερωμένους και πιστούς, εξακολουθούν να αποκαλούν υποτιμητικά «συνωμοσιολόγους» όσους αναφέρουν τα όσα είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το σφράγισμα ο Άγιος Παΐσιος.
Σεβαστοί και αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί,
Είμαι σίγουρος ότι έχετε διαβάσει τα επίμαχα αποσπάσματα και βιβλία, ενώ σαφέστατα έχετε καλύτερη θεολογική κατάρτιση από μένα. Αν, λοιπόν, δεν συμφωνείτε με τα όσα είπε ο Όσιος, βγείτε ευθαρσώς και δηλώστε το: Βγείτε και αποκαλέστε τον Γέροντα «συνωμοσιολόγο», «ψεκασμένο», «κινδυνολόγο» και άλλες παρόμοιες λέξεις που χρησιμοποιείτε κατά κόρον όταν επιτίθεστε σε απλούς Χριστιανούς. 
Αν έχετε ευθιξία και φιλότιμο, χαρακτηρίστε τον Άγιο με τα παραπάνω «κοσμητικά» επίθετα και σταματήστε να τον αναφέρετε συνεχώς στα κηρύγματά σας («Ο Άγιος Παΐσιος μου είπε αυτό, έκανε το άλλο θαύμα κλπ»), διότι, εκτός από τις εξαιρετικές αμφιβολίες που γεννούν οι διηγήσεις σας για την αλήθεια τους, από τη μια προβάλετε τον Γέροντα γιατί είναι δημοφιλής στον λαό και από την άλλη ουσιαστικά τον καθυβρίζετε, επειδή τόλμησε (!!!) και προειδοποίησε εγκαίρως για τα εμβόλια και το σφράγισμα! Αποφασίστε: Δεν γίνεται να είσαι και με τον Θεό και με τον Μαμμωνά.

Καλή μετάνοια σε όλους μας,

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Εκδότης – Συγγραφέας

tasthyras.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης