19 Ιουν. 2021

Εάν την Κυριακή της Πεντηκοστής γονατίσουμε στην Εκκλησία, θα καθίσει και σε μας το Πνεύμα το Άγιο;

| Ιστολόγιο |


 

 

 

  Φοβηθείτε μεθαύριο της Πεντηκοστής να γονατίσετε. Οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση, φοβούνται που θα γονατίσουνε. Γιατί ξέρετε τί πάει να πει να γονατίσεις μεθαύριο; Πάει να πει: Είμαι εντάξει, ταπεινώθηκα... και περιμένω την επιφοίτηση του Πνεύματος του Αγίου. Να έρθει αυτή η περιστερά που κατεβαίνει από τον Ουρανό, να καθίσει και σε μένα τον αμαρτωλό. Αλλά αυτή η περιστερά, η Χάρις του Πνεύματος του Αγίου, είναι η περιστερά της Κιβωτού.
Θυμόσαστε όταν ο Νώε απέλυσε τον κόρακα, για να δει κατά πόσον κόπασαν τα ύδατα, δεν επέστρεψε πίσω. Τράφηκε με τα πτώματα.
Έπειτα ο Νώε απέλυσε την περιστερά. Βγήκε η περιστερά, αναφέρει η Γραφή και πέταξε. Αλλά η περιστερά δεν κάθεται στο βρώμικο. Δεν κάθεται πάνω στα θνησιμαία αυτά και στην βρώμα και στην δυσωδία που υπήρχε επί της επιφανείας των υδάτων, λόγω του κατακλυσμού. Και μη έχουσα που να ξεκουράσει τας πόδας της, επέστρεψε εις την Κιβωτόν.
Αυτό θα συμβεί σε πολλούς από εμάς. Θα γονατίσουμε και θα πούμε:
- Δεύτε κλίνατε στο γόνυν ...
Και θα πέσουμε κάτω στρωματσάδα. Θα βγει η περιστερά από το Ιερό και θα αρχίσει να πετά στους γονυκλιμένους ανθρώπους και θα τους εξετάζει. Τί θα βρει επάνω μας;
Θα βρει αγάπη; Θα βρει παιδοποιϊα; Θα βρει νηστεία; Θα βρει εξομολογημένους ανθρώπους; Θα βρει αγαπημένους ανθρώπους; Τί θα βρει;
Πείτε μου, εάν πάμε την Κυριακή της Πεντηκοστής στην Εκκλησία και γονατίσουμε, θα καθίσει και σε εμάς το Πνεύμα το Άγιο;
Θα πάει εδώ... δεν μιλάει με την συνυφάδα της.
Θα πάει εκεί... ψευδορκίστηκε χθες.
Θα πάει πιο κάτω... έφαγε τον παπά με τη γλώσσα της.
Θα πάει πιο πέρα... σκότωσε τα παιδιά της.
Θα πάει παραπέρα... κλέβει με το ζύγι.
Θα πάει, θα πάει, θα πάει... πείτε μου πού θα καθίσει; Και από εκεί μπορεί να καταλάβει ο άνθρωπος, σε ποια κατάσταση βρίσκεται.
Θα φτάσει κάτω μέχρι το παγκάρι και θα ξαναγυρίσει. Και όπου βρει καθαρότητα και ετοιμασία, θα καθίσει. Όπου όμως δεν βρει, δεν πρόκειται να καθίσει. Δεν εκβιάζεται η Χάρις. Η Χάρις είναι βασίλισσα και όπου θέλει πνει (Ιωάν. 3,8). Δεν διατάσσεται!
- Πήγαινε εκεί, γιατί το είπε η μητέρα. Να αγιάσει τον γιό, τον πόρνο. Να αγιάσει την κοπέλα που χώρισε το ανδρόγυνο ...
Δεν τα κάνει αυτά το Πνεύμα το Άγιο. Δεν διατάσσεται!
Γι’ αυτό οι άνθρωποι έχουν αγριέψει. Γι’ αυτό οι άνθρωποι έχουν κάνει ένα τρελοκομείο σήμερα και δεν έχουν κάνει την ωραία οικογένεια, με την αγάπη, την ειρήνη, με την χαρά, με την χρηστότητα, με την μακροθυμία, με τα πάντα που είναι καρποί της Χάριτος του Πνεύματος του Αγίου.

  Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιεροκήρυκας (1916 - 1982)

hristospanagia3.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης