17 Ιουν. 2021

Σημεία των Καιρών: Η μεταπατερική Ακαδημία Βόλου προπαρασκευάζει τους οπαδούς της πανθρησκείας

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Σ.Σ.  tasthyras.wordpress.com: Η Ακαδημία Βόλου βρίσκεται στα νεοταξικά φόρτε της. Μαζί με το πρασίνισμα της Ορθοδοξίας για την πραγμάτωση των στόχων της ατζέντας 2030 των παγκοσμιοποιητών, συμμετέχει και σε ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα «θρησκευτικής εκπαίδευσης» νέων σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Το υλικό του προγράμματος που θα προκύψει θα παραδοθεί μετά στα διάφορα υπουργεία παιδείας για περαιτέρω αξιοποίηση. Αλλοίμονό μας.
Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να μας έδινε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κάποια παραδείγματα «θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης και πόλωσης» και να μας εξηγήσει τι είναι αυτό το νέο φρούτο, η «
μη-ομολογιακή ηθική»! Από το αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, φτάσαμε στη μη-ομολογιακή ηθική!
Η Ακαδημία «Θρησκευτικής Απονεύρωσης» Βόλου προπαρασκευάζει τους οπαδούς της πανθρησκείας. Γι’ αυτό πληρώνονται. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται πιά. Οι Κατακόμβες μας περιμένουν.

 H Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο Πρόγραμμα Educ8

Σε επαφή φέρνει τους μαθητές με τα διάφορα θρησκεύματα (Ιουδαϊσμός, Ορθοδοξία, Ρωμαιοκαθολικισμός, Προτεσταντισμός, σουνιτικό Ισλάμ αλλά και την μη-ομολογιακή ηθική) η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με το Πρόγραμμα Educ8.
Από τις αρχές του 2020, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Educ8ένα διεπιστημονικό πολυπολιτισμικό πρόγραμμα με στόχο την πρόληψη της θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης και πόλωσης των νέων της Ευρώπης που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2021 και αποτελεί ουσιαστικά μια παρέμβαση μέσω της θρησκευτικής εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τα διάφορα θρησκεύματα και επιμέρους ομολογίες (Ιουδαϊσμός, Ορθοδοξία, Ρωμαιοκαθολικισμός, Προτεσταντισμός, σουνιτικό Ισλάμ αλλά και την μη-ομολογιακή ηθική), τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας όσο και σε επίπεδο διαπροσωπικής επαφής, οικοδομώντας γέφυρες γνωριμίας και επικοινωνίας αντί για τείχη άγνοιας, μίσους και προκαταλήψεων. Στην πιλοτική φάση του, το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένα γυμνάσια ευρωπαϊκών χωρών, στα οποία συνυπάρχουν μαθητές από τις προαναφερθείσες θρησκευτικές παραδόσεις, σε σχολεία φυλακών ανηλίκων και σε χώρους κοινωνικής εργασίας. Στη συνέχεια, το εκπαιδευτικό υλικό που θα προκύψει θα διανεμηθεί για περαιτέρω αξιοποίηση στα αρμόδια υπουργεία παιδείας.
Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται στο γεγονός ότι όλες οι μεγάλες θρησκείες στη βάση τους διακηρύσσουν την ευσπλαχνία, τη συμφιλίωση και την αποδοχή του διαφορετικούπαρά το γεγονός ότι, στην πορεία, σε πολλές περιπτώσεις τα θρησκεύματα έχουν απομακρυνθεί από αυτή την αντίληψη.
Καθώς οι τρόποι σκέψης διαμορφώνονται σε νεαρή ηλικία, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της μέσης εκπαίδευσης.
Χρησιμοποιούνται εκτενώς πολυμέσα, αφηγηματικές και διαδραστικές τεχνικές, ώστε το υλικό να είναι ευχάριστο και ελκυστικό για τους μαθητές και να μπορεί να διδαχτεί και εξ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με συμμετοχή οργανισμών από το Βέλγιο, την Σλοβενία, την Φινλανδία, την Γερμανία και την Ελλάδα. Από την Ελλάδα, οι φορείς που συμμετέχουν είναι το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θεσσαλονίκης και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η οποία είναι επιφορτισμένη και με την υλοποίηση του προγράμματος στα σχολεία. Στην Ελλάδα πάντα, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι – εκπαιδευτικοί, μαθητές, θρησκευτικοί λειτουργοί κλπ – που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα Educ8 μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, είτε στα τηλέφωνα 2421093553 και 6974941889, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@acadimia.org, είτε στη σελίδα της Ακαδημίας στο Facebook (Volos Academy for Theological Studies).

Πηγή: CoronaVirusSocialResponsibility !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tasthyras.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης