17 Ιουν. 2021

Να προσεύχεσαι και με την προσευχή αυτή η Μητέρα του Κυρίου μας δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

  Ήταν κάποτε ένας άνθρωπος ευλαβής που ονομαζόταν Αγαθόνικος. Aυτός είχε διδαχθεί, ακόμη από την παιδική του ηλικία, να λέγη μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, αυτόν τον ύμνο: «Θεοτόκε, Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σού. Ευλογημένη, συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου. Ότι Σωτήρα έτεκες, των ψυχών ημών».
Αργότερα έκανε μια ζωή με πολλές φροντίδες και έλεγε σπανιώτερα αυτόν τον ύμνο της Κυρίας Θεοτόκου. Κατόπιν σιγά σιγά έπαυσε να τον λέγει.
Ο Θεός όμως, ο Οποίος δεν θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού, έστειλε στο σπίτι του έναν ερημίτη από την Θηβαίδα για να τον ελέγξει διότι ξέχασε αυτόν τον ύμνο της Κυρίας Θεοτόκου. Ο Αγαθόνικος απήντησε στον ερημίτη μοναχό ότι έπαυσε να τον λέγει, διότι, παρότι τον έλεγε για πολλά χρόνια, όμως δεν βρήκε καμμία ωφέλεια.
Τότε ο ερημίτης του είπε:
«Φέρε στον νού σου τυφλέ και αχάριστε, πόσες φορές σε βοήθησε αυτή η δοξολογική προσευχή και σε έσωσε από διάφορους πειρασμούς!
Θυμήσου, όταν ήσουν ακόμη παιδί, πως λυτρώθηκες από πνιγμό κατά έναν θαυμαστό τρόπο! Ενθυμήσου, όταν σε χτύπησαν πολλοί γείτονες, σε μία λακκούβα που είχες πέσει κι όμως έμεινες ατραυμάτιστος! Θυμήσου ακόμη, όταν ταξίδευες κάποτε με κάποιον φίλον σου, πέσατε και οι δυό σας από την καρότσα! Αυτός έσπασε το πόδι του και συ δεν έπαθες τίποτα. Δεν γνωρίζεις ότι ο φίλος σου είναι κάτω αδύνατος από μία ασθένεια, ενώ εσύ είσαι υγιής και δεν αισθάνεσαι κανένα πόνο; Καί, όταν του έφερε στην μνήμη όλα αυτά τα θαυμαστά έργα, στο τέλος του είπε:
«Να ξέρεις ότι όλες αυτές οι δυστυχίες και ατυχίες που ήλθαν στη ζωή σου, απομακρύνθηκαν από την θεία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, χάρις στην μικρή σου αυτή δοξολογική προσευχή, την οποία έλεγες κάθε ημέρα ενώπιόν Της. Δώσε λοιπόν προσοχή και συνέχιζε να προσεύχεσαι και στο μέλλον με την προσευχή αυτή η Μητέρα του Κυρίου μας δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ».
Έτσι κατάλαβε ο Αγαθόνικος και δεν άφησε πάλι αυτήν την προσευχή.
Ούτε εμείς να μην αφήνουμε να περνά μία ημέρα χωρίς να προσευχηθούμε μ᾿ αυτήν την προσευχή μπροστά στην Κυρία Θεοτόκο και έτσι θα φυλαγώμεθα από πολλές δοκιμασίες και πειρασμούς στην ζωή μας.

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης