11 Ιουν. 2021

Σήμερα 11 Ιουνίου, εορτάζει η Παναγία μας ως Βασίλισσα των Ουρανών…

| Ιστολόγιο |


 


ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΩΣ ΑΛΗΘΩΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕΙΝ ΣΕ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ!Σήμερα 11 Ιουνίου, με την εορτή του Άξιον Εστί, εορτάζει η Παναγία μας ως Βασίλισσα των Ουρανών
!
Τη σημερινή μέρα εορτάζει ο Ουρανός την Θεοτόκο διότι σήμερα 11 Ιουνίου εψάλη προς τιμήν της από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ καί μαζί από όλους τους Αρχαγγέλους, τα Αγγελικά Τάγματα και όλες τις Ουράνιες δυνάμεις στο κελλί Άξιον Εστί στην Καψάλα του Αγίου Όρους ο Ύμνος που την καταξιώνει στην Ουράνια Βασιλεία.

Σήμερα εορτάζει η Παναγία μας ως Βασίλισσα των Ουρανών!
Διάλεξε ο Χριστός αυτή την ημέρα να εορτάζει το Άξιον Εστί την ημέρα που εορτάζει και ο Μέγας Απόστολός Του Βαρνάβας που εστάλη τιμητικά από τους Αγίους Αποστόλους στην Αντιόχεια να οργανώσει την πρώτη μετά τα Ιεροσόλυμα Εκκλησία των εκεί Κυπρίων και Κυρηναίων Χριστιανών και να αναδείξει τον Παύλο ως Απόστολο των Εθνών, αφού τον έφερε από την Ταρσό στην Αντιόχεια να τους διδάξει την πίστη στον Χριστό και την Εκκλησία και μετά στην Κύπρο!
Τι μεγάλη τιμή για τον Απόστολο Βαρνάβα και την Εκκλησία της Κυπρου σήμερα να συνεορτάζει ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κυπρου, με την Θεοτόκο Μαρία την Παναγία μας.
Διάλεξε ο Χριστός σαν σήμερα να εορτάζει και ο σύγχρονος μέγας Άγιός Του Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας, που περιφερόμενος απο τους διώκτες του Μαρτυρικά αγίαζε με το Μαρτύριό του τον Κόσμο του 20ου Αιώνα!
Σήμερα με τον Ύμνο που εψάλη, το Άξιον Εστί η Παναγία μας τιμάται ως Βασίλισσα των Ουρανών, από τους Αρχαγγέλους, τους Αγγέλους, τα Χερουβείμ, τα Σεραφείμ, όλες τις Ουράνιες δυνάμεις και τους Αγίους μας!
Σήμερα, πανηγυρίζει (λόγω ημερολογίου στις 24 Ιουνίου για μας) το Άγιον Όρος όπου τιμάται κατ’ εξοχήν η Παναγία μας με τα δάκρυα Μετανοίας των Μοναχών και η Εφέστιος Εικόνα Του, στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους!
Σήμερα πανηγυρίζει η Κύπρος μας τον ίδρυτή της Εκκλησίας της Απόστολο Βαρνάβα!
Σήμερα όλη η Δημιουργία εορτάζει και ζωογονείται διότι ενώνεται με την Βασιλεία των Ουρανών!
Σήμερα εορτάζει η Παναγία μας ως Βασίλισσα των Ουρανών!

 Ανδρέας Χριστοφόρου

Πόθος Μετανοίας
(tasthyras.wordpress.com)

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης