25 Μαϊ. 2021

Μετά το Βάπτισμα, η λέπρα σου θα φύγει!

| Ιστολόγιο |


 

 

 
Κάποτε ο Μέγας Κωνσταντίνος προσβλήθηκε από λέπρα. Όλοι οι ιατροί μάταια προσπαθούσαν να τον θεραπεύσουν. Μια μέρα εμφανίστηκαν κάποιοι πονηροί Εβραίοι, που του είπαν ότι για να γίνει καλά, το μόνο που χρειάζεται είναι να σφάξει παιδιά Χριστιανών και να λουστεί σε λουτρό με το αίμα τους!

Του φάνηκε παράτολμο αυτό το πράγμα, αλλά τελικά ζήτησε να του φέρουν Χριστιανικά παιδιά, για να θέσει σε εφαρμογή την πρόταση των Εβραίων.
Τα κλάματα όμως των γονέων και ειδικά των μανάδων, του λύγισαν την καρδιά και ζήτησε αμέσως να επιστραφούν τα παιδιά στις μανάδες τους και ας έμενε αυτός λεπρός για πάντα. Μάλιστα διέταξε, να δώσουν υψηλή αποζημίωση σε όλες τις μανάδες, για την ψυχική οδύνη που τις προξένησε, ζητώντας να τον συγχωρέσουν. Ο Θεός βλέποντας αυτήν του την συμπεριφορά, θέλησε να τον αμείψει.

Παρουσιάζεται λοιπόν σε όραμα ο Απόστολος Πέτρος και ο Απόστολος Παύλος και του λένε:
- Ο Κύριος για την θεάρεστη συμπεριφορά σου, θέλησε να σε αμοίψει. Πήγαινε, λοιπόν, στον Επίσκοπο Σίλβεστρο να σε βαπτίσει. Μετά το Βάπτισμα, η λέπρα σου θα φύγει!
Πράγματι ο Μέγας Κωνσταντίνος βαπτίστηκε και αμέσως θεραπεύτηκε από την λέπρα. Ο Μέγας Κωνσταντίνος έζησε 65 χρόνια και βασίλεψε 31 χρόνια.

+ Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιεροκήρυκας

hristospanagia3.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης