11 Μαϊ. 2021

Μα με συγχωρείτε Σεβασμιώτατε. Μήπως θα πρέπει να κοιταχτείτε σ’ έναν καθρέπτη;


Άστραψε και βρόντηξε
ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και τιμώρησε τους ιερείς που το Πάσχα ακολούθησαν την Παράδοση της Εκκλησίας: «Άμα αρχίσει ο καθένας και κάνει ό,τι θέλει σημαίνει ότι καταργείται η κεφαλή της Εκκλησίας. Και αν καταργηθεί αυτός που διοικεί, τότε γίνεται το πράγμα, θα σας πω τη λέξη, ένα μπάχαλο.»

Μα με συγχωρείτε Σεβασμιώτατε Σιδηροκάστρου. Έτσι είναι η κεφαλή της Εκκλησίας; Μήπως θα πρέπει να κοιταχτείτε σ’ έναν καθρέπτη;

Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Ιησούς Χριστός που πάτησε τον θάνατο, όχι εσείς που φοβάστε και την σκιά σας.
Και οι ευλογημένοι ιερείς που μάζεψαν το δυσαρεστημένο ποίμνιο να εορτάσει το Ορθόδοξο Πάσχα όπως έπρεπε, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣΈκαναν αυτό που επιτάσσει η δισχιλιόχρονη Παράδοση της Εκκλησίας μας. ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ.
Δεν θέλει ο Σιδηροκάστρου να χτυπάει η μία καμπάνα στις εννιά η άλλη στις δώδεκα. Να μην αξιωθεί κανείς να κάνει Πάσχα της προκοπής στην Μητρόπολή του. Διότι σου λέει θα φανεί ότι εδώ δεν υπάρχει αρχηγός και είναι ξέφραγο αμπέλι. Να πάμε δηλαδή όλοι να πέσουμε στον γκρεμό μαζί του επειδή θέλει να αισθάνεται αρχηγός!
Τι καλά που θα ήταν εάν ο Σεβασμιώτατος έδειχνε το αρχηγιλίκι του στους αντίχριστους που ταλαιπωρούν την Εκκλησία και όχι στους απλούς ιερείς του που σέβονται και ακολουθούν την Παράδοση της Εκκλησίας.
Φαίνεται όμως ότι ο Σιδηροκάστρου έχει κάτι παραπάνω από ένα απλό κόλλημα με το αρχηγιλίκι. Εκτός από τους ιερείς του που μάλλον τους θεωρεί δημόσιους υπαλλήλους που θα πρέπει να βάζουν φερμουάρ στο στόμα αρκεί να μπαίνει ο μισθουλάκος, τον εαυτόν του φαίνεται ότι τον φαντάζεται σαν έναν άλλον Πάπα, αλάθητο, αδιαμφισβήτητο πρώτο σε όλα…..
«Οι πατέρες μας δεν ενοχλήθηκαν μέχρι τώρα από κανέναν. Έναν χρόνο και δεν τους ενόχλησε κανείς ούτε στους μισθούς τους, ούτε στις δουλειές τους, ούτε πουθενά. Τους αφήνουμε ελεύθερους αλλά όχι όμως και να βγαίνουν και παραπάνω από εμάς. Δεν είναι κανένας πιο πιστός από τον δεσπότη. Δεν είναι κανένας πιο νηστευτής από τον δεσπότη. Δεν είναι κανένας πιο δραστήριος από τον δεσπότη. Όσο δραστήριοι κι αν είναι και όσο πιστοί κι αν είναι. Προηγείται ο δεσπότης και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Μπροστά ο ποιμένας και πίσω το ποίμνιο. Έτσι είναι η αρχή της Εκκλησίας και αυτή πρέπει να ακολουθήσουμε. Να μην κάνουμε λοιπόν ο καθένας του κεφαλιού μας και ό,τι θέλουμε»
Πρέπει πάντως να έχει δίκιο ο δεσπότης! Αν οι ιερείς, πόσο μάλλον κι εμείς οι λαϊκοί, είναι σε όλα πιο πίσω από αυτό που βλέπουμε, έτσι εξηγείται γιατί πάμε κατά διαόλου.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
https://tasthyras.wordpress.com/