19 Απρ. 2021

Γιατί όλα δεν είναι σκοτεινά ...

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

  Αν νομίζεις ότι όλα γύρω σου είναι σκοτεινά από τις αμαρτίες σου και βυθίζεσαι στην απόγνωση, να θυμάσαι την Αγία Μαρία την Αιγυπτία. Είναι το υπόδειγμα της μετανοίας. Είναι το στολίδι της αρετής.
Ξύπνησε από τον λήθαργο της αμαρτίας και έζησε ζωή ισάγγελον. Μίσησε την αμαρτία και αγάπησε την μετάνοια. Έζησε με συντριβή όλα τα χρόνια της ζωής της στην έρημο. Αυτή η πρώην πόρνη, δεν έγινε απλώς Αγία, αλλά έφτασε σε ύψη τέτοια ώστε κατέπληξε και τους Αγγέλους.
  Άνθρωπε του σήμερα, τελειώνει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Μπαίνουμε στην τελευταία Εβδομάδα της, αυτή των Βαΐων. Ακολουθεί η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, για να προσκυνήσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας. Άνθρωπε του σήμερα, μιλώ στον καθρέφτη μου...
Τί περιμένουμε; Γιατί δεν παίρνουμε την μεγάλη απόφαση να μοιάσουμε στην Αγία Μαρία; Γιατί δεν κάνουμε το Πάσχα μας, πέρασμα από την ζωή της αμαρτίας στη ζωή της χαράς;
Αγία Γιαγιά της Ερήμου, Οσία Μαρία, επίγειε Άγγελε, άναψε μέσα μας μια αχτίδα από το φως που σε λούζει. Για να ακολουθήσουμε και εμείς τον δρόμο της μετανοίας και να αξιωθούμε "φθάσαι προσκυνήσαι και την Αγίαν Ανάστασιν".

 agios-dimitrios.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης