13 Απρ. 2021

Όλα καλά, μην ανησυχείς!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Ήταν κάποτε ένας πλούσιος άρχοντας και είχε και έναν υποτακτικό φίλο, ο οποίος είχε την συνήθεια να λέει συνέχεια, όλα καλά. Έτσι μια μέρα που τον πήρε μαζί του στο κυνήγι, ο υποτακτικός τού γέμισε το όπλο και τού το έδωσε. Όταν ο πλούσιος πυροβόλησε, κάτι δεν πήγε καλά, και από την έκρηξη ο πλούσιος χάνει ένα δάχτυλο.
Αυτός εξοργισμένος, ρίχνει όλο το φταίξιμο στον υποτακτικό, λέγοντάς του πως δεν έβαλε σωστά την γέμιση μπαρουτιού. Ο υποτακτικός τού λέει, “όλα καλά, μην ανησυχείς”
Αυτός του λέει “Μα με κοροϊδεύεις και από πάνω; Έχασα το ένα μου δάχτυλο και εσύ μου λες όλα καλά;”
Έτσι δίνει διαταγή και τον φυλακίζουν.

Πέρασε ο καιρός και ξαναπήγε κυνήγι, αυτή την φορά μόνος του.
Για κακή του όμως τύχη, στο δάσος τού επιτίθεται μια φυλή, ανθρωποφάγοι, τον δένουν χειροπόδαρα και τον παίρνουνε στον αρχηγό της φυλής. Ανάβουν τα καζάνια και ετοιμάζονται για την τελετή να τον σκοτώσουν, όταν ξαφνικά λέει ο αρχηγός “Περιμένετε, αυτός εδώ δεν μας κάνει. Δεν είναι αρτιμελής. Σύμφωνα με την παράδοσή μας, είναι μεγάλη γρουσουζιά να φάμε κάποιον μη αρτιμελή. Αφήστε τον να φύγει”.

Έτσι, ο πλούσιος παρά τρίχα την γλυτώνει και η σκέψη του πάει απευθείας στον υποτακτικό του. Πηγαίνει στην φυλακή, δίνει διαταγή να τον ελευθερώσουν, τού διηγείται το τι του συνέβηκε και πως γλύτωσε. Του ζητάει και συγνώμη που τον έκλεισε άδικα στην φυλακή. ”Ολα καλά” του λέει ο υποτακτικός του.
“Μα τί όλα καλά, σε ταλαιπώρησα άδικα και εσύ μου λες όλα καλά;”
“Όλα καλά, γιατί αν δεν με έβαζες φυλακή, θα ήμουν μαζί σου στο κυνήγι και θα με έτρωγαν εμένα που είμαι αρτιμελής”.

 Από το βιβλίο,
«Φάρμακο Ψυχής»

iconandlight.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης