12 Απρ. 2021

Γνώριζε ότι θα πέσει κάποτε η αυλαία ... Ο Θεός θέλει πάντες σωθήναι

| Ιστολόγιο |


 

 


  Μη ζητάς από τον Θεό τον λόγο γιατί σε έστειλε στην κόλαση. Δεν σε έστειλε στην κόλαση. Μόνος σου πήγες στην κόλαση. Είναι στα χέρια του ανθρώπου η υπόθεση σωτηρίας και όχι στου Θεού. Από τον άνθρωπο εξαρτάται η σωτήρια ή η απώλεια. Ο Θεός θέλει πάντες σωθήναι.

Για να "σκουριάσει" ένας άνθρωπος και να βγάλει ψείρες εξαρτάται από τον ήλιο ή τον άνθρωπο; Από τον άνθρωπο. Εφόσον είναι καταμεσήμερο, αυτός κοιμάται με κλειστά παράθυρα και δεν θέλει ούτε να βγει έξω, ούτε ο ήλιος να μπει μέσα στο σπίτι, είναι φυσικό να βγάλει ψείρες.
''Δεν σε θέλω Χριστέ!'', λένε πολλοί με τη ζωή τους. Λέει ο Χριστός:
- Με γειά σου και χαρά σου. Δεν πιέζω κανέναν... Κάνε τη δουλειά σου... Εγώ είμαι πλούσιος, φάε, πιές, ευφραίνου, βλασφήμα, κάνε ό,τι θελεις... Γνώριζε όμως, ότι θα πέσει κάποτε η αυλαία... Θα σε φέρουν 8 χέρια και 8 πόδια στο τάφο και τότε εδώ πάνω θα τα συζητήσουμε...

Κάποιος είχε πει στην γυναίκα του:
- Γυναίκα, πάω στο τάδε μέρος, να σκοτώσω τον τάδε άνθρωπο. Αν δεις ότι δεν έρχομαι μέχρι το μεσημέρι, να μου φέρεις εκεί το φαγητό.
Πήγε αυτός στο μέρος εκείνο και κρύφτηκε πίσω από κάτι θάμνους. Όμως μεσημέριασε και το θύμα δεν πέρασε από εκεί. Ήρθε η γυναίκα του και έφερε το φαγητό. Άνοιξε ο σύζυγος το μπολ και βλέπει φασολάδα.
Γυρίζει τότε στην γυναίκα του και της δίνει μια σφαλιάρα!
- Καλά γιατί με χτύπησες; του είπε με παράπονο η γυναίκα του.
- Γιατί έβαλες λάδι στα φασόλια; Δεν ξέρεις ότι σήμερα είναι Τετάρτη;
- Καλά, του λέει η γυναίκα του, εσύ περιμένεις να σκοτώσεις τον άλλον και το λάδι σε πείραξε;
- Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, απάντησε εκείνος.
Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν ανάμεσά μας!...

Ο άνθρωπος που τον πιάνει το ''μάτι'' είναι άοπλος, γιατί δεν έχει Χριστό πάνω του, δεν ζει την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.
Μοιάζει με έναν αδύναμο οργανισμό, που με την παραμικρή αφορμή αρρωσταίνει, γιατί δεν έχει τα ανάλογα αντισώματα.
Για να πιάσει το ''μάτι'' σε κάποιον, θα πρέπει ο ίδιος να μην έχει τακτοποιήσει τα ζητήματα της ψυχής του. Αν όμως ο άνθρωπος τακτοποιεί την ψυχή του με την καθαρή εξομολόγηση, τότε και όλοι οι μάγοι του κόσμου να μαζευτούν, δεν μπορούν να τον κάνουν κακό.

Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος (1916 - 1982)

hristospanagia3.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης