11 Απρ. 2021

Αυτός είναι ο Θεός! Και την κόρη πρόλαβε από την καταστροφή και την μητέρα την γύρισε πίσω...

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 


Μια χήρα είχε μια μοναχοκόρη που ήταν πανέμορφη και είχε κατεξοχήν πολύ ωραία φωνή. Βλέποντας η μάνα, ότι έχει μια κόρη ”καναρίνι”, σκέφτηκε να την αξιοποιήσει στο τραγούδι. Όνειρό της ήταν, να την έβλεπε να τραγουδάει στην σκάλα του Μιλάνου!

Έτσι με την βοήθεια κάποιου Αθηναίου πολιτικού, κατόρθωσε η μάνα να βρει μια άκρη στο θέμα αυτό και έκλεισε εισιτήριο για την κόρη της, με προορισμό την Ιταλία.
Όμως την ημέρα της αναχωρήσεως, η κόρη δεν μπόρεσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά έμεινε παράλυτος στο κρεβάτι!
Η μάνα τρομοκρατήθηκε, στενοχωρέθηκε αφάνταστα και άρχισε να βλασφημάει και να τα βάζει με τον Θεό. Η κόρη από την σκάλα του Μιλάνου, βρέθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας. Έμεινε εκεί 4 μήνες και κανένας ιατρός δεν μπόρεσε να διαγνώσει, από τι έπασχε…
Μια μέρα στο δωμάτιο της κόρης, ήρθαν δύο άτομα που μιλούσαν για τον Χριστό και έδιναν παρηγοριά στους αρρώστους. Η κόρη άρχισε να ακούει τα λόγια τους, ότι: “πολλές φορές ο Θεός βάζει το χέρι Του μπροστά, για να γλυτώσει έναν άνθρωπο από μια καταστροφή”.
Τα λόγια προβλημάτισαν την κόρη…
– Μάνα, μήπως ήταν για το καλό μου όλα αυτά; Μήπως ο Θεός επέτρεψε αυτό το ”κακό”, για να με γλυτώσει από κάποιο κακό;
– Τί είναι αυτά που λες παιδί μου;
Η κόρη όμως, όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο περισσότερο πίστευε ακράδαντα, ότι αυτό που της συνέβη, ήταν για το καλό της.
Πλησίαζε το Πάσχα. Και μια μέρα, λέει στην μάνα της:
– Μάνα, θα κάνουμε μαζί Πάσχα, αρκεί εσύ να αλλάξεις ζωή (η μάνα ”όργωνε” τα Φάληρα με την άσωτη ζωής της) και εγώ θα γίνω καλά, χωρίς θεραπείες! Ας πάμε να εξομολογηθούμε και ο Θεός θα μας βοηθήσει!
Πράγματι η κόρη εξομολογήθηκε εκεί στο νοσοκομείο. Η μάνα μπροστά στο μαρτύριο που περνούσε η κόρη της, μαλάκωσε και ήρθε εις εαυτόν και την Μεγάλη Τετάρτη πήγε και αυτή να εξομολογηθεί.
Το πρωΐ πήγαινε με χαρά στο νοσοκομείο να της το πει, για να χαρεί και η κόρη της. Και βρήκε την κόρη της όρθια με τη βαλίτσα στο χέρι, να της λέει:
– Μαμά σε περιμένω να φύγουμε. Είμαι καλά από χθες το βράδυ! Πάμε να κάνουμε Πάσχα στο σπίτι μας.
Αυτός είναι ο Θεός! Και την κόρη πρόλαβε από την καταστροφή και την μητέρα την γύρισε πίσω...

+ Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιεροκήρυξ

hristospanagia.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης