10 Απρ. 2021

Ο Όσιος Ιωνάς έσωσε μουσουλμανικό χωριό από χολέρα μετά από παράκληση μουσουλμάνου!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Ο Όσιος Ιωνάς (1805-1902)

 

   Ο μουσουλμάνος Μεδζίντ Χαντζιμπίεβ γράφει στην εφημερίδα «Φως» το εξής:

Κοντά στην πόλη Αικατερινοντάρ του Κουβάν (περιοχή στη νότιο Ρωσία) βρίσκεται το χωριό Τοχτομουκάι, όπου κατοικούν περισσότεροι από δύο χιλιάδες Καυκάσιοι μουσουλμάνοι.
Σ’ αυτό το χωριό εμφανίστηκε φοβερή επιδημία χολέρας. Κάθε μέρα πέθαιναν 20-25 άτομα. Ο πανικός ήταν απερίγραπτος. Όλες οι ελπίδες είχαν σβήσει, επειδή δεν υπήρχε ιατρική βοήθεια.
Εγώ είμαι κάτοικος αυτού του χωριού και μουσσουλμάνος. Είχα ακούσει από μερικούς γνωστούς μου ρώσους, για την αγιότητα και την δύναμη της προσευχής του ηγουμένου του μοναστηριού της Αγίας Τριάδος στο Κίεβο, του γέροντα Ιωνά, και είχα δει με τα μάτια μου αρκετές περιπτώσεις θεραπείας στο Αικατερινοντάρ που έγιναν με την προσευχή του.
Γι’ αυτό την 29η Ιουλίου έστειλα στο Κίεβο ένα τηλεγράφημα όπου περιέγραφα το δράμα μας, και ζήτησα από τον π. Ιωνά τις προσευχές του για τη σωτηρία μας απ’ τη χολέρα.
Έλαβα πολύ γρήγορα μια θερμή και παρηγορητική απάντηση, ότι αυτός δέχτηκε την παράκλησή μου και προσεύχεται προς τον θρόνο του Θεού για την σωτηρία του χωριού.
Μετά το τηλεγράφημα επακολούθησε η ευλογία:
Παρακολουθούσα προσεκτικά τα γεγονότα μέσα στο χωριό και καθημερινά μάθαινα όλες τις σχετικές εξελίξεις για την επιδημία της χολέρας.
Γι’ αυτό είμαι σε θέση να βεβαιώσω θετικά ότι από την ημέρα που έστειλα το τηλεγράφημα, οι θάνατοι μειώθηκαν σημαντικά και η ασθένεια υποχώρησε.
Από τον Αύγουστο μάλιστα δεν εμφανίστηκαν νέα κρούσματα της αρρώστιας, αλλά ούτε και καμμία περίπτωση θανάτου.

Επιστολή στο περιοδικό «Ρώσος προσκυνητής»,
η οποία αναδημοσιεύεται στο βιβλίο

“Ο Στάρετς Ιωνάς του Κιέβου, Μαθητής του Οσίου Σεραφείμ το Σαρώφ”
Έκδοση της Σταυροπηγιακής & Συνοδικής Ιεράς Μονής
Αγίου Συμεών του Θεολόγου

 paraklisi

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης