6 Απρ. 2021

Το «ταγκαλάκι» και ο γεωργός

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 Από το Γεροντικό

Μια μέρα ο Πονηρός έκανε μια βόλτα για να δει πως προσεύχονται οι άνθρωποι. Ήταν ένα θέμα που πολύ τον ενδιέφερε γιατί η πείρα του τον είχε διδάξει ότι ήταν πολύ σπουδαίο για την εργασία του.
Η περιοδεία του υπήρξε σύντομη, αλλά ικανοποιητική. Οι προσευχές που άκουσε ήταν ανούσιες και ακίνδυνες! Οι άνθρωποι προσεύχονταν λιγότερο απ’ ό,τι τα μυγάκια!
Ευχαριστημένος επέστρεφε στο σπίτι του, όταν στην τελευταία στροφή του κάμπου είδε έναν γεωργό να χειρονομεί πολύ παράξενα. Περίεργος να μάθει τι συμβαίνει, κρύφτηκε πίσω από έναν λοφίσκο κι άρχισε να παρατηρεί προσεχτικά. Ο άνθρωπος πάλευε με τον Θεό! Συμπεριφερόταν χωρίς σεβασμό και χρησιμοποιούσε σκληρό λεξιλόγιο!
Στην αρχή ο Πονηρός έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον, αλλά σιγά σιγά άρχισε να μην του αρέσει καθόλου αυτή η εικόνα και μάλιστα να τον ενοχλεί. Ενώ συνέχισε τον δρόμο του με αυτές τις σκέψεις, πέρασε από δίπλα του ένας ιερέας, που βλέποντας τον γεωργό τον ρώτησε:
- «Τέκνον μου, γιατί συμπεριφέρεσαι έτσι; Δεν γνωρίζεις ότι είναι ασυγχώρητη αμαρτία να υβρίζεις τον Θεόν;».
- «Πάτερ μου, απάντησε ο γεωργός, αν γίνομαι «έξω φρενών» με τον Θεό μου, είναι γιατί Τον πιστεύω και Τον νοιώθω κοντά μου∙ αν του λέω ό,τι νοιώθω, είναι γιατί Τον αγαπώ πολύ∙ αν φωνάζω ξέρω ό,τι με ακούει».
- «Τέκνον μου, παραλογίζεσαι» είπε ο ιερέας του Θεού και ξεμάκρυνε…
Ο διάβολος, όμως, που γνώριζε περισσότερα από τον ιερέα, απομακρύνθηκε πολύ αναστατωμένος! Μόλις είχε ανακαλύψει έναν άνθρωπο που ήξερε πως να προσεύχεται

“vimaorthodoxias”

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης