2 Απρ. 2021

Ένα θαυμαστό γεγονός στο Καμπάρε του ανατολικού Κονγκό!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Ο Θεός με θαυμαστά γεγονότα ανεξήγητα για το ανθρώπινο μυαλό ενεργεί και ενισχύει την πίστη των ανθρώπων.
Ένα τέτοιο αξιοθαύμαστο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, στο χωριό Καμπάρε του Ανατολικού Κονγκό, στο οποίο έχουμε ογδόντα (80) κατηχουμένους και είκοσι (20) βαπτισμένους Χριστιανούς.
Για τις λατρευτικές τους ανάγκες κατασκεύασαν μία χορτοκαλύβα - ναό.
Σ’ αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους και για τα κατηχητικά μαθήματα. Δυστυχώς, μία μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τα χωράφια και έκαψε τα μισά σπίτια του χωριού, είχε σαν αποτέλεσμα να κάψει και την χορτοκαλύβα - ναό.

Ο πατήρ Δημήτριος Μοάνζι, που είναι υπεύθυνος για τα χωριά της περιοχής, επισκέφτηκε το Καμπάρε, για να ενισχύσει τους κατοίκους στη δοκιμασία τους.
Όταν πήγε στη χορτοκαλύβα, άρχισε να ψάχνει στα αποκαΐδια και τότε διαπίστωσε ότι, ενώ τα πάντα έγιναν στάχτη, μία χάρτινη εικόνα του Χριστού καρφωμένη πάνω σε ένα ξύλο βρέθηκε άθικτη. Κάηκε περιμετρικά και διατηρήθηκε μόνο το πρόσωπό του Χριστού.
Ο κόσμος ο οποίος συγκεντρώθηκε έβλεπε το θαυμαστό αυτό γεγονός και έκθαμβος δεν μπορούσε να εξηγήσει πως η εικόνα του Χριστού έμεινε άθικτη από την φωτιά.
Οι Χριστιανοί μας, γεμάτοι χαρά μετά από αυτό, φρόντισαν για την άμεση κατασκευή μιας πρόχειρης καλύβας - ναού, αυτή την φορά με καλάμια και μουσαμάδες. Ο π. Δημήτριος, πριν την αναχώρησή του, έκανε και την πρώτη Θεία Λειτουργία, για να δοξάσουν τον Θεό για τα θαυμάσιά Του.

*Απόσπασμα από επιστολή του π. Χαρίτωνος,
Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Επισκοπής Γκόμα


apantaortodoxias.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης