19 Μαρ. 2021

† Επίσκοπος Θεοφάνης της Πολτάβα: Η Ρωσία θα αναστηθεί από το θάνατο και όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί

| Ιστολόγιο |


 

 

 
Ο επίσκοπος Θεοφάνης της Πολτάβα († 1940), είπε:

… Το (ρωσικό) έθνος θα γυρίσει (μετά τον αθεϊσμό) σε μετάνοια, στην πίστη.
Θα συμβεί εκείνο που κανείς δεν περιμένει. Η Ρωσία θα αναστηθεί από τον θάνατο και όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί. Η Ορθοδοξία σ’ αυτήν θα αναγεννηθεί και θα θριαμβεύσει.
Αλλά η Ορθοδοξία που υπήρχε προηγουμένως δεν θα υπάρξει πλέον. Διότι θα αποκατασταθεί η Ορθόδοξη Μοναρχία. Ένας κραταιός Τσάρος (βασιλιάς) θα τοποθετηθεί στον θρόνο από τον ίδιο τον Κύριο.
Θα είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής και ισχυρός στην Ορθόδοξη πίστη.
Θα απομακρύνει τους άπιστους ιεράρχες της Εκκλησίας. Αυτός ο ίδιος θα είναι μία εξαιρετική προσωπικότης, με καθαρή και αγία ψυχή. Θα διαθέτει ισχυρή βούληση. Θα είναι από την δυναστεία των Ρομανώφ, μέσω της μητέρας του. Θα είναι εκλεκτός του Θεού, υπάκουος στον Κύριο σε όλα. Θα μεταμορφώσει την Σιβηρία (πνευματικά μάλλον - Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης).
Αλλά αυτή η Ρωσία θα κρατήσει για πολύ μικρό διάστημα. Σύντομα μετά πρόκειται να περάσει αυτά τα οποία ο Απόστολος Ιωάννης λέγει στην Αποκάλυψη…
Είπε επίσης: … Ο μελλοντικός Τσάρος, πριν απ’ όλα θα βάλει τάξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, απομακρύνοντας όλους τους ψευδείς, αιρετικά διδάσκοντας και χλιαρούς ιεράρχες. Και πραγματικά πάρα πολλοί, σχεδόν όλοι, εκτός λίγων εξαιρέσεων, θα απομακρυνθούν απ’ αυτόν. Ενώ νέοι αληθινοί και σταθεροί ιεράρχες, θα πάρουν τις θέσεις τους… Η Ρωσία θα γίνει ένα σθεναρό κράτος, αλλά μόνο για μια σύντομη περίοδο.
Μετά ο Αντίχριστος θα έρθει στον κόσμο, με όλα τα φοβερά του τέλους (του κόσμου), όπως περιγράφονται στην Αποκάλυψη.

imdleo.gr

Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους
Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης