21 Φεβ. 2021

Κάποιοι «ευθύνονται» για την σπίλωση και τον εξευτελισμό της έννοιας της προφητείας

| Ιστολόγιο |


 

 

Του π. Νικολάου Καπνιά

 

Κάποιοι «ευθύνονται» για την σπίλωση και τον εξευτελισμό της έννοιας της προφητείας στην Ελλάδα – διότι αυτό ακριβώς έχει συμβεί έξω από τον στενό κύκλο όσων ενδιαφέρονται ΣΟΒΑΡΑ για τα έσχατα υπό το πρίσμα του προορατικού χαρίσματος. Κάποιοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για απόψεις όπως αυτή του Μητροπολίτου Ναυπάκτου που θέτουμε σε κρίση, (https://www.parembasis.gr/index.php/el/menu-teyxos-294/6737-2021-294-07) και με την οποία προσωπικά δεν μπορώ να συμφωνήσω, αν και σε κάποια σημεία έχει δίκιο.
Ποιοί σπίλωσαν λοιπόν την έννοια της προφητείας;

Πρώτον, διάφοροι «συγγραφείς» που πούλησαν χιλιάδες αντίτυπα βιβλίων, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Αγίου Παϊσίου και διαστρέφοντας συνειδητά το περιεχόμενο των λόγων του!
Δεύτερον, πολλοί «επίδοξοι προφήτες» οι οποίοι φρόντισαν να τοποθετήσουν αυθαίρετους χρονικούς προσδιορισμούς στις αληθινές προφητείες του Αγίου Παϊσίου ή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και άλλων, κατεξευτελίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έννοια της προφητείας στην Ελλάδα – διότι βέβαια δεν πιστεύω να ξεχνάτε πόσοι και πόσοι έλεγαν ότι θα πάρουμε την Πόλη το 2008, το 2012 ή το 2020 !!!
Τρίτον, οι απαράδεκτοι εκείνοι ανθρωποι που κάθε τρεις και λίγο, από το 2009 και μετά, διασπείρουν φήμες ότι δήθεν κάπου εμφανίστηκε ο Άγιος Παΐσιος και το μόνο που είπε είναι «μαζέψτε τρόφιμα»! Ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν αυτές οι φήμες, διότι, πολύ απλά, ήταν ψέμματα εγκάθετων ή πλανεμένων ανθρώπων !!!
Σάμπως ο Άγιος Παΐσιος δεν ήταν ένας ασκητικότατος και απολύτως λιτοδίαιτος μοναχός αλλά… παντοπώλης! Μα είναι δυνατόν; Θα εμφανιζόταν ο Άγιος Παΐσιος και θα μας έλεγε
«ορμήστε στα super market»;
Τέταρτον, όλοι εκείνοι (δυστυχώς και Αγιορείτες…) που λέγαν «τον Μάρτιο του 2015 θα γίνει πόλεμος», «τον Μάρτιο του 2017 θα γίνει πόλεμος» ή «το καλοκαίρι του 2020 θα γίνει πόλεμος»! Ψεύδη, Ψεύδη, Ψεύδη! (Ειδικά σε αυτό επιμένω, διότι κι εγώ είχα πέσει θύμα αυτών των ψεμμάτων!)
Πέμπτον, όλοι όσοι έχουν ζηλώσει «δόξαν προφήτου» γεμίζοντας σελίδες στο ίντερνετ μέσω της ανωνυμίας τους. Άγνωστοι γέροντες (;), πάντα ανώνυμοι, των οποίων αρκεί κανείς να διαβάσει τα κείμενα με καθαρό νού για να καταλάβει την πλάνη (αναγκαία διευκρίνιση, για να μην παρεξηγηθώ: Δεν αναφέρομαι στον Επίσκοπο Μόρφου).
Έκτον, οι δεκάδες και εκατοντάδες ανεύθυνες σελίδες στο ίντερνετ, οι οποίες γράφουν ότι ανοησία μπορεί να φανταστεί κανείς ως δήθεν προφητεία! Όμως, αν κανείς ψάξει προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι πολλές φορές, πίσω από αυτές τις σελίδες (κυρίως στο Facebook) κρύβονται ύποπτες καταστάσεις, φανατικοί παλαιοημερολογίτες, ζηλωτές, αιρετικοί, αλλόθρησκοι, αποκρυφιστές ακόμη και εγκάθετοι αρχαιολάτρες !!! Κι εμείς, αντί να κάνουμε λίγη έρευνα στο ίντερνετ, να δούμε, «τι καπνό φουμάρει αυτός που γράφει», τους πιστεύουμε!!! Προσωπικά ο ίδιος έχω εντοπίσει σατανιστές, αρχαιολάτρες και αποκρυφιστές να αναφέρονται σε προφητείες! Είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε; Είναι δυνατόν;
Έβδομον, ορισμένοι προτεσταντίζοντες ή, εκ του αντιθέτου, Ρωσόφιλοι «θεολογούντες» που παίζουν ύποπτο ρόλο. εντός Ελλάδος και… Κύπρου, αν με νοείτε… Έχουν και γεωπολιτική διάσταση οι ψευδοπροφητείες!!!
Όγδοον, φταίμε και όλοι εμείς, που διαβάζουμε τα βιβλία του Αγίου Παϊσίου ή και άλλων Αγίων μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουμε την επίγεια Κωνσταντινούπολη (την οποία μακάρι να προλάβουμε ελεύθερη όσο ζούμε) αλλά ξεχνούμε ότι πάντα, μονίμως και κυρίως στον νου του Αγίου Παϊσίου ήταν η επουράνια Ιερουσαλήμ, δηλαδή η Βασιλεία των Ουρανών, ο Παράδεισος που έχει έτοιμο για όλους μας ο Κύριος μας!

Και ερωτώ, κι εσάς κι εμένα: διαβάζουμε με το ίδιο ενδιαφέρον τις αναφορές του Αγίου Παϊσίου στα έσχατα, εν συγκρίσει με τις αναφορές του στα
πάθη μας, τις αρετές μας, την προσευχή, την οικογενειακή και πνευματική μας ζωή, ή την Αγιότητα;
Ας είμαστε ειλικρινείς …

 topothoumeno.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης