27 Ιαν. 2021

Το περιστατικό με τον Όσιο Παΐσιο και τον αντίθεο φοιτητή

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Κοντά στο έτος 1980, θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη γνώρισα έναν φοιτητή που ανήκε σε αναρχικές ομάδες με ιδιαίτερα αντίθεο ιδεολογικό υπόβαθρο. Η όψη του φοιτητή αυτού περίεγραφε την θλιβερή απόγνωση που ζούσε. Στο πρόσωπό του ήταν μόνιμα ζωγραφισμένη η θλίψη. Ουδέποτε τον είδα να χαμογελά.
Μια Κυριακή απόγευμα στην αίθουσα του Αγίου Αθανασίου στη Θεσσαλονίκη, σε ομιλία του π. Συμεών Κραγιόπουλου, είδα τον φοιτητή αυτόν να παρακολουθεί την ομιλία, κρατώντας μάλιστα ένα μικρό κομποσχοίνι. Τον είδα πολύ αλλαγμένο.
Μετά από λίγες μέρες συνάντησα έναν γνωστό μου φοιτητή της ιατρικής, δεδηλωμένο άθεο (για μένα όμως δεν ήταν άθεος κατά βάθος). Στη συνομιλία που είχαμε, μιλήσαμε και για τον φοιτητή αυτόν και μου είπε τα εξής: Εγώ είμαι άθεος, αλλά δεν ξέρω ο … έκανε στροφή 180 μοιρών από τότε που πήγε στον Γέροντα Παΐσιο. Έγινε άλλος άνθρωπος, χαμογελά και χαίρεται τώρα”.
Όπως έμαθα αργότερα από άλλον φίλο μου, ο … όταν πρωτοπήγε στον Όσιο Παΐσιο τον υποδέχθηκε αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα, με τον τρόπο μάλιστα που τον αποκαλούσαν οι γονείς του. Δεν χρειάστηκε να του διηγηθεί για την αντίθεη τραγωδία στην οποία είχε μπλέξει. Δεν χρειάστηκε να πει το πρόβλημά του στον Όσιο Παΐσιο. Ο Όσιος Παΐσιος του μίλησε αρκετά και ο φοιτητής έφυγε αναπαυμένος και χαρούμενος. Αυτό έγινε αφορμή για να αλλάξει ζωή. 

fdimitrios.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης