8 Ιαν. 2021

Πλερώνω, δέσποτα, πλερώνω!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 


Ας πούμε μερικά απλά πραγματάκια γιατί ως εδώ και μη παρέκει !!!
   Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μάς ξάφνιασε, αποφασίζοντας να ανοίξει τους Ναούς ανήμερα των Θεοφανείων, κόντρα στην κυβερνητική απόφαση. Ευχάριστο θα έλεγα το ξάφνιασμα αλλά δεν το λέω με γεμάτο στόμα, περιμένοντας να δω το τέλος της ιστορίας αφ' ενός και αφ' ετέρου για την ισχνότητα της ανακοίνωσης με την αναφορά στα εμβόλια και το ύφος του φτωχού συγγενούς που τολμάει να φέρει αντίρρηση στον πλούσιο συγγενή του.

Λέει η Διοικούσα Εκκλησία ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και έχει δίκιο.
Αλλά δεν αντιλαμβάνονται οι συμβιβασμένοι εκκλησιαστικοί ότι την υπεροπτική συμπεριφορά της κυβέρνησης την υπαγόρευσαν οι ίδιοι, με την ενδοτική τους στάση.
Τί θα κάνουν τώρα οι πιστοί; Όπως "ευαγγελίζονταν" μέχρι τώρα οι υπέρμαχοι της "υπακοής", θα κάνουμε υπακοή στην Σύνοδο που λέει "ανοιχτοί ναοί, ελάτε οι πιστοί". Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν το τριακοσάρι του προστίμου και εκεί υπάρχει ένα ζήτημα.
Μην ρωτήσετε αν θα μπορούσε να πληρώσει η Εκκλησία, διότι το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) Μητροπολίτη Αθηναγόρα με έναν τρόπο πραγματικά επαίσχυντο που παραπέμπει με άνεση σε αψύ κρεατέμπορο (τι μου φταίνε οι άνθρωποι;) παρά σε πνευματικό πατέρα!
Απαντώντας λοιπόν ο εν λόγω σε ερώτηση του Ευαγγελάτου, είπε πως η Εκκλησία θα πληρώσει τα πρόστιμά της, αν προκύψουν, ενώ για τα πρόστιμα των πιστών είπε 
"είναι ευκαιρία οι ζηλωτές πιστοί που πετάγονται ευκαίρως ακαίρως και μας ζητούν διάφορα, να έρθουν στους ναούς και να αποδείξουν ότι είναι μάρτυρες της Ορθοδοξίας".
Και δεν μου λέτε, δέσποτα, όσοι ζητούν να έχετε ανοιχτές τις εκκλησιές και να μην είστε οσφυοκάμπτες στην κυβέρνηση, είναι ζηλωτές;
Και τί θα πει "πετάγονται ... και ζητούν", λες και σας ζητήσαμε να μοιραστείτε μαζί μας το φαγί σας ή το πιοτί σας ή τα μετάξια σας. Σας ενοχλεί που ζητούμε να είστε ποιμένες και να μην προδίδετε τον Χριστό; Γιατί δεν ζητήσαμε τίποτε πέρα απ' αυτό. Βλέπετε μας ... κακόμαθε Εκείνος που είπε:
Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. O ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· Ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα. Ὁ δἑ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων.
Μπερδευτήκαμε, κατάλαβες; Νομίσαμε πως δεν θα μας παρατήσετε στον λύκο και θα την κάνετε αλλά ανοήτως νομίσαμε αφού εσείς έχετε κολληγιά με τον λύκο...
Και με το μπαρδόν για τον ενικό, αλλά η κρεαταγορά έχει μια ιδιάζουσα αμεσότητα και δεν τον πάει τον πληθυντικό...
Όσο για τα πρόστιμα, αν υπάρξουν, πλερώνω δέσποτα πλερώνω και ας μην έχω. Είμαστε κιμπάρηδες εμείς και όχι κουτσαβάκια!
Θα αξιωθώ να είμαι την ημέρα της φανέρωσης της Αγίας Τριάδος στον ναό και θα διαπραγματευτώ με τον χωροφύλακα το πρόστιμο; Μη γένοιτο!

anazhthseis-elena.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης