23 Δεκ. 2020

Ένας σπάνιος φωτεινός σχηματισμός στον ουρανό!

Ένας σπάνιος φωτεινός σχηματισμός θα εμφανιστεί στον ουρανό! Το Άστρο της Βηθλεέμ ίσως… λάμψει ξανά μετά από 2020 χρόνια και φωτίσει τις καρδιές μας. Ίσως να ‘ναι η ευκαιρία κάτι να αλλάξει μέσα μας; Μήπως αυτός ο κόσμος ξαναγεννηθεί λοιπόν;
Το «αγκάλιασμα» του Δία με τον Κρόνο, καθώς οι δύο γίγαντες του ηλιακού μας συστήματος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον, που θα μοιάζουν στον ουράνιο θόλο σαν ένα άστρο. Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο ονομάστηκε «χριστουγεννιάτικο φιλί» και είναι η πρώτη φορά που θα είναι ορατό από την Γη, μετά τον Μεσαίωνα.
Η σύνοδος των πλανητών, όπως επιστημονικά αποκαλείται αυτό το τροχιακό «γαϊτανάκι», προκαλεί την ευθυγράμμιση πολλών γιγάντων του ηλιακού μας συστήματος, είτε μεταξύ τους, είτε και με τον Ήλιο, δημιουργώντας εντυπωσιακά κοσμικά φαινόμενα, τα οποία κάποιες φορές είναι ορατά από την Γη και κάποιες όχι. Ένα από αυτά τα φαινόμενα είναι η προσέγγιση των δύο μεγαλύτερων σε μέγεθος πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Κρόνος και Δίας πλησιάζουν πολύ ο ένας τον άλλον, αλλά από την Γη το φαινόμενο γίνεται ορατό περίπου ανά 20 έτη.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Ράϊς του Τέξας, Πάτρικ Χάρτιγκαν, η τελευταία φορά που μπορούσαν οι άνθρωποι να δουν Δία και Κρόνο να… “αγκαλιάζονται” ήταν στις 4 Μαρτίου 1226.
Αυτό το σπάνιο φαινόμενο φέτος έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Κάνει τους δύο πλανήτες να μοιάζουν με φωτεινό αστέρι στον ουρανό. Αποκτά έτσι μία ιδιαίτερη αξία λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

“ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ”