12 Σεπ. 2020

Αυτός ο χειμώνας θα είναι ο χειρότερος του Ελληνισμού, αλλά θα στέκει δίπλα μας η Παναγία ...

| Ιστολόγιο |


 

 

    Ο τίτλος δεν είναι βαρύγδουπος για να εντυπωσιάσει, είναι τα λόγια ενός γνωστού πνευματοφόρου γέροντα.
Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να λέμε αυτά τα οποία διασταυρώσαμε ή είναι δικές μας μαρτυρίες, ώστε να αξιολογηθούν από τους πιστούς και να επιλέξουν τι πρέπει να κάνουν στα δύσκολα.
Η οργή, η θλίψη για αυτά που μας έκαναν τόσα χρόνια ή γιατί επιτρέψαμε εμείς λόγω των αμαρτιών μας να γίνουν, ας μετατραπούν σε Πίστη, Ψυχραιμία, Ομοψυχία ώστε σαν μια γροθιά πιστοί και δυσκολεμένοι αδελφοί να περάσουμε τις ιστορικές αυτές στιγμές δίχως μεγάλες απώλειες.
Αυτός ήταν ο λόγος που τόσα χρόνια στεκόμαστε με τα ξενύχτια μας δίπλα σας, όχι απλώς για να σας ενημερώνουμε, αλλά για να συμπονούμε όλοι μαζί στα δράματα που ζήσαμε και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε.
Αυτός λοιπόν ο πνευματοφόρος Αγιορείτης που από την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε πριν χρόνους και είδαμε στο πρόσωπό του μια μεγάλη αγκαλιά για Χριστό και Ελλάδα, συγκέντρωσε τους προσκυνητές μια μέρα στο καλύβι του και τους είπε:
«Σε αυτόν τον χειμώνα θα ζήσουμε όλα όσα  μας είπε ο Άγιος Παϊσιος και ο καθένας πιστός να προετοιμαστεί δίχως να ξεχνάει ότι, είτε πάρει τρόφιμα, είτε δεν πάρει, όλοι είμαστε και θα είμαστε στο έλεος του Αγίου Θεού».
Άλλοι Αγιορείτες πατέρες που έλαβαν γνώση για το θαύμα με τα δάκρυα που αναβλύζουν από την εικόνα  της Παναγίας της Παρηγορητρίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα Αττικής και στην τοιχογραφία - εικόνα της “Παναγίας πάντων η ελπίς” στην νήσο Άνδρο, δεν εξεπλάγησαν γιατί όπως είπαν αυτόν τον καιρό τα έκτακτα Θεοσημεία είναι πάρα πολλά.
Μάλιστα, Ιβηρίτες πατέρες στρέφονται προς την βαριά κανδήλα η οποία βρίσκεται πάνω από την εξωτερική Πύλη που εισήλθε η Εφέστια Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης για να διακρίνουν τι μήνυμα θα τους δώσει η Υπεραγία Θεοτόκος. Άλλωστε, πέρσι το καλοκαίρι ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, αυτή άνευ αιτίας ταλαντώθηκε εκτάκτως, όπως το κατέγραψαν και το μαρτύρησαν φίλοι οι οποίοι βρέθηκαν προσκυνητές στην Χάρη της. Καθόλου τυχαίο να γίνει αυτό του Ιαματικού και Ανάργυρου Ιατρού Αγίου Παντελεήμονος, γιατί μετά μας πλάκωσαν πανδημίες και τα συναφή με αυτές.
Σχετικά με τα δάκρυα τα οποία αναβλύζουν από την εικόνα  της Παναγίας της Παρηγορητρίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα Αττικής και στην τοιχογραφία – εικόνα της “Παναγίας πάντων η ελπίς” στην νήσο Άνδρο, μαρτυρείται ότι τα έκτακτα αυτά γεγονότα έγιναν την ίδια ημέρα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου. Μάλιστα η Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας δάκρυσε την ώρα της Θείας Λειτουργίας, την στιγμή κατά την οποία αναγίγνωσκαν το Ιερό Ευαγγέλιο.
Καθόλου τυχαίο, την ώρα του Ευαγγελίου να αναβλύζουν τα πρώτα δάκρυα της Παναγίας μας.
Τέσσερεις ημέρες πριν το Γενέσιο της Θεοτόκου με τα έκτακτα αυτά γεγονότα δηλ. στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020, μεταφέρουμε την εξής μαρτυρία:
«Παρουσιάστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος σε μια λαϊκή αγράμματη γυναίκα με ζωντανή πίστη και της είπε: Να διαβάζετε το Ευαγγέλιο και τους Χαιρετισμούς μου, να είσθε επί ποδός γιατί το ποθούμενο θα έρθει βράδυ».
Κάποιοι θα πουν, γιατί μας τα λες όλα αυτά; Και εμείς θα τους απαντήσουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε μόνο για εμάς, αλλά θα πρέπει να λάβουν γνώση αυτών όλοι οι πιστοί στις τέσσερες γωνιές της γης γιατί όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε ενώπιον μεγάλων γεγονότων.


Καλή Δύναμη εξ ύψους πολυαδικημένη και καταπροδομένη Πατρίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης