7 Αυγ. 2020

Ό,τι κι αν πεις σε Αγιορείτες Πατέρες θα σου πουν «αν θέλει η Παναγία…»

Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Ιεροκήρυκος Δημητρίου Παναγόπουλου

 

 

Αν ήξεραν οι άνθρωποι τι είναι η Παναγία στη σωτηρία τους και γενικότερα στη ζωή τους, είτε έπιναν νερό, είτε περπατούσαν, είτε ο,τιδήποτε άλλο έκαναν, θα τα έκαναν στο όνομα της Παναγίας! Είναι το γλυκύτερο πρόσωπο και το γλυκύτερο όνομα, όπως και αυτό της Mάνας μας. Βλέπετε, ό,τι και να μας συμβεί, ”μάνα μου” θα πούμε, δεν λέμε ”πατέρα μου”.
Όπως και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν λέμε ”Χριστέ μου” αλλά ”Παναγία μου”, ακόμα και άνθρωποι που μέχρι χθες την βλασφημούσαν! Είναι συνυφασμένη η Παναγία με το είναι μας. Έχουμε σαρκική μητέρα, αλλά έχουμε και πνευματική μητέρα. Όμως δεν χρησιμοποιούμε το όνομα της Παναγίας όσο πρέπει.
Στο σημείο αυτό, ωραία λειτουργούν οι Αγιορείτες Πατέρες.
Ό,τι να τους πεις, θα πούνε: αν θέλει η Παναγία… αν μας ξημερώσει η Παναγία, αν, αν…δηλ. είναι περισσότερο Παναγιολάτρες παρά Χριστολάτρες.
Βέβαια δεν παρεξηγείται ο Κύριος, διότι όποια λατρεία και τιμή δίδεται στην Μητέρα Του, αντανακλάται στο πρόσωπό Του, διότι ο Χριστός είναι Εκείνοςβπου της έδωσε αυτή την αίγλη, που της έδωσε αυτή τη δύναμη, που της έδωσε αυτή την αξία…

enromiosini.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης