20 Ιουλ. 2020

Σύγχρονο θαύμα του Προφήτη Ηλία

| Ιστολόγιο |


 

 

 


Συνομιλώντας, στις 20 Ιουλίου 1972, με τον αδελφό Θεόκτιστο από την Ήπειρο, με ρώτησε αν άκουσα ένα αξιόλογο θαύμα που έγινε πριν δεκαπέντε χρόνια στα Γιάννενα από… τον προφήτη Ηλία σε έναν στρατιώτη που φύλαγε σκοπός σε έναν στρατώνα. Του είπα ότι δεν το άκουσα και τον παρακάλεσα να μου το διηγηθεί, να το σημειώσουμε προς δόξαν του προφήτη Ηλία.

- Άκουσε μου, λέγει. Ένας στρατιώτης φύλαγε σκοπός σε έναν στρατώνα και τα μεσάνυχτα περίπου, άκουσε βήματα ανθρώπου που τον πλησίαζε. Ο στρατιώτης υπέθεσε ότι ήταν έφοδος αξιωματικών και - όπως είναι συνήθεια - πήγαιναν να δουν αν είναι ξύπνιος ή κοιμάται κ.λπ. Ο σκοπός φώναξε: Αλτ! Αλλά πάλι τα βήματα ακούονταν και τον πλησίαζαν. Για δεύτερη φορά φωνάζει: Αλτ, τις ει; Έχοντας το όπλο στα χέρια του, καμμία απάντηση δεν έλαβε. Αναγκάζεται να επαναλάβει το: Αλτ και πυροβολώ!
Μόλις είπε πυροβολώ, του φεύγει το όπλο από τα χέρια ως πενήντα μέτρα μακριά και βλέπει ξαφνικά, αντί του αξιωματικού, όπως νόμιζε, έναν παπά μέσα σε αστραπόμορφη λάμψη φωτός! Και όπως τον είδε, πολύ φοβήθηκε. Του λέει ο φαινόμενος παπάς: «Μη φοβάσαι, παιδί μου, μη φοβάσαι, αλλά πες μου, γιατί ευλογημένε βλασφημείς τα θεία; Τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους;».
«Συγχώρησέ με, άγιε πάτερ· (ήλθε σε κατάνυξη, δάκρυσε και ζητούσε συγχώρηση για την αμαρτία του αυτή) γιατί από κακή και πολυχρόνια συνήθεια γίνεται αυτό. Συγχώρησέ με».
Του λέει ο Άγιος: «Να κηρύξεις σε όλους να μετανοήσουν, να μη βλασφημούν. Να το ανακοινώσεις στην Μητρόπολη και σε όλους· να το γράψουν και οι εφημερίδες». Του λέγει ο στρατιώτης: «Δεν με πιστεύουν, Άγιε. Αλλά - πες μου - ποιός είσαι;».
- «Είμαι ο προφήτης Ηλίας. Και για να πιστέψουν περισσότερο, να πεις ότι σ’ εκείνη την κορυφή
(και του έδειξε το μέρος) να σκάψουν και να βρουν Εκκλησία μου παλαιά και πάνω σ’ αυτήν να κτίσουν Ναό».
Αυτό ανακοινώθηκε σε όλη την πόλη και δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες· πολλοί πίστεψαν και άλλαξαν ζωή, ο δε σύλλογος των αρτοποιών οι οποίοι τιμούν τον προφήτη Ηλία ως προστάτη τους, έσκαψαν στην κορυφή που τους υποδείχθηκε, ανακάλυψαν την παλαιά Εκκλησία και έκτισαν νέα, προς δόξαν και τιμήν του πανένδοξου προφήτη Ηλία.
Ο στρατιώτης άλλαξε τρόπους και παλαιές συνήθειες και έζησε την υπόλοιπη ζωή του ως υπόδειγμα καλού χριστιανού.

“agioritikovima”

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης