11 Ιουλ. 2020

Δεν εξηγείται αλλιώς, έχουν πάθει γεροντική παράκρουση!

| Ιστολόγιο |


 

   Ιερώνυμος
: «Η Εκκλησία έχει τον ανώτατο νόμο, που είναι ο άνθρωπος. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αν πεθάνει ο άνθρωπος τίθεται ένα ερώτημα: Τί θέλουμε την Εκκλησία; Την χρειαζόμαστε;».
Όλες οι απίστευτες δηλώσεις εδώ.

Σχόλιο: Το δειλό ανθρωπάριο που νομίζει ότι ηγείται της Εκκλησίας ....
Αφού πήρε την αύρα της θάλασσας από το ησυχαστήριο με θέα το πέλαγος και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ και όχι την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ως όφειλε!
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω με βαριές λέξεις .... ντρέπομαι .... κρατιέμαι.... ο Θεός να μας γλυτώσει από τέτοιους επικίνδυνους για την Ορθοδοξία ανθρώπους!

ΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
________

Σχόλιο Λ. Ν.: Πού καταντήσαμε! Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας να εμφορείται από τέτοιου είδους στρεβλές απόψεις και να τις προβάλλει, μάλιστα, δημόσια.
Δεν θα απαντήσω εγώ στον Αρχιεπίσκοπο.
Αλλά, η αθάνατη γραφίδα του
Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, στον μνημειώδη λόγο του "ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΘΟΥΝΤΑΣ" : "Ομολογούμενον αν είη δια της των ειρημένων ακολουθίας ότι ΟΥΔΕΝΟΣ ΑΓΑΘΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΕΚ ΤΟΥ ΤΟΙΟΥΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΣΙΣ".
Αξίζει να μελετήσει και εντρυφήσει κανείς στο προαναφερθέν σύγγραμμα του μεγάλου Αγίου, στο οποίο πραγματεύεται το νόημα και την ουσία του αγαθού και αποδεικνύει την τραγικά εσφαλμένη αντίληψη των πολλών, οι οποίοι απόλυτοποιούν τα εγκόσμια
"αγαθά" και ό,τι σχετίζεται προς το ανθρώπινο σώμα.

trelogiannis.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης