4 Ιουλ. 2020

Ηλίας Καλλιώρας: Θα έρθει νέο κύμα κορωναϊού το Φθινόπωρο ...

| Ιστολόγιο |


 

 

 


Χαρισματικός ασκητής, μας είπε πριν λίγες μέρες:
«Θα έρθει νέο κύμα κορωναϊού το Φθινόπωρο. Θα διαρκέσει περίπου 6 - 7 μήνες. Μέχρι το Πάσχα του 2021 (2 Μαϊου). Ο κρύος καιρός βοηθάει στην ανάπτυξή του». Όταν ρωτήθηκε, ο ίδιος, γιατί θα επιτρέψει ο Κύριος αυτή την νέα και μεγαλύτερη δοκιμασία, απάντησε:
«Ακούστε, παιδιά μου. Ενώ ο Κύριος ευαρεστήθηκε πάρα πολύ με τις πάνω από 100.000 Θείες Λειτουργίες και Ακολουθίες που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της καραντίνας και τα πολλά δάκρυα και τις δεήσεις των πιστών, εντούτοις, συνέβησαν δύο πολύ μεγάλα πνευματικά ατοπήματα. Μεγάλες αμαρτίες. Πρώτον, οι άνθρωποι ζήτησαν ένθερμα από τον Κύριο Ιησού Χριστό την βοήθειά Του μόνον για τον κοσμικό κορωναϊό. Ζήτησαν, με άλλα λόγια, να τους προστατεύσει ο Τριαδικός Θεός από την αρρώστια για να παραμείνουν υγιείς σωματικά, ώστε να μπορέσουν, μετά την λήξη της καραντίνας, να συνεχίσουν τα ίδια που έκαναν και πριν (εργασία, διακοπές, καλοπέραση, πάθη, ηδονές, αμαρτίες, κλπ). Παραταύτα, όμως, οι άνθρωποι δεν ζήτησαν ή δεν έκαναν κάτι για το πιο ουσιώδες και σημαντικό: για τον κορωναϊό της αμαρτίας!... Και αυτό είναι το κεντρικό πνευματικό θέμα ή ζήτημα για όσα δύσκολα θα επέλθουν...» κ.ο.κ. Δεύτερον, οι άνθρωποι δεν έδειξαν εγκράτεια κατά τις ημέρες που κλειδώθηκαν στο σπίτι: και πέραν του ότι θα γεννηθούν κάποια παιδιά τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ήδη ενδιαμέσως έχουμε πολλές εκτρώσεις ... Πάρα πολλές. Και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αμαρτία! Έχει πολύ μεγάλο επιτίμιο και κανόνα...».
Σας θυμίζω, τέλος, ότι ο ίδιος ασκητής μας είχε πει, στις αρχές του 2020, ότι ο κορωναϊός θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες. Έτσι, δηλαδή, όπως τελικώς και έγινε: Από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαϊου ...

ΥΓ: Μας ζήτησε επιστάμενα ο ίδιος και με πατρική αγάπη να αυξήσουμε κατά πολύ την προσευχή μας, τη νηστεία, κ.λπ. ώστε να έρθουν, εν τέλει, τα επερχόμενα γεγονότα τόσο με μικρότερη ένταση όσο και ομοίως να έχουν μικρότερη χρονική διάρκεια ... Και να μειωθεί τόσο ο χρόνος όσο και η ένταση του επερχόμενου κορωνοϊού Νο 2 … Όπως μας τόνισε κατά λέξη: «Είναι καιρός να μιμηθούμε τους Αγίους της Εκκλησίας μας».

 

https://www.facebook.com/people/Ηλιας-Καλλιωρας/100000270536476

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης