25 Ιουν. 2020

Ρουμανία: Εθνική Ημέρα για την βία κατά των Χριστιανών

| Ιστολόγιο |


 

 

 
Η Ολομέλεια της Βουλής της Ρουμανίας ενέκρινε χθες τον νόμο, σύμφωνα με τον οποίο κηρύττεται η 16η Αυγούστου ως "Εθνική Ημέρα ενημέρωσης για την βία κατά των Χριστιανών".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ημέρα εκείνη θα φωτιστούν με κόκκινο χρώμα μεταξύ 20:00 - 24:00 τα κτήρια του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας, της Κυβέρνησης, οι έδρες των τοπικών δημοσίων αρχών καθώς και το παλάτι και η αψίδα του θριάμβου στο Βουκουρέστι. 
Αυτό θα γίνει
«ως ένδειξη συνειδητοποίησης από τους Ρουμάνους πολίτες για την βία και την δίωξη που υφίστανται και εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα οι Χριστιανοί στον κόσμο», αναφέρει ο νόμος.
Ο εμπνευστής της συγκεκριμένης ημέρας, στην έκθεση που κατέθεσε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό, ιδίως τους νέους, για τον ρόλο του Χριστιανισμού στην ιστορία της Ρουμανίας, για την φύση και την έκταση των χριστιανικών διώξεων που συνεχίζονται μέχρι τις ημέρες μας. Ακόμα ελπίζει ότι οι Χριστιανοί θα υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ασκούν την πίστη τους χωρίς φόβο και εμπόδια.
Η οργάνωση Open Doors προειδοποιεί ότι, ένας στους οκτώ Χριστιανούς ζει σε χώρες με υψηλό επίπεδο δίωξης. Στην κορυφή της οργάνωσης, από την άποψη της έντασης και της σκληρότητας των διώξεων κατά των Χριστιανών είναι η Βόρεια Κορέα, όπου η επίσημη «πίστη» είναι ο αθεϊσμός σε συνδυασμό με ένα είδος λατρείας της προσωπικότητας του αρχηγού του κράτους.

orthodoxianewsagency

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης