16 Ιουν. 2020

Ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού ...

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Κάποιος ευσεβής Χριστιανός, πρόσφερε σε τρεις εργάτες ένα μεροκάματο στο χώρο του σπιτιού του. Όταν οι εργάτες τελείωσαν την εργασία, τους κάλεσε ο Χριστιανός για να τους ανταμείψει.
Έβαλε, λοιπόν, μπροστά τους τρία χρυσά νομίσματα και τρία πνευματικά βιβλία, λέγοντάς τους να διαλέξουν, ή το χρυσό νόμισμα ή το βιβλίο.
Οι δύο εργάτες πήραν αμέσως το χρυσό νόμισμα, λέγοντας: «Θα αγοράσουμε με αυτό ξύλα για το χειμώνα».Ο τρίτος εργάτης, πήρε το βιβλίο που ευρισκόταν μπροστά του, λέγοντας: «Στο σπίτι έχω την τυφλή μητέρα μου. Θα της διαβάζω κάθε βράδυ, κάτι απ' αυτό το βιβλίο...».
Ο ευσεβής Χριστιανός, του χαμογέλασε και του είπε: «Άνοιξε σε παρακαλώ το βιβλίο στην πρώτη σελίδα και διάβασε τι γράφει. Μόλις άνοιξε το βιβλίο ο εργάτης, είδε έκπληκτος, τρία χρυσά νομίσματα κολλημένα στην πρώτη σελίδα!».
Και τότε, λέει ο καλός αυτός Χριστιανός στους τρεις εργάτες:
«Ακούστε λοιπόν. Καλά είναι τα επίγεια αγαθά, όμως ακόμα πιο καλά είναι τα αιώνια αγαθά. Να ξέρετε ότι, όποιος επιθυμεί τα αιώνια αγαθά, δεν θα στερηθή και τα επίγεια.Γιατί ο Χριστός είπε:Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην Αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν (Ματθ. ΣΤ’33’)»!

dromokirix.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης