26 Μαϊ. 2020

Από θαύμα σε θαύμα ...

| Ιστολόγιο |


 

 

 

Δεν πρόκειται να ισχυριστούμε ποτέ πως η δική μας προσευχή (ο Θεός να την κάνει...) είναι εκείνη που "πείθει" τον Θεό να επιτρέψει το θαύμα, το οποίο ούτως ή άλλως γίνεται για τους λόγους που Εκείνος μόνο γνωρίζει. Εντούτοις όμως, νιώθουμε πως πρέπει να μοιραζόμαστε την χαρά μας όταν συμβαίνει, ιδιαιτέρως με εκείνους που μοιράστηκαν την αγωνία και το βάρος της κάθε περίπτωσης των αναγκεμένων αδερφών μας, η οποία συνήθως μας γνωστοποιείται από τους ίδιους τους πάσχοντες ή από τους κοντινούς τους ανθρώπους (όπως η περίπτωση που ακολουθεί). Ειδικά όταν οι γιατροί, πιστοί και μη, πετούν στην άκρη τα νυστέρια τους και σηκώνουν τα χέρια ψηλά ομολογώντας πως "Μόνο ο Θεός μπορεί τώρα..."

Μια τέτοια περίπτωση δείχνει να είναι και η ακόλουθη, του δεκατεσσάρων μηνών Ιωάννη - Γεωργίου, όπως τουλάχιστον οι συγγενείς του ομολογούν.
Όταν οι Άγιοι μας και η Παναγία μας είναι ζωντανοί δίπλα μας και μας στηρίζουν και κάνουν Θαύματα!
Ο ανηψιός μου, 14 μηνών, Γεώργιος (όνομα του παππού) - Ιωάννης (ταμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο) ή καλύτερα 
Ιωάννης-Γεώργιος, όπως μας τόνισε ο Γέροντας Παχώμιος, πνευματικός οδηγός και Πατέρας της οικογένειάς μας, ο οποίος  έχει την τιμή να υπηρετεί τον Όσιο Σεραφείμ εν Δομβούς, υποβλήθηκε προ τριών (3) μηνών σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι μία επέμβαση μεγάλη και σοβαρή, αλλά γι' αυτούς, ρουτίνας. Μας είπαν ότι όλα θα πάνε καλά.

1η φάση – θαύμα: Ο μικρός Ιωάννης - Γεώργιος βγαίνει από το χειρουργείο αλλά παραμένει στο νοσοκομείο για μεγάλη χρονική περίοδο (πολύ περισσότερο από ότι περίμεναν και υπολόγιζαν οι γιατροί) καθότι τα σωληνάκια του δεν σταματούν να βγάζουν λίπος. Γίνεται παράκληση στον Όσιο Σεραφείμ με ανοικτή ακρόαση στον μικρό ... και το λίπος σταματά απότομα και οι γιατροί βγάζουν τους σωλήνες. Εντός 1 - 2 ημερών ο μικρός θα έπαιρνε εξιτήριο. Οι γιατροί αναφέρουν στον πατέρα του μικρού ότι έχει Άγιο ή Αγία δίπλα του.

2η φάση - 2 απανωτά θαύματα: Την επομένη, που έβγαλαν τους σωλήνες, ο μικρός παθαίνει εγκεφαλικό, νεκρώνει αρχικά ολόκληρη η αριστερή πλευρά του και πέφτει σε κώμα. Μπαίνει στην εντατική και οι γιατροί καλούν τους γονείς καθότι ο μικρός «φεύγει». Απευθυνόμαστε στους Αγίους μας, στην Παναγία μας, στον Τριαδικό Θεό και σε όλους τους φίλους μας.Κάνουμε συνεχείς παρακλήσεις στον Όσιο Σεραφείμ, στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο καθώς και στην Παναγία την Αρβανίτισσα.
Ο Πατέρας αλείφει το παιδί σε όλο το σώμα με λαδάκι από τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Εντός ολίγων ωρών το παιδί σταθεροποιείται και ίδιοι οι γιατροί μιλούν για 2 θαύματα.
Εξαφανίστηκε το οίδημα στον εγκέφαλο και ο τεράστιος θρόμβος στην καρδιά. Το παιδί συνέρχεται χωρίς προβλήματα από το εγκεφαλικό, εκτός από τα 2 αριστερά άκρα του τα οποία κινούνται ελάχιστα. Οι γιατροί με δάκρυα ζητούν απ’τον πατέρα να συνεχίσει να προσεύχεται εκεί που προσεύχεται, καθότι ο μικρός έχει κάποιον Προστάτη δίπλα του!

3η φάση - θαύμα: Ξαφνικά ένα πρωί και ενώ όλα πηγαίνουν τέλεια, ο γιατρός καλεί τους γονείς και ζητάει να δώσουν την άδεια να κοινωνήσει - ο Ιερέας του Ωνάσειου - τον μικρό καθότι έπαθε εσωτερική αιμορραγία και ... «φεύγει». Φυσικά την έδωσαν. Παρακαλούμε τους Αγίους μας και την Παναγία να συνεχίσουν να κάνουν Θαύματα. Και το Θαύμα ΕΓΙΝΕ! Η εσωτερική αιμορραγία σταματά και ο υπερήρωας Ιωάννης-Γεώργιος συνέρχεται και κινεί πλέον και το αριστερό του πόδι.

4η φάση - εμφάνιση Αγίου: Ο πατέρας πηγαίνει στην εντατική με λαδάκι να αλείψει ξανά τον μικρό του και ξαφνικά νιώθει άγγιγμα στην πλάτη.Γυρίζει και βλέπει έναν νέο γιατρό με μάσκα (που δεν είχε ξαναδεί) και του έδωσε ένα ύφασμα σε σχήμα σταυρού με μύρο και του είπε ότι τον έστειλε ο π. Δημήτριος από πάνω και του ζήτησε να αλείψει τον μικρό με το μύρο. Του είπε επίσης να μην στεναχωριέται και ότι ο μικρός θα γίνει καλά. Ο πατέρας έσκυψε να αλείψει το μωρό και γύρισε να μιλήσει στον γιατρό, αλλά εκείνος είχε εξαφανιστεί. Δεν άκουσε καμμία πόρτα να ανοίγει ή να κλείνει στο δωμάτιο της εντατικής. Ο πατέρας και αδερφός μου βγήκαν και αναζήτησαν τον γιατρό στη νοσοκόμα αλλά εκείνη είπε ότι δεν ήρθε κάποιος γιατρός. Αργότερα ζήτησαν τον Ιερέα του Ωνασείου αλλά εκείνος δεν ονομάζεται π. Δημήτριος.
Πατήρ Δημήτριος ονομάζεται, ο Ιερέας στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου είχαμε απευθυνθεί τις προηγούμενες φορές που αναζητούσαμε ένα Θαύμα.

5η φάση: Από την επομένη ημέρα της εμφάνισης του Αγίου, ο μικρός κούνησε και το αριστερό χέρι και πλέον έβγαλε όλους τους σωλήνες και τρώει από το στόμα και πήρε βάρος.Σύντομα θα βγούμε λένε οι γιατροί!

Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος !!!

amfoterodexios.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης