22 Μαϊ. 2020

Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα! - Αντισταθείτε στη γελοιοποίηση της Εκκλησίας, πριν να είναι αργά

| Ιστολόγιο |


 

Αρθρογραφεί για την katanixi.gr ο Μέτοικος

… Στις πιο εκκοσμικευμένες μητροπόλεις, φωτεινή επιγραφή θα πληροφορεί για τις κενές «θέσεις» στους πλησιέστερους ναούς! …

  Η ενεστώσα πανδημία του κορωνοϊού πρόβαλε στο φως τα γνωστά «υποκείμενα νοσήματα» της Ιεραρχίας, καθώς, έγινε φανερό πως «Οι επίσκοποι διεδέξαντο [μεν] τους Αποστόλους εν τη τιμή, [ουχί] δε και εν τω κόπω, και επομένως εν τη τελειώσει των εντολών του Χριστού».
Στην προ της πανδημίας εποχή ... «Τα ασήμαντα, καλογεροφορεμένα «παπαδάκια» [που] ακαριαία μεταμορφώθηκαν σε πρίγκιπες, [και έγιναν] αφέντες, δεσπότες,… και… σεβασμιότατοι [που] όλοι γονατίζουν μπροστά τους και τους προσκυνούν» σύμφωνα με οφφικιάλιο του Φαναρίου, δαπάνησαν κάθε τους ικμάδα στην ανάπτυξη «ετέρων ρημάτων του εν Νικαία Συμβόλου» και κατανάλωσαν την όποια ενεργητικότητά τους στην υποστήριξη, αποφάσεων αλλά και πρακτικών, άγνωστων στους Πατέρες της Εκκλησίας και αλλότριων των Ιερών Κανόνων.

Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Επίσκοποι παρεξέκλιναν της ορθής γραμμής και, οδό του ψεύδους κατέστησαν το αποστολικό τους αξίωμα.
Συλλειτούργησαν με σχισματικούς, καθηρημένους και αχειροτόνητους, έθεσαν το Ιερό Ευαγγέλιο στην κρίση των λαϊκών συνελεύσεων, ανακάλυψαν προτεσταντικές αρχές στη Θεία Λειτουργία, ανέχθηκαν απαγγελία του Filioque στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ασπάζονται τις κακοδοξίες της κακοσυνόδου στο Κολυμπάρι, συμπροσεύχονται με αλλόδοξους. Σχεδόν άπαντες, αν δεν πρόσβαλαν με όλες τις καινοτομίες τα όσα «οι Διδάσκαλοι εδογμάτισαν και η Οικουμένη συμπεφώνηκεν», αναμφίβολα με την σιωπή τους επικρότησαν τα έργα των «αγαπούληδων» συνεπισκόπων τους!
Και να η ώρα της δικαίας κρίσης! «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» δέχθηκαν εν συνόδω το κλείσιμο των Εκκλησιών και την σιωπή της καμπάνας, μη και ταράξουν τα «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια, [και την] άλαμπη ζήση [τους].
Ήδη, οι προτεστάντες Γερμανοί, οι προνομιούχοι αυτοί συζητητές του Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών «άπαγορεύουν τήν Θεία Κοινωνία άπό τό άγιο Ποτήριο μέ τήν χρήση τής άγίας Λαβίδος» και ο επίσκοπος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Γερμανίας Αυγουστίνος με εγκύκλιό του «αύτονοήτως υίοθέτησε» την απαγόρευση! Αντί να κηρύξει την εκκλησία που «ποιμαίνει» εν διωγμώ!

Και τώρα, την επόμενη ημέρα που θα πανηγυρίζαμε την Ανάσταση του Κυρίου στην απόδοση του Πάσχα, θα υπάρχει λίστα αναμονής! Στο γραφείο το Ναού! Για συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία.
Οι πιστοί Χριστιανοί συνιστάται «δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους!» να τηλεφωνούν έγκαιρα στους Ιερούς Ναούς, για να μάθουν τις ώρες τελέσεως των Ιερών ακολουθιών και, πιθανότατα, να κλείσουν θέση σύμφωνα με εγκύκλιο γράμμα του επισκόπου Φθιώτιδος Συμεών!
Στην είσοδο του Ναού, ενδεχομένως, ο εντεταλμένος επίτροπος και μόνο για την αξιόπιστη εφαρμογή του νόμου, θα βάζει στο χέρι του πιστού ένα καρτελάκι για να είναι μπορετός ο έλεγχος του μαγικού αριθμού των πενήντα προσώπων μέσα στον Ιερό χώρο! Μην πανικοβάλλεστε!
Δεν πρόκειται για χάραγμα, αλλά για ένα πρόσκαιρο μαρκάρισμα!

Οι πιστοί σε διάταξη θερμοκηπίου, θα είναι «φυτεμένοι» στο κέντρο τετραγώνου με πλευρές 1,5 επί 1,5 μέτρο τόσο στο εσωτερικό του Ναού όσο και στον αύλειο χώρο, όπου ειδική επιγραφή θα απαγορεύει στους μικροπωλητές την είσοδο, για άσκηση του επαγγέλματός τους. Στο "μπάσιμο" του Ναού αντί για αγιασμό, οι πιστοί θα κάνουν χρήση αντισηπτικού ενώ, από θέση ισχύος, δηλαδή χωρίς αντίλογο, οι επίσκοποι θα αγορεύουν πιθανότατα εναντίον της Κυβέρνησης, με απώτερο στόχο να περιορίσουν τις - αποκλειστικά - προσωπικές τους ευθύνες και, ταυτόχρονα, να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις από το «προσκύνημά» τους. Είναι βέβαιο πως, μετά την συμπλήρωση του αριθμού των πενήντα (50) μασκοφορεμένων προσώπων, ο εντεταλμένος επίτροπος στερεότυπα θα αναγγέλλει στους πιστούς: Λυπάμαι! Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!

Στις πιο εκκοσμικευμένες μητροπόλεις, φωτεινή επιγραφή θα πληροφορεί για τις κενές «θέσεις» στους πλησιέστερους ναούς! Στον πίνακα ανακοινώσεων των Ναών θα εμφανιστούν αγγελίες, που θα πληροφορούν τους πιστούς ότι «Την Κυριακή… στις…του μηνός…, ημέρα που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός και ο επίσκοπος γιορτάζει τα ονομαστήριά του, αναμένονται διάκοι, παπάδες, αρχιμανδρίτες και δεσποτάδες (που ο καθένας με την παρουσία του, θα επιδιώξει την επιτυχή έκβαση του σκοπού του. Οι διάκοι την φιγούρα, οι Αρχιμανδρίτες το επιτυχές "γλείψιμο", οι ιερείς τον κατευνασμό της μήνης του εορτάζοντα αρχιερέα και οι επίσκοποι την ευόδωση των σχεδίων εκλογής του «δικού» τους ανθρώπου στην αρχιεπισκοπή). Παρακαλούνται οι πιστοί να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους! Οι Θέσεις είναι περιορισμένες! Εκ του γραφείου του Ναού!».

«Όσοι με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τα γελοία, γίνονται καταγέλαστοι στα σοβαρά» έλεγε ο δικός μας Επίκτητος!

katanixi.gr

ethnegersis.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης