12 Μαϊ. 2020

Οι συναναστροφές

| Ιστολόγιο |


 


Δύο άνθρωποι με λαμπρά φορέματα βάδιζαν συγχρόνως προς την αγορά. Ο ένας απ' αυτούς, σκόνταψε και έπεσε στη λάσπη και έτσι λέρωσε και κατέστρεψε την ωραία στολή του.
Κατόπιν, κινούμενος από φθόνο, επιδιώκει να ρίξει και τον άλλο στην λάσπη, για να μην είναι μόνον αυτός άσχημος και λερωμένος.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα πνευματικά. Πολλοί, αφού εξέπεσαν από την αρετή, αγωνίζονται να παρασύρουν στο κακό και τους υπόλοιπους, για να μην ζουν μόνον αυτοί οι ίδιοι στην ντροπή και την ασχημοσύνη.
Στην αρχή μιλούν ταπεινά και με γλυκύτητα για να επηρεάσουν σιγά-σιγά αυτούς που τους ακούν. Οι ίδιοι έπεσαν και δεν επιθυμούν να σηκωθούν, αλλά γίνονται και στους πολλούς σκάνδαλο και αιτία πτώσεως και διαφθοράς και τους χρησιμοποιεί ο διάβολος ως δόλωμα στο αγκίστρι του. Επιχειρούν να εξαπατήσουν τις αστήρικτες ψυχές και να τις παρασύρουν στην δική τους απώλεια.
Γι’ αυτό, να προφυλάγεσαι από αυτούς τους τύπους, για να μην σε σαγηνεύσουν με τα γλυκά τους λόγια και σε οδηγήσουν στο πυρ της κολάσεως, στο οποίο πορεύονται οι ίδιοι.

Αγίου Εφραίμ, Ευεργετινός, τ. Α'

agiabarbarapatras.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης