11 Μαϊ. 2020

Η Ελληνικότητα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

| Ιστολόγιο |


 

 

 

Σκοπιανοί, Βούλγαροι, εμμέσως και οι Ρώσοι, με τις ευλογίες ακόμα και των άσχετων Γερμανών, διεκδικούν να οικοιοποιηθούν την καταγωγή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, επικαλούμενοι κυρίως Βούλγαρους ψευτοϊστορικούς, αψηφώντας ότι οι Βούλγαροι τον 9ο αιώνα δεν είχαν καμμία σχέση με την Θεσσαλονίκη, απ' όπου καταγόταν οι Άγιοι.

Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν - αποδεδειγμένα - Έλληνες Θεσσαλονικείς αδελφοί και ουδεμία σχέση έχουν με σλαβική καταγωγή. Απλά υπήρξαν οι φωτιστές των Σλάβων. Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων και η δημιουργία του σλαβικού αλφαβήτου είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των Αγίων... Σε αυτούς τους Θεσσαλονικείς ιεραποστόλους, οφείλεται η πνευματική και η πολιτιστική ανάπτυξη σχεδόν όλων των λαών των Σλάβων, οι οποίοι αποδέχθηκαν πλήθος πολιτιστικών στοιχείων, μέσω βυζαντινών, δηλαδή Ελληνικών κειμένων, που μεταφράσθηκαν στα σλαβικά.

Η υιοθέτηση του χριστιανισμού και του βυζαντινού πολιτισμού άλλαξαν την πορεία των σλαβικών λαών, που εκπολιτίστηκαν και αντί να ευγνωμονούν τους Έλληνες Αγίους, τους μετονόμασαν σε Σλάβους, πλαστογραφώντας την ιστορία, χωρίς να έχουν καμμία απολύτως ιστορική πηγή. Η Ελληνικότητα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου διαφαίνεται στους διαλόγους τους, στο ότι ζητούσαν αντί για δώρα την απελευθέρωση Ελλήνων αιχμαλώτων, δείχνοντας τα Ελληνικά τους αισθήματα και την Ελληνική καταγωγή τους. Ο ίδιος ο Πάπας έδωσε εντολή να πάρουν μέρος στην κηδεία του Κυρίλλου στη Ρώμη όλοι οι εκεί διαμένοντες Έλληνες. Γιατί άραγε;;; Ο Κύριλλος εκάρη μοναχός σε Ελληνική Μονή. Ο Πάπας Ιωάννης Η’ ονομάζει τον Μεθόδιο Έλληνα «Graecus Methodius nomine». Ο Πάπας Ρώμης Ιωάννης Παύλος Β’, τους αποκαλεί «Κύριλλο και Μεθόδιο, Έλληνες αδελφούς, γεννημένους στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου έζησε και εργάστηκε ο Άγιος Παύλος».

Το κυριότερο πάντως επιχείρημα είναι ότι τα ονόματα Κύριλλος και Μεθόδιος είναι Ελληνικά και όχι Σλαβικά και είναι χρέος των Σλάβων να εκτιμήσουν ότι από τους Έλληνες έγιναν χριστιανοί και διδάχθηκαν τον λόγο του Ευαγγελίου και όχι να προσπαθούν να σφετεριστούν και να κατηγορούν τους Έλληνες. Είναι αχαριστία... Αν οι Άγιοι ήταν Σλάβοι, θα είχαν σλαβικά ονόματα και όχι Ελληνικά...

Στρατής Ανδριώτης

stratisandriotis.blogspot.com

 Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης