30 Απρ. 2020

Το θαύμα του Τσερνόμπιλ: Ένα θαύμα που καταργεί τους φυσικούς νόμους ...

| Ιστολόγιο |


Το πεύκο στο οποίο σταμάτησε το ραδιενεργό σύννεφο και χωρίστηκε, έχει τα χονδρά κλωνάρια του σε σχήμα σταυρού

Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο ΤσερνόμπιλΉταν η μόνη ανοικτή Εκκλησία στη ζώνη του Τσερνόμπιλ
και σημείωνε ελάχιστο επίπεδο ακτινοβολίας!

Κίεβο, Interfax: -- Κατά την διάρκεια είκοσι πέντε ετών από την ημερομηνία του ατυχήματος του Τσερνόμπιλ, το επίπεδο ακτινοβολίας στην περιοχή της Εκκλησίας του Αγίου Προφήτη Ηλία, την μοναδική Εκκλησία η οποία λειτουργεί στη ζώνη αποκλεισμού, ήταν αρκετά κάτω από το επίπεδο ολόκληρης της περιοχής, δηλώνουν εκκαθαριστές του δυστυχήματος του Τσερνόμπιλ.
«Ακόμα και στις πιο δύσκολες ημέρες του 1986, η γύρω περιοχή της Εκκλησίας του Αγίου Προφήτη Ηλία ήταν καθαρή (από την ακτινοβολία - IF), χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω ότι η ίδια η Εκκλησία ήταν επίσης καθαρή», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Τσερνόμπιλ, Γιούρι Αντρέγιεφ σε μια τηλεσυνδιάσκεψη Κιέβου - Μόσχας. Τώρα η περιοχή δίπλα στην Εκκλησία βρίσκεται στο βασικό επίπεδο των 6 μικροραίντγκεν ανά ώρα (microroentgen/h) συγκριτικά με τα 18 στο Κίεβο.

O Andreyev είπε επίσης ότι πολλοί εκκαθαριστές της καταστροφής ήταν άθεοι. «Αρχίσαμε να πιστεύουμε αργότερα, μετά που παρατηρήθηκαν τέτοιου είδους εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να εξηγηθούν μόνο σαν θέλημα Θεού», είπε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη στην τέταρτη (4η) μονάδα του Τσερνόμπλ ΡΡ, το σύννεφο που περιείχε σωματίδια ουρανίου άρχισε να κινείται προς την κατεύθυνση της Pripyat, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 1.800 μέτρα από το εργοστάσιο. Υπήρχε ένα πεύκο στον δρόμο του. - (Εμφανίζεται σε ένα πολύ γνωστό εικόνισμα του Σωτήρα του Τσερνόμπιλ) - «Το σύννεφο σταμάτησε κοντά σ’ αυτό το πεύκο, χωρίστηκε σε δύο μέρη από κάποιον άγνωστο λόγο και συνέχισε να κινείται προς την αριστερή και δεξιά πλευρά της πόλης, αντί να καλύπτει τις κατοικημένες περιοχές της (που ήταν ίσια μπροστά). Ενώ το επίπεδο της ακτινοβολίας σε περιοχές μόλυνσης ήταν τέσσερα ή πέντε roentgen ανά ώρα, στην πόλη παρουσίαζε μόνο μισό χιλιοστό του ραίντγκεν (0,5 milliroentgen)», χιλιάδες φορές λιγότερο, δήλωσε ο Αντρέγιεφ. Το πεύκο στο οποίο σταμάτησε το ραδιενεργό σύννεφο και χωρίστηκε, έχει τα χονδρά κλωνάρια του σε σχήμα σταυρού. Είναι γνωστό και από την Γερμανική κατοχή της Ουκρανίας, γιατί εκεί είχαν κρεμάσει οι Γερμανοί πολλούς πατριώτες και αποτελεί μνημείο.

Ο Όσιος Παΐσιος (+1994) είχε πει σχετικά:
«Εκεί, στην Αποκάλυψη, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενο να πέφτει από τον ουρανό, μολύνοντας, πικραίνοντας, και δηλητηριάζοντας θανάσιμα τα νερά και τις πηγές των υδάτων... Και το όνομα του αστέρος Άψινθος! (=Ουκρανικά Τσερνόμπιλ)».

http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=8394
http://sergiuconstantinescu.wordpress.com/2011/04/21/singura-biserica-deschisa-din-cernobal-prezinta-cel-mai-mic-nivel-de-radiatii-din-intreaga-zona/

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης