24 Απρ. 2020

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: “Εχουν κηρύξει πόλεμο στον Θεό”

| Ιστολόγιο |


 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία μετά από κλήση που παρέλαβε για το ότι τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του ιστορικού του Μαυροβουνίου Βλαδίμηρου Γιοβίτσεβιτς.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του γνωστού ιστορικού, που ήθελε να τιμήσει ιδιαιτέρως με την παρουσία του καθώς ο εκλιπών ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κατά την διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, η αστυνομία πήγε στον ναό και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο κλήση για να παρουσιαστεί στο τμήμα. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει.

-- Άς με συλλάβουν, εδώ και καιρό έχουν κηρύξει πόλεμο στον Θεό διαμήνυσε στους παραγγέλλοντες της κλήσης. Δεν πρόκειται να ανταποκριθώ γιατί έχω ήδη προγραμματισμένες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν.
Μπορώ να το κάνω μόνο μετά την Δευτέρα και μόνο στο αστυνομικό τμήμα στο Τσέτινιε. Αυτό που γίνεται είναι ντροπή, γιατί στην κηδεία δεν ήταν κανείς εκτός από τους τρεις υιούς του μακαρίτη Βλαδίμηρου Γιοβίτσεβιτς, γνωστού ιστορικού του Μαυροβουνίου, η σύζυγος, η πρόεδρος της αντιπολίτευσης εγώ με τον ιερέα, και μάλιστα όλοι εμείς στην καθορισμένη απόσταση, ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει μια πιο κατασταλτική απάντηση από τις αρχές, ανέφερε:

--  Όσον αφορά εμένα, ας έρθουν να με συλλάβουν. Λοιπόν, και ο προκάτοχός μου Ιωαννίκιος δολοφονήθηκε με σχεδόν όλους τους ιερείς, και ο Μητροπολίτης Αρσένιος πέρασε 6 χρόνια στην πιο σκληρή φυλακή. Αν ήμουν στην εποχή του, σίγουρα θα με εκτελούσαν ή θα με δίκαζαν σε ισόβια. Αυτό το καθεστώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όπως θέλει.
Ωστόσο, είμαι Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου. Αυτό το καθεστώς όχι μόνο ντροπιάζει τον εαυτό του, αλλά ντροπιάζει διεθνώς
το Μαυροβούνιο με την ανομία, με την αναιδή συμπεριφορά. Κήρυξαν τον πόλεμο στον Θεό και στην Εκκλησία που δημιούργησε αυτό το κράτος, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

“Βήμα Ορθοδοξίας”

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης