13 Απρ. 2020

Ο ιερέας στο Κουκάκι δεν υπέπεσε σε κανένα ποινικό, ούτε εκκλησιαστικό, αδίκημα!

| Ιστολόγιο |


 

Του Γιάννη Χατζηαντωνίου


NULLUM CRIMEN , NULLA POENA SINE LEGE CERTA (*)

 

Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 7 παρ. 1: «Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της ...»
Η Θεία μετάληψη δεν απαγορεύεται ρητώς από κανένα νόμο. Οι υπουργικές αποφάσεις απαγορεύουν την προσέλευση των λαϊκών, όχι - ρητώς όπως απαιτείται - την Θεία Κοινωνία.
Επομένως
ποινικό αδίκημα δεν υπάρχει.
Όσον αφορά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η στέρηση της κοινωνίας από πιστούς, είναι Επιτίμιο, δηλαδή προϋποθέτει κατά τους Ιερούς Κανόνες παράπτωμα του πιστού.

Ο Ιερέας έχει καθήκον να κοινωνά όποιον πιστό το ζητεί και δεν κωλύεται... Πέραν αυτού η απόφασή της πάσχει και τυπικά γιατί αρμόδια είναι η Σύνοδος της Ιεραρχίας, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν.570/1977) άρθρο 4.
Επομένως
ο Ιερέας στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι, δεν υπέπεσε ούτε σε εκκλησιαστικό παράπτωμα
.

Είμαι περίεργος τί δίωξη ζητά ο κ. Χαρδαλιάς (ναι, αυτός που σηκώνει τον Γολγοθά) και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης. Συμπονώ τον Εισαγγελέα, από τον οποίο θα ζητήσουν να συντάξει κατηγορητήριο ...

ΥΓ. Δεν είμαι αφελής. Καταλαβαίνω ότι αυτό που ενοχλεί, αυτό που θέλουν να εμποδίσουν είναι η λήψη Θείας Κοινωνίας. Όμως δεν το έγραψαν (ακόμα) στα ΦΕΚ.

(*) «Κανένα έγκλημα, καμμιά ποινή, χωρίς συγκεκριμένο νόμο» (βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου)

_______________

http://www.press-gr.com/2020/04/blog-post_930.html (πηγή)

amethystosbooks.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης