11 Απρ. 2020

Αγκαλιάστε την Γλυκοφιλούσα...

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

 

 

 

Πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι ρώτησαν τον γέροντα Παΐσιο:
- Γέροντα σε αυτή την κοινωνία που ζούμε, το κακό, σαν τεράστια φωτιά, έρχεται πάνω μας και μας απειλεί κι εμάς και τα παιδιά μας. Τι πρέπει να κάνουμε, για να σωθούμε;

Τότε ο Γέροντας τους διηγήθηκε το εξής περιστατικό:

- Ακούστε, παιδιά μου, στην αρχή του αιώνα μας, στο Άγιον Όρος φούντωσε μια τεράστια φωτιά και απείλησε το Ρωσικό μοναστήρι. Τότε 2.000 καλόγεροι και 3.000 εργάτες που δούλευαν εκεί, πήραν ότι βρήκαν μπροστά τους και βγήκαν να αντιμετωπίσουν την φωτιά. Όμως δεν μπόρεσαν. Μετά η φωτιά πετάχτηκε στο Βατοπέδι. Εκατοντάδες μοναχοί και εργάτες που βρέθηκαν κι εκεί, δεν μπόρεσαν να την σταματήσουν. Η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα.

Στη συνέχεια προχώρησε και ήρθε στη Φιλοθέου. Εκεί τότε ζούσαν μόνο 15 μοναχοί και άλλοι τόσοι εργάτες. Έντρομοι πήραν τα φτυάρια και έτρεξαν έξω να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα που έτρωγε τα πάντα.
Όμως ένα σεβάσμιο γεροντάκι τούς σταμάτησε και τούς είπε:
- Πού πάτε αδελφοί; Χιλιάδες άνθρωποι στο Βατοπέδι και στο Ρωσικό δεν μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά κι εμείς, καμμιά τριανταριά άνθρωποι, θα σώσουμε το μοναστήρι;
- Και τί θα κάνουμε γέροντα; Πώς να σωθούμε;
- Δεν μπορούμε μόνοι μας... Αγκαλιάστε την Γλυκοφιλούσα... Μπροστά εκείνη και πίσω εμείς.
Έτσι έκαναν. Σε λίγη ώρα, οι πύρινες φλόγες έφτασαν έξω από το μοναστήρι, έκαψαν τα πάντα, δεν προχώρησαν όμως ούτε ένα χιλιοστό μέσα από τα σύνορα της μονής.

- Το ξέρω είπε ο γέροντας Παΐσιος, το κακό σαν ανεξέλεγκτη φωτιά απειλεί και εσάς και τα παιδιά σας. Όμως αγκαλιάστε την Γλυκοφιλούσα και μη φοβάστε.
Εκείνη έχει τη δύναμη να σβήσει τη φωτιά που απειλεί το σπίτι μας...

Εκείνη έχει τη δύναμη να σβήσει τη φωτιά που απειλεί τα παιδιά μας...
Εκείνη έχει τη δύναμη να σβήσει τη φωτιά που απειλεί τη ψυχή μας...
Γιατί η Παναγία είναι η Μάνα του Θεού και η Μάνα όλου του κόσμου και καμμία φωτιά δεν είναι πιο μεγάλη από την αγάπη της...Τα χέρια της είναι φτερούγες και καμμία συμφορά δεν είναι πιο ισχυρή από την Προστασία της.

hristospanagia3.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης