12 Απρ. 2019

Τα δύο κεράκια ...

Ιστολόγιο |


Μια ευλαβεστάτη και αγράμματη γιαγιά, πήγε στην εκκλησία στην γιορτή της Αγίας Μαρίνας και βλέποντας την εικόνα της Αγίας, άναψε δύο κεράκια. Το ένα το άναψε για την Αγία. Το άλλο το άναψε για τον διάβολο, βλέποντάς τον στην εικόνα να τον χτυπάει η Αγία Μαρίνα με ένα σφυράκι ''Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον τον διάβολο'', είπε μέσα της, μόλις άναψε το δεύτερο κεράκι. Το ίδιο εκείνο βράδυ, όταν η γιαγιά πήγε να κοιμηθεί, εμφανίζεται ο διάβολος οφθαλμοφανώς και της λέει: - Μέχρι να λιώσει εκείνο το κερί που άναψες για μένα, εγώ κάηκα! Εκείνος να ζητήσει έλεος από μένα και όχι εγώ απ' Αυτόν! 
Την γιαγιά την απείλησε, την φοβέρισε και στο τέλος την χτύπησε. Είδε και αποείδε η καημενούλα... Συμβουλεύτηκε τότε πνευματικούς Πατέρες που της είπαν, ότι ποτέ δεν πρέπει να προσευχόμαστε για τον διάβολο και τους δαίμονες.
Είναι πλάνη να προσευχόμαστε για τα πονηρά πνεύματα, διότι δεν πρόκειται ποτέ να μετανοήσουν...
Το κεράκι που ανάβουμε στην Εκκλησία, έχει οντολογική σημασία και είναι σαν να μιλάει και να ζητάει το έλεος του Θεού, με βάση την πίστη αυτού που το ανάβει. Το κερί που ανάβουμε πρέπει να είναι αγνό κερί. 
 
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέαmiteriko.blogspot.com
Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης