9 Απρ. 2019

Η συγκλονιστική αινιγματική Προφητεία του παππού Χατζηφλουρέντζου!

Ιστολόγιο |


 

 

Η συγκλονιστική αινιγματική Προφητεία του παππού Χατζηφλουρέντζου, έτσι όπως καταγράφεται στο Κυπριακό Γεροντικό

 

Θα αφήσετε τα σπίτια σας όπως είναι και θα φύγετε. Θα πέφτετε ο ένας πάνω στον άλλο (θα είσαστε όλοι μαζί στριμωγμένοι) χωρίς να πειράζει όμως ο ένας τον άλλον. Μετά, ο κόσμος θα αμαρτήσει. Θα αργήσετε λίγο να έρθετε πίσω. Όταν θα έρθετε πίσω, τότε θα είναι τα κλάματά σας. Τότε θα δώσει νόηση στον κόσμο ο Θεός, να καταλάβει τον δρόμο τον ορθό ποιος είναι. Θα έρθει μια ώρα που θα τρέχετε σαν τις καμήλες, θα φοβάστε να κοιτάξετε πίσω σας. Εκεί που θα πάτε, θα νομίζετε πως πήγατε στο πανηγύρι. Ούτε θα πεινάσετε, ούτε θα διψάσετε. Πολλά κράτη θα ενδιαφερθούν, αλλά οι Τούρκοι θα είναι ανένδοτοι. Και θα έρθει η ώρα που θα ξαναρθείτε στα σπίτια σας. Την ώρα αυτή που θα έρθετε, θα πέσετε κατά γης, θα ταπεινωθείτε.

Ποιος ήταν ο Παππούς Χατζηφλουρέντζος 
(
Φλουρέντζος Μιχαήλ Πατσιάς – “Χατζημούνας”)
Της Μηλιάς το κλέος

Γεννήθηκε στο χωριό Μηλιά Αμμοχώστου το έτος 1901. Η πίστη και η αγάπη του προς τον Θεό ήταν πολύ μεγάλη. Ο ασκητικότατος τρόπος της ζωής του και τα προφητικά του λόγια τον έκαναν να μοιάζει με τρελλό. Σχολείο δεν πήγε και για μεγάλο μέρος της ζωής του δεν ήξερε να διαβάζει.
Αρχικά δεν αγωνιζόταν πνευματικά και ζούσε μια συνηθισμένη κοσμική ζωή μέχρι που μια ασήμαντη αφορμή έγινε αιτία να φωτιστεί η ψυχή του και να γεμίσει από Θείο πόθο για τον Κύριό μας και για κάθε πνευματική αρετή. Όταν έγινε περίπου 40 χρονών από Θείο ζήλο ξεκίνησε να περιεργάζεται και να μελετά δειλά-δειλά τα ιερά βιβλία της Εκκλησίας και σύντομα έμαθε να διαβάζει. Στο επάγγελμα ήταν γεωργοκτηνοτρόφος ενώ αργότερα ασχολήθηκε με πολλές διαφορετικές εργασίες όπως κτίστης, καλλικάς κ.α. Παντρεύτηκε μια ήσυχη γυναίκα από τη Μηλιά, την Αννεζού και μαζί της απέκτησε έξι παιδιά, πέντε γιούς και μία κόρη.
 
Το 1945, είχε πάει για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους εξ΄ου και η ονομασία Χατζής. Όταν πλέον είχε παντρέψει τα τρία από τα έξι του παιδιά, από Θείο πόθο, πήγε αρχικά στη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα κοντά στο Βαρώσι και αργότερα στη Μονή Σταυροβουνίου για να γίνει μοναχός. Οι ηγούμενοι των Μοναστηριών όμως αρνήθηκαν να τον δεχθούν λόγω του ότι ήταν παντρεμένος και είχε παιδιά ελεύθερα.
Η ζωή του ήταν ασκητική με συνεχή νηστεία και προσευχή. Δεν έτρωγε παρά μόνο λίγα χόρτα και ψωμί την ημέρα, ευχαριστώντας τον Θεό. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απείχε απο κάθε τροφή αλλά και πόση. Μαγειρεμένα φαγητά δεν έτρωγε, ούτε καν λάδι. Προτιμούσε να τρώει φρούτα. Έκανε αυστηρότατη νηστεία, παρόλο που ο ύπνος του ήταν ελάχιστος και η δουλειά πολλή.Τις δυσκολίες στη ζωή του δεν τις λάμβανε υπ’ όψιν και έλεγε:ο Χριστός τόσα βάσανα πέρασε για μας και εμείς θα παραπονιόμαστε;
Μεταλάμβανε πολύ τακτικά το σώμα και το αίμα του Χριστού. Θεωρούσε τον εαυτό του αμαρτωλό και το φρόνημά του ήταν πάντα ταπεινό. Του άρεσε πολύ να δίνει ελεημοσύνη και πολύ τακτικά βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη στα χωράφια χωρίς ποτέ να πάρει χρήματα. Μάλιστα, μετά το τέλος της εργασίας, μάζευε όλους και διάβαζαν το
απόδειπνο. Στο σπίτι κοιμόταν στο πάτωμα και σ’ αυτούς που τον επισκέπτονταν έπλενε τα χέρια.

Η προσευχή ήταν το κύριο έργο του Χατζηφλουρέντζου. Ο παππούλης τις νύχτες αγρυπνούσε προσευχόμενος ενώ ο ύπνος του ήταν λίγος.
Αμέτρητες, διηγούνται τα παιδιά του, ήταν οι φορές που τον είχαν δει ή ακούσει να κλαίει καθώς προσευχόταν. Πολύ συχνά, καθώς έφευγε από την εκκλησία, πήγαινε σε σπίτια συγχωριανών του ή σε σπίτια γειτονικών χωριών και τους μιλούσε με ζήλο για τον Χριστό. Παράδειγμα μεγάλο, γι’ αυτά που έλεγε, ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Η εξωτερική του εμφάνιση ήταν πάντα λιτή και ποτέ δεν είχε να επιδείξει κάτι το υλικό.
Καθημερινά μετέβαινε στις εκκλησίες του χωριού καθώς και σε άλλες εκκλησίες της περιοχής και βοηθούσε τους ιερείς στην τέλεση των ιερών τους καθηκόντων, και φρόντιζε για την ευπρέπεια του οίκου του Κυρίου μας. Για την πολλή του αγάπη προς τον Θεό, αξιώθηκε από τον Κύριο να έχει το προορατικό χάρισμα.

Προείπε για την Τουρκική εισβολή και κατοχή, πολλά χρόνια πριν γίνει, συνέτιζε τους συγχωριανούς και συνανθρώπους του αποκαλύπτοντάς τους πολλά κακά τα οποία θα συνέβαιναν. Είχε προσωπική εμπειρία του Ακτίστου Φωτός. Με την δακρύβρεχτη προσευχή του αποσοβήθηκαν πολλά δεινά.
Αξιώθηκε επίσης να υποστεί πολλούς χλευασμούς για την αγάπη του Χριστού καθώς και την «ρετσινιά του τρελλού» γι’Αυτόν. Τέλος, προείπε για τον θάνατό του για τον οποίο προετοιμάστηκε με απόλυτη νηστεία για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες.
Ο παππούς Χατζηφλουρέντζος κοιμήθηκε ειρηνικά στην αγκαλιά της Παναγίας μας στη Μονή της Παναγίας της Αυγασίδας την 10η Οκτωμβρίου 1969, αφού μετάλαβε το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας μετά από το Άγιο Ευχέλαιο.

Παππούς Χατζηφλουρέντζος - Προφητεία: Κυπριακόν Γεροντικόν – Κώστας Παπαγεωργίου
Βίος Παππού Χατζηφλουρέντζου: Ησυχαστήριο Αγίας Τριάδος  –  Αντώνης Αντωνίου
dogma.gr

Ακούστε ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου (video) με θέμα τον επίκαιρο βίο ενός Αγίου των ημερών μας, του θαυμαστού Γέροντος Χατζηφλουρέντζου από τη Μηλιά Αμμοχώστου, στη σελίδα ΒΙΝΤΕΟ - υποσελίδα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ.

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης