26 Φεβ. 2019

Άγιον Όρος: Ο Μητροπολίτης Ξάνθης εγκαινίασε τον Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Καψάλα

| Ιστολόγιο |
Πολύ μεγάλη ευλογία είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μετέβη στο Άγιον Όρος και εγκαινίασε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου. Ο νέος αυτός Ιερός Ναός χτίστηκε στον χώρο του Ιερού Κελλίου της Αναστάσεως του Κυρίου, της περιοχής της Καψάλας του Αγίου Όρους.
Ο φιλομόναχος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, είχε πνευματικούς δεσμούς με τον Όσιο Παΐσιο για πάνω από είκοσι χρόνια. Έτσι εκτός από τις πνευματικές συμβουλές και οδηγίες που έλαβε από τον Άγιο, ανέπτυξε και δεσμούς φιλίας με τους πατέρες που βρίσκονταν δίπλα στον Άγιο. Ένας από αυτούς είναι και ο Γέροντας του κελλιού της Αναστάσεως, ο πατέρας Ευθύμιος. Ένας άνθρωπος προσευχής με γνήσιο το Αγιορείτικο και μοναχικό πνεύμα. Προσκληθεις λοιπόν ο Σεβασμιώτατος από τον Γέροντα Ευθύμιο αλλά και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα όπου ανήκει το κελλί, τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού.
Η ακολουθία ξεκίνησε στις 3 το πρωί και τελείωσε με την Θεία Λειτουργία στις 11:30. Αμέσως μετά τελέστηκε τρισάγιο επι του τάφου υπέρ αναπαύσεως του Ιερομονάχου πατρός Ισαάκ. Παρατέθηκε τράπεζα σε όλους τους πατέρες και προσκυνητές που παραβρέθηκαν στην Ιερά Ακολουθία και κατά την διάρκεια αυτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες του από τον Άγιο Παΐσιο αλλά και τις αναμνήσεις του. Ευχήθηκε και προσευχήθηκε για όλους εμάς, το ευλογημένο ποίμνιο της Ξάνθης και μας κόμισε την ευλογία του Αγίου Παϊσίου. Να έχουμε την ευχή του.xanthinews.gr
Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης