8 Αυγ. 2017

Πρέπει να απενοχοποιήσουμε τον Θεό από τα δεινά μας ...

Ιστολόγιο |


 

Έρχονται στιγμές στην πορεία της ζωής μας, που ο κάθε ένας από εμάς θα βρεθεί σε διακλάδωση, σε σταυροδρόμια, σ’ ένα σύμπλεγμα μονοπατιών και δρόμων και τότε θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιόν δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε για να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία της ζωής μας.

Αχαρτογράφητοι δρόμοι και μονοπάτια που κανένας μας δεν έχει περπατήσει πριν και κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να πει από πριν, που οδηγούνε. Όμως η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Ποιόν δρόμο να διαλέξουμε; Τις περισσότερες φορές η επιλογή είναι δύσκολη. Άλλες φορές αποφασίζουμε από ένστικτο, άλλες από την διάθεση της στιγμής και άλλες επειδή εκείνη την στιγμή αυτό πιστεύουμε ότι είναι το σωστό. Και η διαδρομή της ζωής μας ξετυλίγεται και χαράζεται καθώς συνεχίζουμε. Άλλοι δρόμοι στην πορεία της ζωής μας, θα μας δικαιώσουν για την επιλογή που κάναμε να τους ακολουθήσουμε και άλλοι θα κρύβουν δυσάρεστα αποτελέσματα, βάσανα και άσχημες συνέπειες, γιατί θα αποδειχτούν ότι κακώς τους βαδίσαμε. Του κάθε ενός από εμάς η διαδρομή είναι μοναδική. Καμμιά διαδρομή δεν ταιριάζει με κάποιου άλλου ανθρώπου.

Οι χιλιάδες φορές που ο κάθε ένας από εμάς θα πάρει τις δικές του αποφάσεις, για τους δρόμους που θα περπατήσει, καθιστούν αδύνατη την πιθανότητα, να υπάρχει και κάποιος άλλος που να έκανε ακριβώς τις ίδιες επιλογές με εμάς. Πολλές μπορεί να είναι ίδιες. Ποτέ όμως δεν θα είναι ίδιες όλες. Ο κάθε ένας από εμάς, χαρτογραφεί λοιπόν την δική του μοναδική πορεία, καθώς εξελίσσεται η ζωή του, με δικές του επιλογές. Χιλιάδες επιλογές, χιλιάδες και οι διαφορετικοί δρόμοι που θα χρειαστεί να επιλέξουμε στην πορεία της ζωής μας.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Με τόσες χιλιάδες δικές μας επιλογές στην πορεία της ζωής μας, γιατί όταν πάρουμε λάθος δρόμους και έρθουν οι άσχημες συνέπειες από την λάθος πορεία που χαράξαμε, να ζητάμε ευθύνες από τον Θεό; Φαντάζομαι το ίδιο θα αναρωτιέται και ο ίδιος. ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Ύστερα από όλα αυτά, σίγουρα κάποια στιγμή, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απενοχοποιήσουμε μέσα μας τον θεό, από κάθε άσχημο ή κακό που μας συμβαίνει.

Δεν είμαστε “κουρδιστά” ρομπότ, χωρίς βούληση και δύναμη να αντιδράσουμε. Εμείς κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Γιατί λοιπόν όταν αποδειχτούν λάθος οι επιλογές μας, να ζητάμε ευθύνες από τον Θεό;

Όταν κάποιος πεθαίνει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τον πήρε ο Θεός. Δεν είμαστε κήπος με λαχανικά, ούτε ο Θεός είναι κηπουρός, να στέκεται επάνω από την Γη και να κόβει λάχανα όταν του αρέσουν. Η έκφραση τον πήρε ο Θεός, που χρησιμοποιούμε πολλές φορές, δεν έχει στην κυριολεξία αυτή την έννοια. Δεν τον πήρε. Απλά εκεί κατέληξε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για λόγους που ο Θεός ξέρει, μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά είπαμε, για λόγους που ο Θεός ξέρει. Και όταν η ψυχή του βρεθεί εκεί, ενημερώνεται για τον λόγο που έπρεπε να τελειώσει το ταξίδι της εδώ στην Γη, με παρέμβαση Θεού.

Ο κάθε ένας μας, έρχεται με κάποια χαρίσματα και δυνατότητες να περάσει αυτό το στάδιο που λέγεται ζωή. Οι επιλογές είναι δικές μας.

Οι γονείς μας είναι υπεύθυνοι για την σωστή μας ενημέρωση, οι δάσκαλοί μας είναι υπεύθυνοι για την σωστή εκπαίδευση και οι πνευματικοί μας πατέρες είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα της ψυχής που θα αναπτύξουμε. Με την γνώση που θα λάβουμε από αυτούς, αλλά και από τις καθημερινές εμπειρίες μας στην ζωή, θα αναπτύξουμε την δική μας γνώση και λογική, με τις οποίες θα πορευθούμε , παίρνοντας τις αποφάσεις μας, αλλά με δική μας ευθύνη.

Δεν μας βάζει ο Θεός, πάνω σε μια μεγάλη μηχανή να τρέχουμε με 200 χιλιόμετρα, ούτως ώστε αν σκοτωθούμε, να του ζητάνε ευθύνες οι συγγενείς μας. Αν ήταν ντε και καλά να μας πάρει, θα μας έπαιρνε και πριν ανέβουμε στην μηχανή. Γιατί να μπει σε όλη αυτήν την διαδικασία; Εμείς πατάγαμε το γκάζι τέρμα. Είχαμε όμως δικαίωμα επιλογής. Μυαλό έχουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελαττώσει ταχύτητα. Δεν το κάναμε όμως. Ο Θεός τι μας φταίει;

Όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις θανάτων από ατύχημα, κάποιος είχε την επιλογή για να το αποφύγει και να γλυτώσει την δική του την ζωή ή των άλλων που πέθαναν από το δικό του λάθος

Και σε θέματα ασθενειών:

Ένας που καπνίζει 40 χρόνια, γιατί να ζητήσει ευθύνες από τον Θεό, που έπαθε καρκίνο στους πνεύμονες; Εδώ δεν έλαβε υπ όψιν του, ούτε τα μηνύματα που είναι γραμμένα, ακόμα και επάνω στο πακέτο με τα τσιγάρα, που το έχει συνέχεια εμπρός του, να τον προειδοποιούν ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο. Τώρα που έπαθε, ο Θεός του φταίει;

Μετά υπάρχουν τα θέματα κληρονομικότητας, από γονείς που δεν εξετάστηκαν πριν κάνουν παιδιά και τους μεταβιβάζουν ασθένειες και ένα σωρό άλλα, στα οποία δεν έχει να κάνει τίποτα ο Θεός. Γιατί;

Γιατί μας έδωσε ελεύθερη βούληση !!!

Μας άφησε ελεύθερους, εμείς να αποφασίζουμε. Εμείς να κάνουμε τις επιλογές μας. Και πολλές φορές οι δικές μας λάθος επιλογές, είναι υπεύθυνες για ένα σωρό άσχημα που μπορεί να προκληθούν, είτε σε εμάς είτε σε άλλους. Αυτό που κάνει ο Θεός, είναι να μας δίνει την ευλογία του να βρεθούμε κοντά του, όσοι αποδείξουν ότι αξίζουν να βρεθούν εκεί. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν κρίνει πώς πρέπει να επέμβει με την αγάπη του και να αλλάξει την ροή κάποιων πραγμάτων, μας κάνει το θαύμα και επεμβαίνει !!!

Κάνει μια διορθωτική επέμβαση.

Γιατί ίσως, πρέπει κάποιος να επιτελέσει ένα έργο στο μέλλον και πρέπει να επέμβει για να του δώσει την δυνατότητα να το επιτελέσει, ή για όποιον άλλο λόγο, αυτός θεωρεί σκόπιμο και αναγκαίο. Άλλα αυτός θα αποφασίσει αν πρέπει η όχι. Και πάντα για το δικό μας συμφέρον.

Ας απενοχοποιήσουμε λοιπόν τον Θεό από τα δικά μας δεινά και ας συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ελεύθεροι, άρα είμαστε και υπεύθυνοι για την ζωή μας.

Δεν κάνει ο θεός πολέμους, δεν ρίχνει αρρώστιες, δεν κάνει αεροπειρατείες, ούτε αφήνει λακκούβες στον δρόμο που πέφτουμε μέσα. Ούτε πρέπει να τα βάζουμε με τον Θεό, για ασθένειες που παρουσιάζονται σε μικρά παιδιά και νεογέννητα. Έχει να κάνει  με την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Είναι οι συνέπειες από τα τρόφιμα που τρώμε, από τον αέρα που αναπνέουμε και ένα σωρό άλλα πράγματα, που έχουν αλλοιώσει την φύση. Οι συνέπειες όλων αυτών, φυσικό είναι να επηρεάσουν την εξέλιξη του είδους μας.

Δεν ραντίζει ο Θεός με δηλητήρια τα τρόφιμα, ούτε μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε. Δεν κάνει διαρροές ραδιενέργειας, ούτε ταΐζει τα ζώα μας με αφύσικες για αυτά  τροφές , αντίθετες με τον οργανισμό τους, με σκοπό να αναπτυχθούν γρηγορότερα, αλλά που -μέσω της διατροφικής αλυσίδας- σαν συνέπεια  προκαλούν καρκίνους ακόμα και σε μικρά παιδιά...

Σε όλα αυτά τα άσχημα, έχει βάλει ο άνθρωπος το χέρι του. Και οι πρόσφατες καταστροφικές καιρικές συνθήκες στον πλανήτη, είναι συνέπειες ανθρώπινων χειρισμών που επέφεραν δυσαρμονία στην λειτουργία της φύσης. Και φυσικά θα υποστούμε τις συνέπειες. Είμαστε ελεύθεροι και πληρώνουμε το τίμημα, της μη καλής διαχείρισης αυτής της ελευθερίας μας. Όλα αυτά, μας έγιναν σαφέστατα γνωστά όταν αμαρτήσαμε μέσα στον ίδιο τον Παράδεισο, επειδή θέλαμε να κάνουμε ότι μας αρέσει, παρακούοντας τον θεό. Τότε ο Θεός είχε δύο επιλογές. Ή να μας καταστρέψει σαν είδος απειθάρχητο και επικίνδυνο  ή να μας δώσει την ελευθερία μας να την διαχειριστούμε όπως εμείς θέλουμε μακριά από την άμεση προστασία του. Και μας έδωσε άλλη μία ευκαιρία. Την οποία βιώνουμε καθημερινά.

Αντί να ζητάμε ευθύνες από τον Θεό λοιπόν, ας καταλάβουμε καλύτερα, ποια είναι η θέση μας και ποιες οι ευθύνες μας. Ο Θεός δεν φταίει για τα δεινά μας. Εμείς τα δημιουργούμε.

Αν έχουμε αγνή ψυχή, μπορούμε να επωφεληθούμε από την ευλογία του που υπάρχει διάχυτη στον κόσμο και να προστατευτούμε από κάποια γεγονότα. Άλλα μέχρι εκεί.

Αν επέμβαινε στην καθημερινότητα του καθενός μας, τότε θα ήμασταν -παιδιά μου- ρομπότ… Αντί να ψάχνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, να βρούμε κάποιον Θεό, για να τον καταστήσουμε υπεύθυνο για όλα τα κακά της μοίρας μας, ας πάρουμε την μοίρα μας στα δικά μας χέρια και ας την κατευθύνουμε εμείς, υπεύθυνα, στον στόχο μας.

Αντί να του προσάπτουμε ευθύνες, ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για αυτήν την ελευθερία που έχουμε και ας κοιτάξουμε να κάνουμε καλή χρήση σε αυτήν.

Να είστε ευλογημένοι.

Πατήρ Ιωάννης 

http://pater-ioannis.blogspot.gr/


Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης