2 Φεβ. 2017

Άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Μαριούπολης

| Ιστολόγιο |


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 Άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Μαριούπολης

3 Φεβρουαρίου


Ο Άγιος Ιγνάτιος γεννήθηκε, στις αρχές του 18ου μ.Χ. αιώνα, στο νησί Θέρμη. Πρόκειται για το νησί Κύθνο των Κυκλάδων, το οποίο ονομαζόταν και Θερμιά, λόγω των εκεί θερμών ιαματικών πηγών. Ήταν γόνος της γνωστής και ευσεβούς οικογενείας Κοζαδίνου.

Νέος μετέβη στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Εκεί μόναζε και ένας κοντινός συγγενής του. Αγαπούσε με όλη του την καρδιά την μοναχική πολιτεία, γι’αυτό εγκατέλειψε κάθε κοσμική ματαιότητα και εκάρη μοναχός με το όνομα Ιγνάτιος και αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας.

Για την αρετή του κλήθηκε να ποιμάνει ένα απομακρυσμένο ποίμνιο, που βρισκόταν κάτω από σκληρό Ταταρικό ζυγό. Το 1769 μ.Χ. χειροτονήθηκε επίσκοπος Γκοτφέϊ και Κεφάϊ της Κριμαίας. Χαρακτηρίζεται ως καλοκάγαθος και ακαταπόνητος ιεράρχης, που κατέκτησε την αγάπη και τον σεβασμό του ταλαιπωρημένου ποιμνίου του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως του έδωσε, για την καλή διακονία του, τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου και τον έκανε μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι σύγχρονοί του τον χαρακτηρίζουν ως άνδρα τίμιο και ευσεβή, ηθικό, ταπεινό, αγνό και άγρυπνο. Είχε ήρεμη εξωτερική όψη, αγγελική συμπεριφορά, ήταν έμπειρος στις εκκλησιαστικές υποθέσεις και είχε φυσικά ταλέντα και πολλές ικανότητες. Με τα προσόντα αυτά έμελλε να γίνει ο νέος Μωϋσής του υπόδουλου ποιμνίου του.